<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 18/12/2021, 15:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 997 diváků (12 % z kapacity 8 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Po opatrném začátku se jako první v 10. minutě prosadili domácí. Jablonečtí stopeři před hranicí pokutového území nezpracovali míč a volný Jurečka střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre. Útočník Slovácka dal 10. gól v sezoně F:L a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Beauguela z Plzně.

    Jablonec se v úvodu do ofenzivy dostával jen sporadicky a spíše musel čelit kombinační hře domácích. Další velkou šanci Slovácka ve 20. minutě zmařil těsný ofsajd Jurečky při zakončení, Kohútova střela zase neměla přesnost ani razanci. Ve 32. minutě se Petržela prokombinoval až těsně před bránu, ale Navrátil neměl prostor pro přesné zakončení, o chvíli později domácímu záložníkovi chyběly centimetry při střele z 20 metrů.

    Místo navýšení náskoku favorit nečekaně inkasoval vyrovnávací gól. Přetažený centr vrátil v 39. minutě před bránu Vaníček a do sítě jej zblízka doklepl Hübschman. Čtyřicetiletý záložník skóroval poprvé v sezoně a teprve popáté v ligové kariéře. Vrátit zpět vedení ještě před pauzou mohl Slovácku Tomič, z 20 metrů ovšem trefil břevno.

    Severočechy vyrovnání povzbudilo a do druhé půle vstoupil aktivněji. V 55. minutě se blýskl brankář Nguyen, když vytáhl reflexivně mimo tyče hlavičku Zeleného. Z protiútoku jablonecký stoper podskočil míč, kterého se zmocnil Petržela a laciným gólem poslal svůj tým v 56. minutě do vedení.

    Jablonec o čtyři minuty později dostal míč do sítě, když se zblízka prosadil Považanec, ale branku pro téměř tříminutovém zkoumání situace a zásahu videorozhodčího sudí odvolal. Stejná situace se opakovala o šest minut později, také Kratochvílova trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

    V 80. minutě zakroutil jablonecký Surzyn přímý kop kolem zdi do boční sítě. Severočeši se tlačili za druhým gólem, ale vyrovnání se nedočkali. Slovácko výhru uhájilo a doma porazilo Jablonec po předchozích šesti remízách za sebou.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Jsem rád, že jsme podzim zakončili výhrou. Jablonec byl velmi ošemetný soupeř, jehož postavení v tabulce neodpovídá kvalitě kádru. V prvním poločase jsme byli aktivnější, ale nedali jsme šance a bohužel inkasovali z ojedinělé standardky. Po přestávce jsme bojovali hlavně sami se sebou. Bál jsem se z každého propadlého balonu před naší brankou. Jsem rád, že tady byl VAR (videorozhodčí). Dnes bychom asi třetí gól dávali těžko. Cením si toho, že jsme si výhru vydřeli. Nejela nám hlava ani nohy a o to jsou tři body cennější."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Mrzí mě, že jsme si dva góly dali prakticky sami. Domácí si v úvodu pomáhali nakopávanými míči, po jednom z nich jsme se nechali odstrčit a Slovácko toho využilo. Zmrazilo nás to. Vyrovnání nás pak zvedlo, nabádal jsem hráče, aby v tom pokračovali. Ale zase jsme zmatkovali v obraně. Po šanci Zeleného jsme mohli vést, ale pak tentýž hráč udělá takovou chybu, dostaneme gól a to rozhodlo o vítězství Slovácka. Neptejte se mě na VAR. Já ho neuznávám, možná jsem jediný. Rozhodčí dva naše góly neuznal pro ofsajdové pozice, musíme mu věřit, že má čisté svědomí. Ani jsem se nerozčiloval, prostě góly neplatily. Frustrovaný z toho nejsem, spíš mi vadí to, že máme málo bodů. Bude to pro nás složitá zima. Situace je závažná, zbývá 11 kol. Ale máme tady zkušené hráče a měli by to zvládnout."

    1. FC Slovácko - FK Jablonec 2:1 (1:1)

    Branky: 10. Jurečka, 56. Petržela - 39. Hübschman.
    Rozhodčí: Berka - Leška, Šimáček - Adámková (video).
    ŽK: Navrátil, Kadlec - Vaníček, Kratochvíl, Považanec, Houska, Surzyn, Kubista.
    Diváci: 997 (omezený počet).

    Slovácko: Nguyen - Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Sadílek (83. Šimko), Havlík - Petržela (83. Holzer), Kohút (69. Daníček), Navrátil (73. Cicilia) - Jurečka. Trenér: Svědík.

    Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Kratochvíl (75. Kubista), Houska (83. Abubakar), Považanec, Vaníček (83. Smejkal) - Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.