<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 27/11/2021, 15:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 576 diváků (10 % z kapacity 5 898) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Úvod utkání měl oboustranně svižné tempo. Nejprve v šesté minutě musel domácí brankář Rakovan vynaložit všechny síly na to, aby vytáhl nad břevno hlavičku Almásiho. Pak se do ofenzivy tlačili "Ševci" a během pěti minut si vytvořili tři vyložené šance. Nejprve před Poznarem zasáhl Juroška a pak Budinský zlikvidoval střely Čanturišviliho i Condeho.

    Do vedení šel v 16. minutě Baník. Almási skóroval nehlídán po rohovém kopu Potočného a připsal si šestou branku v ligové sezoně. Hosté se ale neradovali dlouho, po Cedidlově asistenci se hned za dvě minuty prosadil pátým gólem v ročníku nejvyšší soutěže Tkáč.

    Ofenzivní partie s řadou pěkných momentů pokračovala i v dalším průběhu. Na jedné straně pálili těsně nad hostující Potočný a Sor, na druhé byl nejaktivnější Dramé, jehož pokusy musel zlikvidovat Budinský, stejně jako ránu Čanturišviliho v závěru půle. Zlín svoji převahu nakonec do pauzy přetavil v gól, když v nastaveném čase "vystřihl" povedené nůžky Vraštil, ale sudí Franěk branku po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd neuznal.

    Videorozhodčí vstoupil do hry i krátce po přestávce. Kontakt Cedidly s Klímou nejprve Franěk přešel, ale po přezkoumání situace u obrazovky nařídil pokutový kop, který v 52. minutě "panenkovským" dloubákem proměnil střídající Brazilec De Azevedo.

    Zlín bojoval o vyrovnání ze všech sil. Opět si vytvořil územní převahu, ale už ne tolik příležitostí. Tvrdou střelou se neprosadili Dramé a Hrubý, ovšem Baník se nakonec neubránil drtivému tlaku v samotném závěru. Po rohovém kopu v 86. minutě urval bod pro domácí stoper Procházka, který skóroval proti svému bývalému klubu. Strhnout výhru na stranu bojovného Zlína mohl ještě Poznar, ale mířil těsně vedle.

    Ohlasy:

    Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Z naší strany to byl nejlepší výkon v sezoně. Předčili jsme Baník ve všech aspektech kromě střílení branek, udrželi jsme vysoké tempo během celého zápasu. Hráčům mohu vytknout jen neproměňování střeleckých příležitostí, jinak nic. Byl to diametrálně rozdílný zápas oproti tomu, co jsme hráli na Baníku. Plnili jsme úkoly jak v obranné, tak i útočné fázi. Hráči si na sebe upletli bič, tohle je cesta. Klíčové situace, které rozhodoval VAR (videorozhodčí), jsem pořádně neviděl. Moje názory podle praxe bývají mnohdy odlišné, ale já to musím respektovat. Nyní ve mně převažuje radost z výkonu. Je na nás, abychom to opakovali a ustálili to na této úrovni. Nemám ale radost z toho, že jsme nezískali tři body."

    Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Náš výkon v tomto utkání nebyl ideální, nehodnotí se mi to příliš dobře. Zlín začal napadat a presovat, sami jsme se dostávali pod tlak. Měli jsme málo nebezpečných situací, z nichž bychom mohli skórovat. Střídání v poločase mělo přinést tlak, ale nedařilo se to. Dali jsme gól z penalty, jinak nám chyběl pohyb i důraz v osobních soubojích. Byli jsme pod tlakem, ale i pod ním a na těžkém terénu jsme to měli zvládnout a odvézt si tři body. Zbytečně jsme v závěru připustili roh domácích, měli jsme to uhrát na druhé straně hřiště."

    FC Fastav Zlín - FC Baník Ostrava 2:2 (1:1)

    Branky: 18. Tkáč, 86. Procházka - 16. Almási, 52. De Azevedo z pen.
    Rozhodčí: Franěk - Kubr, Dohnálek - Štěrba (video).
    ŽK: Čanturišvili, Cedidla, Poznar, Procházka - Tetour, Kaloč.
    Diváci: 576 (omezený počet).

    Zlín: Rakovan - Cedidla (90.+1 Simerský), Vraštil, Procházka, Matejov - Conde (90.+1 Hlinka) - Dramé (70. Fantiš), Hrubý, Tkáč (84. Janetzký), Čanturišvili - Poznar. Trenér: Kalivoda.

    Ostrava: Budinský - Juroška, Svozil, Lischka, Ndefe - Kaloč, Tetour (79. Pokorný) - Sor (61. Buchta), Kuzmanović (46. Klíma), Potočný (46. De Azevedo) - Almási. Trenér: Galásek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.