<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    25. kolo, Základní část | neděle 13/03/2022, 15:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 6 123 diváků (62 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Úřadující mistr utrpěl třetí porážku v ligové sezoně, z toho druhou v jarní části a na druhém místě tabulky ztrácí tři body na vedoucí Plzeň. Liberec zdolal Slavii v nejvyšší soutěži po 10 utkáních a poprvé od roku 2017. Slovan podruhé za sebou vyhrál a posunul se na šestou příčku.

    Oproti čtvrtečnímu úvodnímu osmifinále Evropské konferenční ligy s Lincem, který Slavia doma vyhrála 4:1, se do sestavy Pražanů vrátil uzdravený Schranz. V brance tentokrát dostal šanci bývalý liberecký gólman Kolář a na hrotu útoku nastoupil Tecl.

    Na těžkém terénu začali Vršovičtí poměrně aktivně, ale skóre nečekaně otevřeli domácí. Ve 13. minutě nacentroval z levé strany Purzitidis a slávista Olayinka si po nepovedeném odkopu srazil míč těsně za brankovou čáru, což potvrdil videorozhodčí.

    Za dalších pět minut Štetina ostře fauloval hostujícího Masopusta a sudí Hocek po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru místo původně udělené žluté karty libereckého stopera rovnou vyloučil. Ve 24. minutě přišli Severočeši o dalšího středního obránce, když zraněného Plechatého vystřídal Fukala.

    Slavii se v přesilovce příliš nedařilo. "Červenobílí" sice diktovali tempo, ale k vyloženým šancím se na složitém terénu dostávali těžko. Neujal se ani po půlhodině hry závar po zmatcích v domácím pokutovém území.

    Pražané v poločase hned dvakrát vystřídali, trenér Trpišovský poslal na trávník Lingra se Samkem. Vyloženou šanci si slávisté vytvořili až v 64. minutě, kdy po Bahově centru z pravé strany trefil hlavou tyč Sor, který tak nenavázal na dvě branky proti Linci.

    Pražané dál potvrzovali, že se jim hra v přesilovce dlouhodobě nevede, pouze dvakrát trefili prostor mezi tyčemi. Tým s nejlepším útokem soutěže se neprosadil ani v závěru už po vypršení avizovaného čtyřminutového nastavení, kdy Holeš nejprve trefil břevno a po následném rohu zamířil vedle.

    Trenérovi Slavie Trpišovskému tak nevyšel návrat do Liberce, odkud zamířil do Edenu. Jeho svěřenci se nedokázali vítězstvím naladit na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské konferenční ligy proti Linci.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Myslím, že jsme viděli bláznivý zápas. Dostali jsme se do vedení vlastním gólem, pak jsme ze situace, že jsme měli míč v držení, udělali faul. Myslel jsem, že za žlutou, ale nakonec z toho byla červená. To samozřejmě ovlivnilo průběh. Navíc se nám zranil Plechatý, takže jsme během tří minut přišli o oba stopery. Museli jsme nějak reagovat a hrát 70 minut o deseti. Od té chvíle to bylo jen o pracovitosti, organizaci, defenzivě, taktické vyzrálosti, což tam mužstvo dalo. Postupem času se pralo čím dál víc, protože cítilo, že je to čím dál blíž. Měli jsme v některých situacích i štěstí, byla tam tyč, břevno. Ale to vždy potřebujete, když chcete porazit silné mužstvo. Slavia si tolik šancí nevytvořila, hřiště dnes hrálo s námi. Kdyby mi někdo řekl, že to zvládneme vítězně, i když budeme hrát 70 minut o deseti, nevěřil bych tomu."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Domácí vyhráli zaslouženě, protože dali gól, zatímco my ne. Zápas hodně ovlivnilo to, že jsme si nechali dát po autu laciný první gól. Nedostoupili jsme soupeře, byli jsme tam pozdě, nechali ho odcentrovat a padl gól. Bylo jasné, že kdo dá první gól, bude to pro něj snadnější. Sami jsme si to zkomplikovali. Zápas pak ovlivnila červená karta, která změnila rozložení sil. Zbytek už nemá smysl moc komentovat, všichni jsme si přáli vidět jiný sport, než z toho na tom hřišti byl. Nikde v Evropě nevidím taková hřiště, jako jsou u nás. Ve třetích nebo čtvrtých třídách mají často lepší plochy, než jsou tady u nás. I přesto jsme se měli prosadit. Chyběla kvalita finálního balonu, lepší řešení situací, do kterých jsme se dostali. Jednou jsme trefili tyč, jednou břevno. Nedokázali jsme si ani pomoci útočnou standardkou. Je to samozřejmě velká komplikace."

    FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 1:0 (1:0)

    Branka: 14. Olayinka (vl.).
    Rozhodčí: Hocek – Hájek, Hrabovský – Ondráš (video).
    ŽK: Mikula, Frýdek, Višinský – Olayinka, Schranz, Plavšič, Bah.
    ČK: 20. Štetina (Liberec).
    Diváci: 6123.

    Liberec: Knobloch – Štetina, Plechatý (25. Fukala), Purzitidis – Koscelník, Gebre Selassie, Tiéhi, Mikula – Tupta (67. Havelka), Frýdek (67. Višinský) – Rondič (87. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Slavia: Kolář – Bah, Ousou, Holeš, Plavšič – Hromada (61. Sor), Talovjerov (46. Samek) – Masopust (46. Lingr), Schranz (74. Madsen), Olayinka (61. Fila) – Tecl. Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.