<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    12. kolo, Základní část | neděle 24/10/2021, 19:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 7 544 diváků (41 % z kapacity 18 349) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    V zápase došlo na souboj bývalých trenérů české reprezentace sparťana Vrby a mladoboleslavského Jarolíma. Navzdory řadě šancí obou týmů v úvodním dějství gól nepadl. Ve třetí minutě sparťanský brankář Nita vyrazil Hlavatého střelu z úhlu, na druhé straně z podobné pozice těsně minul Wiesner.

    Hostující gólman Šeda poté zastavil Hložkovu přízemní ránu a Haraslín pro změnu pálil nad. Ve 25. minutě mladoboleslavský stoper Suchý zastoupil Šedu a zabránil Minčevovi v gólu.

    Velkou šanci měli i hosté, jenže Ewertonův dalekonosný pokus skončil na břevně. Brazilský ofenzivní univerzál o chvíli později zamířil zpoza vápna mimo tři tyče. Prudkou ránu domácího křídelníka Peška vytáhl na roh Šeda, který napravil předchozí chybnou rozehrávku.

    Do té doby největší příležitost na změnu skóre se čtyři minuty po pauze naskytla hostům. Nita nejprve vyrazil Škodovu hlavičku a s pomocí Panáka si poradil i s dorážkou Suchého z malého vápna. Škoda následně hlavou nevyzrál na domácího brankáře ani napodruhé.

    Po necelých 70 minutách hry se zranil stoper Pražanů Čelůstka a nahradil ho Štetina. V 72. minutě domácí kapitán Dočkal v souboji o míč došlápl Hlavatému ostře na lýtko. Sudí Julínek se po konzultaci s videorozhodčím Fraňkem šel podívat na opakované záběry a Dočkalovi za zákrok udělil pouze žlutou kartu. Následně sparťan Panák vystřelil nad.

    Závěr utkání nabídl drama. V 85. minutě střídající Fila po přistrčení balonu do vápna trefil tyč. Vzápětí hostující Šeda konečky prstů vytěsnil hlavičku dalšího nově příchozího hráče Pulkraba a poté zase na opačné straně těsně minul střídající Skalák.

    Ve třetí minutě nastavení Letenští rozhodli. Pulkrabova hlavička skončila na tyči, ale Hložek pohotově dorazil. Devatenáctiletý český reprezentant zaznamenal čtvrtý gól v ligové sezoně a první po šesti zápasech.

    Sparta zvítězila ve čtvrtém vzájemném duelu v nejvyšší soutěži za sebou. Pražané, kteří ve čtvrtek podlehli doma v Evropské lize Lyonu 3:4, pod Vrbou neprohráli ani v 15. domácím ligovém duelu a připsali si v něm 14. výhru.

    Ohlasy:

    Pavel Vrba (trenér Sparty): "Dnes jsme měli štěstí. Nita nás ve dvou situacích zachránil i ve spolupráci s obránci. Mladá Boleslav měla za stavu 0:0 minimálně dvě situace, po kterých mohl být výsledek úplně opačný. Byla na nás velice dobře připravená, měla na to celý týden. Je pravda, že jsme si s tím měli poradit trošku líp. Chci vyzdvihnout výkon Mladé Boleslavi, která tu hrála velice dobře, byla trpělivá. V závěru měla šance na vítězství. Měli jsme štěstí, že se nám podařila střídání, příchozí hráči nám pomohli. V posledních minutách se přiklonilo štěstí na naší stranu. Ve finální fázi jsme byli dostatečně důrazní a zápas jsme rozhodli."

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Sparta za sebou měla těžké čtvrteční utkání s Lyonem. Počítali jsme s tím, že když se nám podaří první poločas uhrát bez inkasované branky, tak se nám ve druhém otevřou možnosti. To se potvrdilo, protože jsme měli minimálně tři situace. Aspoň jednu branku jsme vstřelit měli, utkání jsme mohli rozhodnout. Bohužel v samotném závěru se projevila naše nezkušenost. Měli jsme balon v držení, ale snadno jsme ho soupeři odevzdali. Vyvrcholilo to tím, že jsme po našem odkopu od branky inkasovali, nechali jsme to dost otevřené. Spartě jsme to touto situací usnadnili."

    AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

    Branka: 90.+3 Hložek.
    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Horák – Franěk (video).
    ŽK: Pavelka, Dočkal, Karabec – Matějovský, Jurásek.
    Diváci: 7544.

    Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka (68. Štetina), Hancko - Pešek, Pavelka, Dočkal (85. Pulkrab), Hložek, Haraslín (56. Karlsson) - Minčev (56. Karabec). Trenér: Vrba.

    M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Dancák, Matějovský (61. Fila) - Ladra (61. Skalák), Hlavatý, Ewerton (85. L. Mašek) - Škoda. Trenér: Jarolím.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.