<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | středa 20/04/2022, 18:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 620 diváků (9 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Teplice porazily doma Dynamo počtvrté z posledních pěti ligových zápasů a poskočily v tabulce na 12. místo. Jihočeši v této sezoně nejvyšší soutěže jako jediní venku nevyhráli, se šesti body jsou tam nejhorším týmem a základní část zakončili na 10. příčce.

    "Skláři" chtěli na Stínadlech prolomit sérii tří domácích porážek, utkání ale nezačali dobře. Už po čtvrt hodině mohl České Budějovice poslat do vedení Van Buren, jeho střela z nadějné pozice ale letěla těsně nad.

    O chvíli později se už hosté dočkali. Van Burenův průnik ještě brankář Grigar zneškodnil, míč se však odrazil ke Škodovi a ten ranou do odkryté brány otevřel skóre zápasu. Čtyřiatřicetiletý útočník Dynama vstřelil svůj 51. ligový gól a pátý v této sezoně.

    Inkasovaná branka donutila Teplice k větší aktivitě a v 25. minutě zahrozil Trubač, gólman Šípoš ovšem jeho střelu chytil. Domácí vyrovnali o tři minuty později. Žákovu dalekonosnou ránu vytáhl Šípoš jen před sebe a dorážející Tijani už nezaváhal. Čtyřiadvacetiletý obránce hostující na severu Čech ze Slavie zaznamenal svůj první ligový gól.

    Po přestávce dokonali Tepličtí obrat. V 53. minutě našel Vondrášek v pokutovém území Sejka, ten se zasekávačkou zbavil bránícího protihráče a střelou na zadní tyč rozhodl. Kmenový hráč Sparty vyrovnal čtvrtou brankou v ligové sezoně nejlepší týmové střelce Fortelného a Mareše.

    Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale Škodův pokus směřoval jen doprostřed brány. Na druhé straně mohl přidat pojistku Sejk, jenže tentokrát vyběhnuvšího Šípoše nepřekonal. Jihočeši dál živili šanci na bodový zisk a po hodině hry byl po Hellebrandově centru blízko vyrovnání Mihálik, v klíčový moment ale netrefil míč. Deset minut před koncem sahal po vyrovnání z dobré pozice také Hellebrand, jenže přestřelil.

    Teplice díky zaváhání konkurentů poskočily na 12. místo tabulky a boje ve skupině o udržení začnou doma sobotním duelem s Bohemians 1905. České Budějovice čeká o den později první duel ve skupině o sedmé až desáté místo s Mladou Boleslaví.

    Ohlasy:

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Zápas jsme začali nervózně. Hůře jsme kombinovali a neměli na soupeřově půlce kvalitu. Budějovice nás potrestaly, daly nám gól a to pro nás byla velká rána. Jsem ale rád, že kluci povstali a duel otočili. Ke konci to bylo o morálu a trochu o štěstí. Podržel nás klasicky Grigy (Tomáš Grigar) a vítězství jsme ubojovali. Je to pro nás hrozně důležité. Jak jsme klukům trochu vynadali za prohru v Pardubicích, proti kterým nám chyběla bojovnost a přístup, dnes je musím pochválit. V sobotu nás ale čeká další zápas a uvidíme, zda budeme chválit i o po něm."

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "S výsledkem nejsme spokojení. Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli od začátku aktivnější a dali po krásné akci vedoucí branku. Na domácích byl vidět tlak. Místo toho, abychom měli zápas pod kontrolou a dobře kombinovali, jsme soupeři nabídli vyrovnávající branku. Řešíme situaci kolem vápna nesmyslnou přihrávkou. Domácí gól nabudil a do druhé půli vstoupili aktivněji. U druhého gólu jsme řešili ofsajdovou situaci, místo toho, abychom to dohráli. Následně jsme měli sice tlak, ale buď jsme se k zakončení nedostali, nebo jsme nabídnuté možnosti neproměnili. Odjíždíme proto s prázdnou."

    FK Teplice – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)

    Branky: 28. Tijani, 53. Sejk – 19. Škoda.
    Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler.
    ŽK: Havel (Č. Budějovice).
    Diváci: 1620.

    Teplice: Grigar – Chaloupek, Tijani, Vondrášek –Hyčka, Kučera, Trubač, Kodad (85. Ledecký), Boljevič (90.+3 Prošek) – Žák (71. Jukl), Sejk. Trenér: Jarošík.

    Č. Budějovice: Šípoš – Čolič, Králik, Havel, Skovajsa – Van Buren (60. Brandner), Valenta, Čavoš (76. Tolno), Hellebrand, Mihálik – Škoda (60. Penner). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.