<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    21. kolo, Základní část | neděle 13/02/2022, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 000 diváků (21 % z kapacity 4 833) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Trenér hostí Petr Rada sledoval kvůli trestu za čtyři žluté karty utkání jen z tribuny a spolu s prořídlým hledištěm viděl úvodní tlak jabloneckého týmu. V deváté minutě Pilař obloučkem ideálně vysunul Silného, ale nová posila z druholigové Líšně ztroskotala na brankáři Bajzovi.

    Na druhé straně dvakrát v rychlém sledu vypálil kapitán Bartošák, ale první pokus těsně minul tyč, s druhým si poradil brankář Hanuš. V úvodu hodně aktivní Pilař rozehrával i střílel a ve 24. minutě z úhlu vyzkoušel Bajzu, který míč vykopl nohou. Zbytek prvního poločasu se odehrál bez jediné vážnější šance. Bylo vidět, že na sebe narazily dva týmy s nejhorším útokem v lize.

    Nástup do druhého dějství vyšel domácím. Brankář Hanuš hosty ještě podržel při hlavičce Durosinmiho, který před týdnem rozhodl zápas v Edenu. V 51. minutě ale Zelený v šestnáctce pomohl na zem Čmelíkovi a sám faulovaný hráč penaltu proměnil.

    Poté se dvakrát do šance dostal jablonecký Kratochvíl, ale neuspěl. Navíc obdržel čtvrtou žlutou kartu a v příštím kole bude chybět. Snaha hostů o vyrovnání zesílila, když na poslední čtvrthodinu vyběhl na trávník bývalý reprezentační útočník Kadlec.

    Pět minut před koncem přišla pro Severočechy odměna, když Pilař tvrdou ranou z úhlu poslal míč do sítě. Těsně před koncem se ještě radovali Slezané, ale jen chvíli, protože Durosinmi střílel z ofsajdu. Karviná tak čeká na domácí ligové vítězství už 11 zápasů, naposledy se radovala vloni v květnu v utkání s Teplicemi.

    Ohlasy:

    Bohumil Páník (trenér Karviné): "Jablonec byl výborný v dostupování, okamžitě napadal, neměli jsme šanci rozehrát. Obrovské množství práce bylo na útočnících. V druhé půli jsme se stejně jako na Slavii zvedli. Mužstvo má morální síly na to, aby hrálo o výsledek. Podařilo se nám soupeře eliminovat, dokázali jsme spoustu střel zablokovat. Měli jsme ale víc situací, které jsme mohli dohrát. Stačil jeden propadlý balon a ztratili jsme vítězství před koncem. Nebylo to tím, že by byli hráči lehkovážní. Vyplynulo to z dlouhých balónů, které tam hosté dali, a jeden propadl. Kdybychom dali druhý gól, tak by se soupeř zlomil."

    Jiří Vágner (asistent trenéra Jablonce): "Nevstoupili jsme do utkání špatně, šli jsme sami na bránu, mohli jsme jít do vedení, ale nestalo se. Karviná hraje silový, fyzicky náročný fotbal. Věděli jsme, že to bude o dlouhých míčích. Tomu jsme se museli přizpůsobit a v první půli se nám to dařilo. Po penaltě jsme dostali gól. Mně to jako penaltový zákrok nepřijde, ale rozhodčí byl blíž. Po gólu jsme zjednodušili rozestavení na tři obránce a to se nám vyplatilo. Nechceme to jen nakopávat dopředu, snažíme se rozehrávat, ale do ofenzivy to může být lepší. S trenérem Radou jsme byli domluveni na variantách, které mohou přijít. Řekli jsme si jen dvě věty o poločase, pak na mě ještě asi dvakrát houknul. Pro nás je to důležitý bod, protože jsme udrželi odstup od Karviné."

    MFK Karviná – FK Jablonec 1:1 (0:0)

    Branky: 51. Čmelík (pen.) – 85. Pilař.
    Rozhodčí: Klíma – Dobrovolný, Pochylý – Kocourek (video).
    ŽK: Bartošák, Jánoš – Zelený, Kratochvíl.
    Diváci: 1000 (omezený počet).

    Karviná: Bajza – Látal, Buchta, Dramé, Šehič – Jánoš, Qose (89. Papadopulos) – Čmelík (68. Lukáš Holík), Zorvan (89. Svoboda), Bartošák (80. Sinjavskij) – Durosinmi. Trenér: Páník.

    Jablonec: Hanuš – Libor Holík (76. Kadlec), Martinec, Kubista, Zelený – Hübschman – Malínský (76. Černák), Kratochvíl, Houska (65. Považanec), Pilař – Silný (87. Surzyn).

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.