<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 16/10/2021, 16:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 424 diváků (43 % z kapacity 5 690) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Jablonec, který přivítá ve čtvrtek v Evropské konferenční lize dánské Randers, nevyhrál v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a je v neúplné tabulce jedenáctý. Budějovice bodovaly ve třetím ligovém duelu po sobě a jsou sedmé.

    Do základní sestavy Jablonce se po zranění vrátil útočník Doležal, při zdravotních potížích brankářů Hrubého a Hanuše však prožil ligový debut jednadvacetiletý gólman Vajner. Ten se musel hned ve třetí minutě blýsknout proti hlavičce Mihálika.

    Severočeši poprvé výrazně zahrozili po čtvrt hodině hry a hned z toho byl gól. Na přímý kop Kroba si naskočil Doležal a svou první brankou v ligové sezoně otevřel skóre.

    Domácím však vydrželo vedení jen pět minut. Po povedené týmové souhře se opřel do míče Mršič a přesnou ranou do pravého horního rohu vyrovnal.

    Pro Jablonec bylo vzápětí ještě hůř. Ve 23. minutě převzal míč po rychlém brejku bývalý záložník severočeského mužstva Mihálik, využil prostoru v obraně soupeře a další dalekonosnou ranou otočil vývoj duelu. Šlo o třetí branku budějovického hráče v ligovém ročníku.

    Svěřenci trenéra Horejše pokračovali dál v aktivním výkonu a po půl hodině hry mohl jejich náskok zvýšit Van Buren, ale Vajner pohotově zasáhl. Na druhé straně se mohl prosadit osm minut před přestávkou opět Doležal, jenže jeho tvrdou ránu zneškodnil reflexivně Vorel.

    Jablonecký kouč Rada poslal do druhé půle svého nejlepšího střelce Čvančaru, který nahradil Housku. V 56. minutě byl blízko vyrovnání Pilař, jeho pokus ale tečoval bránící Talověrov mimo bránu Jihočechů.

    Domácí měli dál územní převahu, ve statistice rohových kopů dominovali v poměru 12:0, k velkým příležitostem se však dlouho proti bránícím Budějovicím nedostávali.

    Hráči Dynama hrozili z rychlých brejků a v 76. minutě byl blízko třetí brance Bassey, ale Vajner svůj tým podržel. O dvě minuty později se domácí dočkali. Z 13. rohu hlavičkoval Kubista k volnému Doležalovi a ten z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

    Jablonec se ještě vrhl za rozhodující třetí brankou, ale z konečného tlaku už si větší šanci nevytvořil. Severočeši proti Budějovicím bodovali pošesté z posledních sedmi zápasů, vyhráli však v jediném z posledních deseti ligových kol.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Byl to zápas rozdílných poločasů. Hosté byli hodně aktivní a dobře kombinovali, ale do vedení jsme šli my dobře zahranou standardní situací. Ale trápí nás, že déle neudržíme vedení. Střed hřiště jsme měli při inkasovaných brankách úplně volný. Druhý poločas jsme měli pod kontrolou podobně jako s Libercem. Měli jsme několikrát i smůlu. Před vyrovnáním nás podržel brankář Vajner a poté se nám povedlo vyrovnat. Třetí branka se nám už vstřelit nepodařila. Výsledek asi nakonec odpovídá tomu, že každý z poločasů ovládlo jedno mužstvo. Jen mě mrzí reakce publika. Vím, že chtějí abychom vyhrávali, ale přišlo období, kdy nám to nelepí. Navíc celých 14 dní jsme teď trénovali v šesti sedmi lidech, měli jsme nějakou chřipkovou epidemii."

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Bod bereme, protože jsme narazili na soupeře, který je hodně kvalitní. Odehráli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. První nám vyšel, hráli jsme v něm skvěle. Soupeř šel sice do vedení, ale dokázali jsme rychle otočit. Byli jsme jednoznačně lepší, silní na balonu a dobře jsme kombinovali. Chtěli jsme soupeře vytáhnout, přehrávali jsme je ve středu hřiště. Jablonec předešel s příchodem Čvančary na 4-4-2, ale my jsme ho do šancí moc nepouštěli. Měli jsme tutovku na 3:1, bohužel jsme nedali a přišel trest. Domácí srovnali. Druhou půli už jsme tak silní na míči nebyli. Podle mě rozhodla ta situace Basseye. Kdybychom odskočili na dvě branky, asi bychom si odtud odvezli tři body."

    FK Jablonec – SK Dynamo České Budějovice 2:2 (1:2)

    Branky: 15. a 78. Doležal – 20. Mršič, 23. Mihálik.
    Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Leška.
    ŽK: Čvančara – Talověrov, Králik, Kohout (asistent trenéra).
    Diváci: 2424.

    Jablonec: Vajner – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (71. Vaníček), Houska (46. Čvančara), Kratochvíl, Pilař (87. Malínský) – Doležal. Trenér: Rada.

    Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Talověrov, Králik, Novák – Hellebrand (58. Čavoš) – Van Buren, Mihálik (72. Javorek), Hora, Mršič – Bassey (87. Škoda). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.