<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    9. kolo, Základní část | neděle 26/09/2021, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • (o přestávce) Zdeněk Houštecký (asistent trenéra)

    Návštěva: 10 213 diváků (53 % z kapacity 19 370) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slávisté protáhli rekordní sérii bez ligové porážky na 54 utkání a zůstali jediným týmem této sezony nejvyšší soutěže, který ještě neprohrál. "Červenobílí" mají k dobru odložený duel s Olomoucí a z druhého místa tabulky ztrácejí dva body na vedoucí Plzeň. Hradec nebodoval po třech ligových vítězstvích za sebou a je sedmý.

    Slávisté začali aktivně a k vedoucí brance jim pomohl velkou chybou brankář Fendrich. Královéhradecký gólman neudržel lehký centr z pravé strany od Ševčíka a Kuchta míč pohodlně doklepl do sítě. Domácí útočník pak v 21. minutě neproměnil únik a chvíli nato Stanciu z přímého kopu z ideální pozice těsně minul.

    Hradec se snažil hrát v Edenu otevřenou partii a především v pasáži po 30. minutě byl nebezpečný. Největší šanci měl Soukeník, jehož střelu vyrazil Mandous. Pět minut před pauzou Pražané zvýšili. Po kombinační akci Ševčík přiťukl před vápnem Samkovi a ten přízemní střelou s pomocí tyče překonal Fendricha. Sedmnáctiletý mladík si připsal třetí ligový gól.

    Do druhé půle v královéhradecké brance Fendricha nahradil Vízek, který naskočil do své premiéry v nejvyšší soutěži. Čisté konto udržel jen necelých pět minut, než ho po Masopustově přihrávce překonal Kuchta. Slávistický útočník si připsal pátou branku v ligové sezoně a na čelo tabulky kanonýrů ztrácí jeden gól.

    Kuchta poté mohl završit svůj druhý hattrick v nejvyšší soutěži, vychytal ho však Vízek. V 59. minutě už slávisté přidali další branku. Střídající Traoré byl na trávníku jen pár sekund, než na zadní tyči prvním dotykem s míčem doklepl hlavou do sítě.

    Hradec se gólu nedočkal ani v 63. minutě, kdy Novotný z úhlu trefil Mandouse. Na opačné straně proti Kuchtovi znovu zasáhl Vízek. Východočeši naopak v Edenu přece jen skórovali, když v 90. minutě přizvedl Kateřiňákovu střelu zpoza vápna mimo dosah Mandouse bránící Tecl. Hostující záložník skóroval v nejvyšší soutěži poprvé. Slavia bodovala i v 15. domácím ligovém utkání s Hradcem.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Hradec má aktuálně velice dobrou formu, pět soutěžních zápasů za sebou vyhrál a neinkasoval. Věděli jsme, že nás čeká těžká práce, což bylo vidět do doby, než jsme dali gól. Chyba brankáře a rychlý gól nám pomohly a potom jsme hráli velmi dobře. Zahazovali jsme ale šance a Hradec se postupem času zlepšoval. My jsme se trochu zhoršovali, ale potom se nám podařilo dát gól na 2:0 do šatny. Povedl se nám vstup do druhé půle, ať už gólově nebo herně. Zápas se zlomil po čtvrtém gólu a posledních 20 minut jsme dohráli hrozně. Výkon v závěru se mi vůbec nelíbil a vyvrcholilo to inkasovaným gólem. Mrzí mě, jakým způsobem jsme to dohrávali. Důležité vítězství. Výsledek vypadá jednoznačně, ale nerodil se lehce."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Byl to zápas, který se divákům mohl líbit. Pět branek, hodně finálních situací, i z našeho hlediska. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, inkasovali jsme nešťastnou branku. Pro nás v tu chvíli rána do hlavy, pro soupeře uklidnění a posazení na koně. Slavia do té doby neměla nic. Obrovská útočná kvalita Slavie zapříčinila, že si vytvořili další šance. Ale my jsme měli protiútoky a mohli jsme se třeba dostat ke kýžené brance na 1:1. Pokud jsme měli mít nějakou naději, měli jsme v téhle fázi dát gól. Do negativního světla pro nás to poté posadil druhý gól Samka a do poločasu se šlo za stavu 2:0. Slavia byla dominantní a zápas dotáhla. Každý vidí, že nováček hraje s Evropou, rozdíl byl patrný. Nepůsobili jsme nějakým trapným dojmem, ale udělali jsme v obraně příliš mnoho chyb."

    SK Slavia Praha - FC Hradec Králové 4:1 (2:0)

    Branky: 7. a 50. Kuchta, 40. Samek, 59. Traoré - 90. Kateřiňák.
    Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Kubr - Štěrba (video).
    ŽK: Houštecký (asistent trenéra) – Rada, Urma, Mejdr, Král.
    Diváci: 10.213.

    Slavia: Mandous - Bah (78. Tecl), Ousou, Holeš, Bořil - Ševčík (59. Traoré), Samek - Masopust (59. Lingr), Stanciu (67. Krmenčík), Schranz - Kuchta (78. Ekpai). Trenér: Trpišovský.

    Hradec: Fendrich (46. Vízek) - Donát (53. Klíma), Král, Urma - Mejdr, Rada (61. Kateřiňák), Soukeník, Novotný - Dvořák (79. Kubala), Vašulín (46. Prekop), Vlkanova. Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.