<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    27. kolo, Základní část | sobota 02/04/2022, 16:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 649 diváků (46 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Slovácko, na jehož lavičce chyběl trenér Svědík kvůli trestu za čtyři žluté karty, začalo velkým náporem a během úvodních 11 minut mělo dvě šance na otevření skóre, nicméně hlavičky Reinberka a Jurečky se mezi tyče nevešly.

    Velice aktivní reprezentant Jurečka protáhl hostujícího gólmana Macíka přízemní střelou v 16. minutě, teprve potom se k ohrožení soupeřovy branky dostali i hosté, když Zmrzlého střela šla těsně vedle. Byl to signál ke zvýšení útočné aktivity Sigmy, která ovládla střed pole, lépe kombinovala, ale mladého gólmana Borka, jenž nahradil zraněného Fryštáka, vážněji neohrozila.

    Duel pevných a zkušených obran pokračoval i v úvodu druhé půle. Na obou stranách chyběla větší kreativita a nápady. Po hodině hry se do střelecké příležitosti dostal Růsek a první důležitý zásah si při prvoligové premiéře zapsal Borek.

    Skóre vyrovnaného duelu otevřel po Reinberkově přihrávce v 65. minutě Havlík, který se v šestnáctce zbavil bránícího Greššáka a výstavní technickou střelou k tyči nedal Macíkovi šanci.

    Zápas tak nabral větší grády. Olomouc posílila ofenzivu a hnala se za vyrovnáním. Domácí kontrovali rychlými brejky, po jednom z nich pálil Holzer těsně nad, Ciciliovou střelu zblokovala v poslední chvíli obrana Hanáků.

    Závěr se odehrál na polovině Slovácka, které ale vedení bez větších potíží uhájilo a od Sigmy neinkasovalo v pátém ligovém utkání za sebou. Olomouc prohrála čtvrtý venkovní zápas z posledních pěti.

    Ohlasy:

    Josef Mucha (asistent trenéra Slovácka): "Jsme rádi, že jsme tento těžký zápas zvládli za tři body. Vstup nám vyšel, ve druhé části první půle jsme trochu ztráceli půdu pod nohama, soupeř získával hodně odražených míčů, my jsme hráli hodně složitě, ale nepustili jsme soupeře do žádné šance. Ve druhé půli jsme byli přesnější, zúročili jsme to jedním gólem, udrželi jsme víc míčů na útočné polovině, Sigma dobře presovala, ale nedostala se ke střelbě. Chtěl bych pochválit Jirku Borka v brance, byl to jeho první ligový zápas, co měl, to vyřešil, Fryšták má natažený úpon, Nguyen doléčuje zranění a uvidíme, co bude za týden."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Je to zasloužené vítězství Slovácka, které vstřelilo rozdílový gól. Ve finální fázi byla na domácích vidět daleko větší snaha dát branku. My jsme dneska v útočné fázi předvedli strašně málo, nebyli jsme nebezpeční, chyběla nám kvalita v koncovce, prakticky jsme nevyužili toho, že domácí museli střídat gólmana a na hřiště šel nezkušený nováček. Z hlediska ofenzivy to byl náš nejhorší výkon na jaře, takže chválit organizaci hry nebo dobrou defenzivu je v tomto směru bezpředmětné. Jsem zklamán naším představením v útočné fázi a tím, že jsme si nedokázali vypracovat žádnou střeleckou příležitost. Celkově to byl nezáživný fotbal s mnoha nepřesnostmi a spoustou soubojů. Velkou atraktivitu dnes zápas neměl."

    1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

    Branka: 65. Havlík.
    Rozhodčí: Petřík – Kříž, Matoušek – Černý (video).
    ŽK: Daníček, Mucha (asistent trenéra, oba Slovácko).
    Diváci: 3649.

    Slovácko: Fryšták (25. Borek) – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Holzer – Havlík, Daníček – Petržela (62. Tomič), Sadílek (88. Šimko), Jurečka – Šašinka (46. Cicilia).

    Olomouc: Macík – Chvátal (84. Vaněček), Hubník, Jemelka, Zmrzlý (78. Vepřek) – Breite, Greššák – Zahradníček (63. Zifčák), Daněk (63. Chytil), Navrátil – Růsek (78. Matoušek). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.