<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    13. kolo, Základní část | sobota 30/10/2021, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 1 523 diváků (9 % z kapacity 17 078) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Teplice nastoupily k severočeskému derby tři dny poté, co vypadly v osmifinále domácího poháru s pražskou Spartou (0:2). Úvod zápasu navíc „Sklářům“ nevyšel. Už ve druhé minutě si zaběhl za domácí obranu Matoušek, využil podklouznutí Mazucha a jeho střelu ještě tečoval za brankáře Grigara padající Hyčka. Šlo o první trefu libereckého záložníka v ligové sezoně.

    Domácí se následně snažili svého soupeře zatlačit a po čtvrt hodině hry musel rozhodčí Zelinka konzultovat s videorozhodčím Štěrbou zákrok Havelky na Chlumeckého. Nakonec však libereckému hráči udělil za zákrok žlutou kartu.

    V 17. minutě byl blízko vyrovnání hlavičkující Rezek, ale 50. gól v české lize nezaznamenal, jelikož jeho pokus brankář Knobloch zneškodnil. Na druhé straně mohl zvýšit náskok opět Matoušek, ale tentokrát Grigara po rychlém brejku nepřekonal.

    Sedm minut před koncem první půle se Teplice dočkaly. Po nedůrazně odvráceném přímém kopu se opřel do míče z hranice pokutového území Mazuch a Knobloch byl proti jeho střele bezmocný. „Skláři“ přerušili sérii tří soutěžních zápasů bez vstřelené branky.

    Teplický obránce se však hned na začátku druhé půle zranil a musel v 56. minutě opustit hřiště na nosítkách. Na jeho místo přišel Hasil.

    Oboustranně bojovný zápas mohl v 71. minutě strhnout na libereckou stranu střídající Hilál, ale jeho průnik a pokus o kličku vystihl na poslední chvíli Grigar. Na opačné straně zase střílený Rezkův centr srazil hostující obránce těsně vedle.

    V závěru dostali hosté ještě výhodu početní převahy. Pět minut před koncem základní hrací doby zastavil pronikajícího Nečase těsně před pokutovém územím Knapík a sudí Zelinka mu udělil červenou kartu.

    Liberec sice následnou standardní situaci nevyužil, Faškova střela zdí neprošla. Ve třetí minutě nastaveného času se však dostal k dalšímu odraženému míči střídající Rondič a přesnou ranou rozhodl o třech bodech pro Slovan. Liberec porazil Teplice v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a pokaždé 2:1.

    Ohlasy

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): Kouše se mi to špatně, nejsem trenér ani člověk, který rád prohrává. Byli jsme asi nejblíže bodovému zisku, co tu jsem. Chyběly nám dvě minuty, což zamrzí. V nastaveném čase jsme už sice hráli v oslabení, ale Knapík to udělal takticky dobře, protože ten hráč šel sám na bránu. Spíše bylo špatně, že jsme předtím nezachytili jednoduchý nákop soupeře. Ke konci nám Knapík chyběl, ale byla tam další chyba při nabírání Mikuly. Určitě se tomu dalo zabránit a hodně nás to mrzí."

    Luboš Kozel (trenér Liberce):Je to pro nás nesmírně cenné vítězství. Hráči by vám potvrdili, že jsem je od čtvrtka upozorňoval na to, že nás čeká velmi těžké utkání. Teplice hrály v posledních zápasech velmi dobře, jen v rozhodujících momentech dělají chyby vzadu a ve finální fázi nejsou tak kvalitní, což je stojí výsledky. Říkal jsem proto, že jim také přijde zápas, v němž to prolomí. Chtěl jsem, abychom do utkání dobře vstoupili, což se podařilo. Později jsme ale začali hrát profesorsky a sami sebe dostávali pod tlak. Vyrovnání Teplic bylo zasloužené. Ve druhé půli se náš výkon zvedl, hráli jsme odvážněji a rozhodující byli střídající hráči. Júsuf (Hilál) první šanci neproměnil, Nečas si vynutil červenou kartu a Rondič v nastavení rozhodl. Vítězství v nastaveném čase je vždy trochu šťastné, ale po červené kartě jsme to chtěli vyhrát víc a jsem rád, že se nám to podařilo."

    FK Teplice - FC Slovan Liberec 1:2 (1:1)

    Branky: 38. Mazuch - 2. Matoušek, 90.+3 Rondič.
    Rozhodčí: Zelinka - Vodrážka, Novák - Štěrba (video).
    ŽK: Chlumecký, Succar - Havelka, Rondič.
    ČK: 85. Knapík (Teplice).
    Diváci: 1523.

    Teplice: Grigar - Hyčka, Mazuch (56. Hasil), Chlumecký, Vondrášek (46. Trubač) - Knapík, Mareček - Kodad (82. Succar), Krunert, Fortelný (73. Moulis) - Rezek. Trenér: Jarošík.

    Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (68. Purzitidis) - Koscelník (81. Nečas), Frýdek (62. Rondič), Matoušek (81. Faško) - Rabušic (68. Hilál). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.