<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 27/11/2021, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 822 diváků (12 % z kapacity 6 681) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Svěřenci trenéra Martina Svědíka po většinu zápasu dominovali a naděje Českých Budějovic na dobrý výsledek dlouho držel brankář Vorel, který předvedl několik výtečných zákroků. První příležitost měli Jihočeši, ve 14. minutě po brejku střílel Bassey, ovšem Nguyen jeho pokus bez potíží zlikvidoval.

    O pět minut později se prosadilo Slovácko. Po pravé straně unikl Sadílek, po zemi poslal přesnou přihrávku na vzdálenější tyč, kde se do koncovky natlačil Kalabiška a překonal Vorla. Hostující obránce v lize skóroval potřetí za sebou.

    Favorit mohl brzy přidat druhý gól. Ve 25. minutě českobudějovický Hora fauloval v pokutovém území Holzera. Rozhodčí Ginzel nařídil penaltu, ale pokus Jurečky Vorel vyrazil. Další příležitost měl ještě do přestávky hlavičkující Hofmann, střelu Petržely pak Vorel vyrazil do tyče.

    Slovácko pokračovalo v aktivním výkonu i v úvodu druhé části. V 52. minutě to potvrdil zvyšující brankou Sadílek, při jehož střele z hranice vápna snad jedinkrát v utkání zaváhal Vorel. Hosté navíc od 69. minuty hráli v přesilovce, protože po faulu na Jurečku a přezkoumání situace u monitoru udělil sudí Ginzel červenou kartu Horovi.

    Jihočeši však v oslabení paradoxně ožili a prosadili se i gólově. Nejprve si v 72. minutě naskočil na centr po rohu střídající Valenta a snížil. Na konci 81. minuty se pak dostal do brejku Bassey a přesnou střelou k tyči srovnal.

    Za necelé čtyři minuty pak nigerijský útočník dokonal po dalším úniku senzační obrat, když ho znovu nedokázal ubránit Hofmann. Bassey si polepšil už na osm gólů v ligové sezoně. Hostům mohl zachránit aspoň bod střídající Vecheta, ale jeho pokus hlavou chytil na brankové čáře Vorel.

    Ohlasy:

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Klukům jsem za krásný večer poděkoval, i když průběh utkání tomu nenasvědčoval. Slovácko bylo dlouho lepší. Co se pak stalo na hřišti, na to se tu bude dlouho vzpomínat. Chtěl bych pochválit hlavně střídající hráče, kteří tomu pomohli. Nejprve nás nakopl gól Matěje Valenty a pak už to bylo galapředstavení Fortuna Basseye. I když samozřejmě přiznávám, že jsme měli také štěstí. Před zápasem nám plno hráčů onemocnělo. Až na Králika nám vypadli všichni stopeři, ale kluci, kteří dnes naskočili, to zvládli. Ovšem s prvním poločasem jsem byl hrubě nespokojený a v kabině bylo hodně rušno. Když Slovácko přidalo druhý gól a my jsme přišli o vyloučeného hráče, myslel jsem, že si to soupeř s jeho vysokou kvalitou pohlídá. Nepamatuji si, že by se tady někdy povedlo takovým způsobem otočit zápas."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Závěr utkání jsme jednoznačně podcenili. Místo toho, abychom drželi míč, tlačili se dopředu a hráli přes křídelní prostory, jsme začali balony nakopávat. K tomu jsme přestali běhat, přestali jsme se nabízet a přestali jsme být důslední. Už před prvním gólem Českých Budějovic přišlo z naší strany podcenění. Byl z toho zbytečný roh a z něj gól. Za 70 minut nedovolíme soupeři skoro nic a za dalších 20 minut, když hrajeme v přesilovce, soupeř vstřelí tři góly a ještě má dvě šance. Je to trestuhodné. Posledních 20 minut byla ostuda a to včetně střídání, která se také nepovedla. Asi jsme to vzali tak, že když je vyloučený hráč soupeře, nemůže se nic stát. Ale naopak se ukázalo, že nesmíme slevit z našeho stylu hry. Když se k tomu chováte takto, budete po zásluze potrestán. Moc mě zklamalo, že to všechno šlo přes zkušené hráče. Byl to totální kolaps, musíme si to vyříkat a pracovat dál. Myslím si, že hráči si tohle budou pamatovat hodně dlouho. V hodnocení utkání budu velmi přísný. Dnes to bylo varování, aby naše výkony byly lepší a to hlavně po celou dobu zápasu."

    SK Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 3:2 (0:1)

    Branky: 82. a 85. Bassey, 72. Valenta - 19. Kalabiška, 52. Sadílek.
    Rozhodčí: Ginzel - Váňa, Novák - Petřík (video).
    ŽK: Valenta, Kohout (asistent trenéra), Horejš (trenér) - Sadílek, Havlík, Daníček, Přibyl (trenér brankářů).
    ČK: 69. Hora (Č. Budějovice).
    Diváci: 822 (omezený počet).

    Č. Budějovice: Vorel - Čolič (90.+5 Škoda), Králik, Sladký, Skovajsa - Čavoš (64. Valenta), Hora - Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršič (46. Tolno) - Bassey (90.+7 Javorek). Trenér: Horejš.

    Slovácko: Nguyen - Reinberk (88. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Sadílek (88. Šašinka), Havlík - Petržela (75. Navrátil), Kohút (66. Daníček), Holzer (75. Tomič) - Jurečka. Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.