<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    23. kolo, Základní část | sobota 26/02/2022, 18:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 184 diváků (53 % z kapacity 11 597) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Domácí Pavel Bucha v úvodu neproměnil penaltu, ale ve 20. minutě dostal červenou kartu pardubický Filip Čihák a ještě před pauzou Viktorii zařídili dvoubrankové vedení Lukáš Hejda s Janem Kopicem. Po změně stran skórovali i Milan Havel a střídající Tomáš Chorý. Východočeši nebodovali po třech kolech a jsou předposlední, mají ale k dobru odložený duel v Liberci.

    Oba týmy vyjádřily podporu Ukrajině čelící ruskému vojenskému útoku. Před nástupem hráči základních sestav oblékli trička s heslem "Svobodu pro Ukrajinu", domácí modrou a hosté žlutou v barvách ukrajinské vlajky. Tento nápis se objevil také na světelných tabulích. Plzeňské dresy i během zápasu ozdobil nápis "Ne válku, prosím".

    Západočeši začali očekávaným tlakem. Po prvním rohu Čihák kopnul do hlavy navrátilce do základní sestavy Beauguela a rozhodčí Krejsa po kontrole u videa nařídil pro Viktorii pokutový kop. Tu ale v sedmé minutě zahodil Bucha, který netrefil branku.

    Bývalý plzeňský obránce Čihák nepovedený návrat na hřiště mateřského klubu korunoval ve 20. minutě, kdy ostře zajel do Kalvacha a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Pardubičtí ve druhém z posledních tří kol dostali červenou kartu.

    Početní výhodu mohl záhy využít Kalvach, ale v dobré pozici přestřelil. Předtím Hejdovu hlavičku zneškodnil pardubický brankář Letáček.

    Domácí se ujali vedení ve 34. minutě, kdy po Kalvachově rohu Hejda přesně zamířil hlavou. Východočeši ve třetím ligovém utkání jarní části poprvé inkasovali. Za deset minut zvýšil Kopic hlavou po Sýkorově centru, v nastavení první půle ještě Letáčka zachránilo břevno po Havlově hlavičce.

    Plzeňští pokračovali v převaze i na začátku druhého dějství a třetí branku přidal ve 49. minutě Havel po individuální akci a nechtěné přihrávce od hostujícího Tischlera.

    Na druhé straně se zranil brankář Staněk po srážce s náhradníkem Akosah-Bempahem, a přestože napoprvé odmítnul střídat, tak po hodině hry přece jenom přenechal místo debutujícímu náhradníkovi Tvrdoňovi.

    V 70. minutě byl blízko ke čtvrtému gólu Beauguel, jehož ránu "nůžkami" zastavilo až břevno. Brankovou konstrukci později trefil také střídající Chorý.

    Ten se dočkal gólu v první minutě nastavení šťastnou hlavičkou, přestože hosté protestovali, že míč plným objemem nepřešell brankovou čáru. Západočeši podesáté za sebou v nejvyšší soutěži neprohráli a Pardubice zdolali ve třetím ze čtyř ligových zápasů a opět bez inkasované branky.

    Ohlasy:

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Výsledek je dobrý, měli jsme řadu šancí, které jsme ještě neproměnili. Škoda, že jsme nedali penaltu, protože tam byl úsek, který z naší strany byl takový nervózní, ale pak jsme se do toho dostali a utkání zvládli dobře. Pardubice by se pravděpodobně bránily i v jedenácti, ale pak se nabízelo, že když budou hrát v deseti, tak že se zatáhnou ještě víc do bloku. Bylo to trošku o dobývání, ale bylo důležité, že jsme do půle vstřelili dvě branky. Pak už utkání bylo víceméně rozhodnuté."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "V úvodu jsme přežili penaltu, potom přišlo vyloučení a naše šance se markantně změnily. Ze standardky jsme dostali gól a ještě ve 44. minutě druhý. Myslím si, že o vítězi bylo rozhodnuto. Snažili jsme se utkání dohrát se ctí. Hned na začátku druhého poločasu jsme dostali další branku a v 90. minutě čtvrtou. Určitě utkání nebylo podařené z naší strany a nijak jsme ani soupeře neohrozili. Projevilo se, že má Viktorka kvalitní obranu a nedostává branky. Čekají nás utkání z našeho pohledu asi důležitější, takže to musíme přijmout."

    FC Viktoria Plzeň – FK Pardubice 4:0 (2:0)

    Branky: 34. Hejda, 44. Kopic, 49. Havel, 90.+1 Chorý.
    Rozhodčí: Krejsa – Nádvorník, Arnošt – Julínek (video).
    ŽK: Čihák, Kostka (oba Padrubice).
    ČK: 20. Čihák (Pardubice).
    Diváci: 6184 (omezený počet).

    Plzeň: Staněk (61. Tvrdoň) – Holík, Kaša, Hejda, Havel – Bucha (58. Trusa), Kalvach – Kopic (58. Čermák), Sýkora (76. Šulc), Mosquera – Beauguel (76. Chorý). Trenér: Bílek.

    Pardubice: Letáček – Kostka (72. Čelůstka), Čihák, Toml, Cadu – Tischler – Lupač (69. Huf), Vacek (83. Patrák), Solil, Rezek (46. Akosah-Bempah) – Černý (46. Rajan). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.