<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | neděle 24/10/2021, 16:00 | Střelecký ostrov | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 6 289 diváků (94 % z kapacity 6 681) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slavia ztrácí už sedm bodů na vedoucí tým tabulky Plzeň, kterou hostí v příštím kole. Mezitím čeká Pražany středeční dohrávka doma s Olomoucí. Jihočeši v lize počtvrté za sebou bodovali a jsou osmí.

    Hosté začali lépe a brzy mohli vést. Hned v první minutě měl po centru Ekpaie šanci Olayinka, ale ve velké šanci z několika kroků přestřelil. Přesnější koncovku předvedl v šesté minutě Ekpai, po centru Baha však pokus nigerijského křídelníka zastavilo břevno.

    Jihočeši si vedli v koncovce mnohem úspěšněji. V 10. minutě po rychlé akci prostrčil míč Mihálik na rozběhnutého Brandnera, který střelou po zemi ke vzdálenější tyči překonal Koláře.

    Slavia se z prvního inkasovaného gólu nestačila ani pořádně probrat a České Budějovice přidaly další branku. Ve 14. minutě hosté špatně zareagovali na standardní situaci v podání Mršiče, po jehož centru se hlavou prosadil Havel.

    Slavia se do přestávky už nedokázala dostat do žádné vážnější příležitosti, z níž by mohla snížit. Trenér úřadujícího mistra Trpišovský proto do druhé části poslal hned tři nové hráče - Lingra, Kuchtu a Ševčíka.

    Změny v sestavě Pražanům pomohly a hostující tým ožil. Přispěla k tomu také situace z 51. minuty, kdy Havel fauloval ve vápně Lingra. Z penalty snížil Olayinka a zahájil tím několikaminutovou pasáž, v níž se Jihočeši dostali pod velký tlak.

    Nejprve Schranz v 54. minutě ještě ve velké šanci nezakončil přesně, v 58. minutě už ale po rychlé akci a centru Kuchty vyrovnal hlavou Oscar. Slavia mohla jít záhy i do vedení, když Lingrův centr srazil na tyč bránící Novák. Další šanci Kuchty zlikvidoval gólman Vorel.

    Jihočeši tlaku odolali a dokonce mohli udeřit, po Mršičově centru dopadl míč na břevno. Pozici domácím zkomplikovala situace ze 76. minuty, kdy Skovajsa po zákroku na Lingra a zásahu videorozhodčího dostal od sudího Machálka červenou kartu. Domácí však i v oslabení dokázali remízu uhájit. Slavia nevyhrála čtvrtý venkovní soutěžní zápas po sobě.

    Ohlasy:

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Slavia do zápasu vstoupila lépe, ale potom náš výkon v první půli snesl vysoké měřítko. Bylo to z naší strany povedené. Před druhou půlí jsme říkali klukům, že musíme zůstat aktivní. Bohužel jsme soupeři darovali penaltu a dostali jsme se pod tlak. Ale od stavu 2:2 jsme to ustáli skvěle a silou vůle jsme uhráli bod, kterého si velmi cením. Byl to bod se soupeřem, který má velkou kvalitu. Jsem rád, že naše výkony mají vzestupnou tendenci, i když si zároveň uvědomujeme, že spoustu věcí potřebujeme zlepšit."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Nezačali jsme špatně, měli jsme šance. Ale během chvilky se zápas otočil do pro nás nepříznivého vývoje a bojeschopnost týmu šla dolů. Do druhé půle jsme vstoupili dobře a měli jsme příležitosti k tomu skóre otočit. Dali jsme gól z penalty a z více jak asi desítky dobrých šancí jsme vstřelili jen jeden gól ze hry. To je smutné a hlavně je to důvod, proč jsme nedokázali vyhrát. České Budějovice nás trápily a hrály dobře, ale přesto je to z mého pohledu velká ztráta. Je to podobné jako v minulých zápasech. Nedaří se nám proměňovat šance, brzy inkasujeme. Navíc se nám nedaří v první půli, aby někteří hráči předvedli nadprůměrný výkon. Každý úspěšný tým se opírá o obranu a z toho pak může vycházet nadstavba. V momentě, kdy my někde v defenzivě zaváháme, je to složitější. Jak už jsem říkal v Haifě, někteří hráči musí předvádět víc. Musí jít s kůží na trh a ne se bát. Jinak budeme zranitelní."

    SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 2:2 (2:0)

    Branky: 10. Brandner, 14. Havel – 52. Olayinka z pen., 59. Oscar.
    Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Váňa – Štěrba (video).
    ŽK: Havel, Čavoš, Kohout (asistent trenéra), Vorel – Traoré.
    ČK: 77. Skovajsa (Budějovice).
    Diváci: 6289.

    Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Havel, Novák, Skovajsa – Hora, Čavoš (79. Čolič) – Brandner, Mihálik (89. Škoda), Mršič – Bassey (64. Valenta). Trenér: Horejš.

    Slavia: Kolář – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek, Traoré (46. Ševčík) – Ekpai (46. Lingr), Schranz (83. Plavšič), Olayinka (72. Masopust) – Krmenčík (46. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.