<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | neděle 06/03/2022, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 485 diváků (26 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Královéhradecký trenér Koubek udělal oproti minulému debaklu 1:5 od Slavie čtyři změny v sestavě, ale v brance dal důvěru znovu Fendrichovi, kterého před týdnem stáhl ze hřiště po třech inkasovaných gólech už po necelé půlhodině.

    Prvních dvacet minut hostující gólman mrznul mezi tyčemi, aniž by ho domácí alespoň trochu zaměstnali. Jablonec udělal jen málo pro vylepšení bilance nejhoršího útoku v lize. Všechny jeho akce končily už před šestnáctkou, jejíž hranici "Votroci" úspěšně bránili a sami měli i první šance.

    Kubala v 16. minutě vypíchl míč váhajícímu Martincovi, šel sám na brankáře Hanuše, ale ten jeho pokus zblokoval a Štěpánek uklidil míč mířící k opuštěné brance do bezpečí. Povedenou kombinaci po chvíli zakončil Mejdr střelou vedle levé tyče.

    Až na konci první půlhodiny o sobě přece jen dali vědět domácí. Dvakrát v rozpětí tří minut nebezpečně vypálil Silný, ale Fendrich zimní posile z Líšně skvělými zákroky nedovolil vstřelit první ligový gól. Nejprve jeho střelu vytáhl nad břevno a pak vyhrál i další vzájemný souboj, když se jablonecký útočník dostal až těsně před něj.

    Po změně stran byli znovu nebezpečnější hosté z Hradce Králové. Jejich kapitán Vlkanova se nejprve probil do šestnáctky, ale Hanuše nepřekonal. V 70. minutě rozehrál vůbec první rohový kop hostů, Mejdr míč hlavou prodloužil a Kubala u vzdálenější tyče hlavičkoval do sítě.

    Oživení do jablonecké hry přinesl Kadlec a blízko k vyrovnání byl Silný, ale v dobré pozici zamířil vedle pravé tyče. Na druhé straně mohl vítězství pojistit Novotný, ale Hanuš jeho střelu vytlačil nad břevno.

    Východočeši už sahali po vítězství, o něž v lize marně usilovali sedm kol, ale v 89. minutě o něj přišli. Brankář Fendrich centrovaný míč jen vyboxoval, v souboji s útočníky domácích upadl, Ikaunieks pohotově z dálky poslal míč do sítě a připsal si premiérový gól v sezoně. Jablonec tak neprohrál v 11. ligovém duelu s Hradcem po sobě.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Když vyrovnáte, měli bychom být asi šťastní. Jenže jsme chtěli vyhrát, takže jsme vlastně zklamaní. V první půli jsme je až na jednu šanci do ničeho nepouštěli. Naopak Fendrich chytil tři góly, byl excelentní. Přišla jedna šance soupeře a byl z toho gól. Stáli jsme trochu toporněji a rázem jsme prohrávali. Střídali jsme a chtěli jsme to trochu oživit. Dávali jsme tam hodně vysokých balónů a z jednoho takového jsme vyrovnali. Hlavně nám teď chybí kreativní hráči jako Pilař. Ten bohužel nebude asi k dispozici déle, protože má těžký výron."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Jsme remízovým králem soutěže a dnes bylo vidět, proč tomu tak je. Už jsme takto ztratili zápasy asi čtyřikrát. Kdybychom byli zkušenější, mohli jsme mít třeba o šest až osm bodů víc. Já Jablonec velmi uznávám, jsou herně lepší než my. Před zápasem bych asi na dělbu bodů přistoupil a remíza je nakonec spravedlivá. Ale teď nás ten výsledek mrzí, když bylo vítězství tak blízko. Udělali jsme zbytečnou chybu. Vilém (Fendrich) nás nejdřív podržel, chytil dva, tři góly. Ten vyrovnávající gól mu vyčítat nebudu, prostě se tak rozhodl a šel klukům pomoci. Měl to možná chytit do rukou a nevyrážet."

    FK Jablonec - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

    Branky: 89. Ikaunieks - 70. Kubala.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Slavíček - Kocourek (video).
    ŽK: Štěpánek, Zelený - J. Rada, Fendrych, Kodeš, Kubala.
    Diváci: 1485.

    Jablonec: Hanuš - Černák, Martinec, Štěpánek (83. Nykrín), Zelený - Hübschman - Kratochvíl (83. Ikaunieks), Považanec (68. Pleštil), Houska (75. Kadlec), Malínský (83. Smejkal) - Silný. Trenér: P. Rada.

    Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Kodeš, J. Rada (65. Soukeník), Novotný - Kubala (90. Doležal), Rybička (88. Vašulín), Vlkanova. Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.