<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | neděle 17/04/2022, 17:00 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 521 diváků (15 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Karvinský trenér Páník změnil po prohře na Slovácku sestavu na pěti místech, mimo jiné se do branky vrátil Bajza, na hrot Papadopulos a záložník Jursa nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě. Liberecký kouč Kozel nezůstal s obměnou své jedenáctky příliš pozadu a při čtyřech změnách se vrátil k rozestavení se dvěma útočníky, když dopředu poslal Rondiče i Rabušice.

    Domácí začali aktivně, ale vytěžili z toho jen tři rohové kopy v rozpětí úvodních deseti minut. Hned při tom prvním zkoušel Gebre Selassie zakončit patičkou, ale brankáře Bajzu nenachytal. Zato první útok hostů skončil gólem. Po Mikušově centru hlavičkoval Ndiaye a belgický brankář Vliegen hned věděl, že ve svém druhém ligovém zápase už čisté konto neudrží.

    V závěru první půlhodiny mohl liberecké čekání na gól ukončit Koscelník, ale Bajza jeho tvrdou střelu z hranice šestnáctky vyrazil. V 31. minutě Mikuš v šestnáctce zbytečně pomohl na zem Ghalimu a Rabušic z penalty "panenkovským“ dloubákem vyrovnal. Pro nejlepšího střelce domácích to byl šestý ligový gól v sezoně. Jeden z nich vstřelil i při podzimní výhře v Karviné 2:1.

    Úvod druhého poločasu patřil jednoznačně Liberci. Nejprve Ghaliho tečovaná střela olízla tyč z vnější strany a vzápětí Koscelník zblízka trefil jen břevno. V 60. minutě už to slovenský záložník provedl dokonale. Zpracoval si hlavou centrovaný míč, levačkou namířil přesně k tyči a dal první gól po téměř dvouleté pauze.

    Vyrovnat mohl Šehič, ale sám před brankou poslal míč vedle. Na druhé straně se brankář Bajza znovu vytáhl při dvou střelách Višinského. Hosté v závěru hráli vabank a mohli prohrát ještě větším rozdílem. V nastaveném čase šel Matoušek z poloviny hřiště sám na brankáře, ale ten jeho kličku vystihl. Liberec tak Karvinou porazil stejným výsledkem jako na podzim a uchoval si ještě naději na proniknutí do skupiny o titul.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Definitivně jsme se zachránili a to byl hlavní cíl, když jsem přicházel. Pro nás bylo důležité, že jsme si to uhráli sami. Se skupinou o titul jsem zatím nepočítal, hrajeme na Slovácku, to je těžký soupeř. Měli jsme dnes problémy, vypadli nám čtyři hráči kvůli horečkám. Poslední zápasy nám nevycházely hlavně střelecky. Dostali jsme laciný gól, ale mužstvo zareagovalo dobře, kombinačně jsme se tam dostávali a gól jsme dali, i když z penalty. Konec první půle se mi v defenzivě nelíbil, ale soupeř nás neztrestal. Začátek druhé půle byl rozhodující. Za gólem jsme šli, mohli jsme jich dát i víc, ale nakonec jsme to silou vůle ubránili."

    Bohumil Páník (trenér Karviné): "V Liberci se hraje vždycky těžko. Měli jsme určité fáze, kdy jsme se dokázali soupeři vyrovnat a mohli ho i přehrát, ale i fáze, kdy jsme vypadli ze hry a byli jsme pod tlakem. Udělali jsme dvě velké chyby v defenzivě. Při penaltě tam hráč zbytečně sáhne. Při druhém gólu máme tři hráče u míče, jeden je od něj dva tři kroky, tak musí reagovat, ale domácí nám to tam dokopnou. Ale byly i chyby v ofenzivě, za stavu 2:1 měl Šehič tutovku.To, že Pardubice vyhrály, je další komplikace, ta vzdálenost je větší. Ale teď je máme doma, může to být o sedm bodů a ve skupině o udržení jsou jakékoli výsledky možné.“

    FC Slovan Liberec - MFK Karviná 2:1 (1:1)

    Branky: 31. Rabušic z pen., 60. Koscelník - 12. Ndiaye.
    Rozhodčí: Petřík - Leška, Vyhnanovský.
    ŽK: Ghali, Gebre Selassie, Havelka - Svoboda.
    Diváci: 1521.

    Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula - Koscelník, Tiéhi, Frýdek (80. Stoch), Havelka (80. Michal), Ghali (63. Hilál) - Rondič (72. Matoušek), Rabušic (63. Višinský). Trenér: Kozel.

    Karviná: Bajza - Mikuš, Dramé, Buchta, Šehič - Zorvan (83. Chvěja), Ndiaye (73. Túlio), Qose (66. Sinjavskij), Jursa, Bartošák (83. Holík) - Papadopulos (66. Svoboda). Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.