<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | neděle 20/02/2022, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 674 diváků (33 % z kapacity 5 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Rozhodčí: J. Krejsa - J. Kubr, L. Machač (D. Starý) | VAR: P. Franěk | AVAR: M. Vlček
    Video
    Reportáž

    Středočeši nevyhráli ani třetí jarní kolo, posunuli se však na šesté místo. Slovan, jenž v úterní dohrávce prohrál ve Zlíně 0:2, nezvítězil v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a je desátý. K dobru má odložený domácí souboj s předposledními Pardubicemi.

    Mladá Boleslav, která ve středu utrpěla v Jablonci ve čtvrtfinále domácího poháru debakl 0:4, začala aktivně a odměnou jí byl v deváté minutě úvodní gól. Ewerton napřáhl zpoza šestnáctky a nedal Knoblochovi šanci. Brazilský záložník zaznamenal osmý gól v ligové sezoně.

    Na druhé straně se v zajímavé příležitosti ocitl liberecký kapitán Mikula, jenže na Šedu vyslal jen přízemní ránu. Rondič zase zblízka hlavičkoval nad. Ewerton pálil ze zhruba stejné vzdálenosti jako při svém gólu i v 21. minutě, ale liberecký brankář jeho dělovku vyrazil na břevno.

    Místo toho o tři minuty později hosté srovnali. Purzitidis nacentroval do vápna a Matoušek v nelehké pozice ze vzduchu přesně zamířil k tyči. Třiadvacetiletý záložník se radoval z druhé trefy v ročníku nejvyšší soutěže. Liberec skóroval v lize po třech kolech.

    Za dalších pět minut Slovan otočil stav. Frýdek z rohu našel hlavičkou zakončujícího Rondiče a bosenský útočník oslavil třetí zásah v ligové sezoně.

    Hned zkraje druhého poločasu mohl srovnat Ladra, ale ve vápně nezakončil ideálně. A tak Severočeši odskočili na dvougólový rozdíl. Mikula v pokutovém území přistrčil Matouškovi míč, který i s pomocí teče domácího stopera Šimka překonal Šedu. Dva góly v jednom ligovém duelu vstřelil počtvrté v kariéře a poprvé od července 2019.

    V 69. minutě snížil z prostoru penaltového puntíku střídající Hlavatý. Třiadvacetiletý středopolař dal třetí gól v ročníku nejvyšší soutěže.

    Ve druhé minutě nastavení poté srovnal Ewerton, jemuž opět skvěle vyšla střela zpoza vápna. Mladá Boleslav doma v lize nevyhrála potřetí za sebou a Liberec v nejvyšší soutěži neporazila ve 12. duelu v řadě.

    Ohlasy:

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Do zápasu jsme vstoupili dobře oproti předchozímu domácímu utkání s Ostravou. Navíc scénář se pro nás dobře vyvíjel, dostali jsme se do vedení. Bohužel lacinými chybami jsme o něj přišli. Nejdřív to byl Ewerton, který tam dal zpětnou přihrávku, čímž vyslal soupeře do brejku. Při gólech jsme špatně dohráli situaci nejprve na naší pravé straně a pak i v samotné šestnáctce. Věřili jsme, že se zápasem se dá něco dělat. Z další standardky jsme po změně stran inkasovaný třetí gól. Jsem rád, že jsme na dvoubrankové manko zareagovali tak, že jsme uhráli aspoň bod, přestože tam Liberec měl za stavu 3:2 jednu dvě situace dost dobré na to, aby utkání rozhodl. Naštěstí pro nás se tak nestalo a vydolovali jsme z utkání aspoň bod. V samotném závěru jsme ještě doufali, že by se to mohlo přiklonit na naší stranu. Bod zápasu odpovídá."

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Sledovali jsme nadstandardní utkání, které se muselo líbit. Padlo šest gólů a ještě plno dalších šancí bylo. Bod bychom před utkáním brali, ale po průběhu spíš převažuje zklamání. Věděli jsme, že Boleslav, ač teď neměla výsledky a má zraněné některé hráče, tak ve všech zápasech, v nichž jsem ji viděl, vždycky byla ve hře kvalitnější než soupeř a měla větší držení míče i víc zakončení, akorát výsledek pro ni nebyl dobrý. Věděli jsme, že to pro nás bude těžké. Měli jsme hrozný vstup do utkání, prvních 10 minut jsme nevyhráli jediný souboj, nebyli jsme přesní a logicky to vyústilo v obdrženou branku. Musím mužstvo pochválit, že se postupně zvedlo. Měli jsme tam dvě šance, které jsme neproměnili, ale pak se nám vyrovnat podařilo a vzápětí jsme to otočili v náš prospěch. I vstup do druhé půle nám vyšel, dostali jsme se do dvoubrankového vedení a zdálo se, že utkání máme pod kontrolou. Místo toho, abychom odskočili na vyšší rozdíl, jsme hned z protiútoku dostali na 2:3. Tím se domácí nastartovali a v závěru utkání nás zmáčkli. I když to vypadalo, že to dohrajeme, tak úplně zbytečná ztráta míče na vlastní půlce vyústila ve vyrovnávací branku. Mrzí mě, že jsme to nedohráli, když už jsme vedli. Dvakrát jsme neuhlídali Ewertona za vápnem, takhle nám dal dva góly."

    FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 3:3 (1:2)

    Branky: 9. a 90.+2 Ewerton, 69. Hlavatý – 24. a 53. Matoušek, 29. Rondič.
    Rozhodčí: Krejsa – Kubr, Machač – Franěk (video).
    ŽK: Pech, Šimek, Matějovský – Štetina, Matoušek, Purzitidis.
    Diváci: 1674 (omezený počet).

    M. Boleslav: Šeda – Smrž (36. Horský), Šimek, Preisler – Matějovský, Dancák (69. Stránský) – Douděra, Ewerton, Pech – Mužík (60. Rolinek), Ladra (60. Hlavatý). Trenér: Jarolím.

    Liberec: Knobloch – Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis, Mikula – Tiéhi, Havelka (75. Štetina) – Koscelník, Frýdek (65. Tupta), Matoušek (82. Višinský) – Rondič (82. Rabušic). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.