<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo, Základní část | sobota 25/09/2021, 16:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 1 673 diváků (25 % z kapacity 6 681) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Dynamo vyhrálo poprvé po třech porážkách a poskočilo na osmé místo neúplné tabulky. Karviná je v lize 10 zápasů bez vítězství a zůstává předposlední.

    Na karvinskou lavičku se po odpykání trestu za červenou kartu vrátil trenér Jozef Weber a na trávník poslal pětičlennou obranu. Ani zesílená defenziva však nestačila zachytávat kolmé přihrávky, v nichž si liboval zvláště Van Buren. Už v osmé minutě centrem hledal Basseye a Šindelář si málem srazil míč do vlastní sítě. Brankář Bolek ho ale stihl vyrazit a dobíhající Mršič z bezprostřední blízkosti minul branku.

    Po další kolmici za obranu se Bassey řítil sám na Bolka, ale vysoko přestřelil. Do třetice karvinský gólman v rozštěpu nohou vykopl Horovu střelu. Hosté tak úvodní tlak hlavně díky Bolkovi přežili bez úhony a pak sami hned z první vydařené akce udeřili.

    Na zteč vyrazili v 26. minutě dva obránci. Mikuš zakončil rychlý brejk střelou, brankář Vorel míč ještě zblokoval, ale Křapka hlavičkoval do odkryté branky. Po letním přestupu z Mladé Boleslavi se trefil v nejvyšší soutěži poprvé a postaral se o premiérový ligový gól Slezanů na soupeřově hřišti od červencového úvodního kola na půdě Pardubic.

    Radost z něj ale netrvala dlouho. Už za dvě minuty po prodlouženém rohovém kopu Van Buren číhající u zadní tyče pohotově vyrovnal. Ofenzivní záložník, jenž v létě přišel na hostování ze Slavie, navázal na gól, který vstřelil při svém loňském pobytu na jihu Čech. Jak byl Van Buren při chuti, ve 34. minutě v úniku znovu vypálil, Bolek míč jen vykopl a Hora hlavičkoval přesně do sítě.

    Brzy po změně stran mohl zvýšit Bassey, ale v dobré pozici pověst nejlepšího střelce Dynama nepotvrdil. Hosté byli v 56. minutě blízko vyrovnání, Vorel si však poradil s Bartošákovým obloučkem z přímého kopu a následnou Šindelářovou hlavičku vzápětí vytáhl nad břevno.

    Po hodině hry si vybral slabší chvilku brankář Bolek a Mihálik, který chvíli předtím přišel na hřiště, toho využil. Asistenci si připsal Van Buren, který tak byl u všech gólů domácích. Jihočeši si náskok bez problémů pohlídali, hosté v závěru očividně rezignovali.

    Ohlasy:

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Byli jsme připraveni na to, že Karviná bude hrát z hlubokého bloku, a dokázali jsme obranu roztrhat. Navázali jsme na výkon z Plzně, když jsme v úvodu soupeře přehrávali. Měli jsme dvě šance, ale hráli jsme na riziko a soupeř toho využil. Cením si toho, že hráči zvedli hlavu a dokázali vývoj otočit, což pomůže sebevědomí. Doufám, že jsme si neproměněné šance schovali na příště. Věděli jsme, proč Van Burena chceme. Byl nebezpečný, nesmírně platný hráč, ale všichni dopředu podali velmi dobrý výkon."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Přežili jsme hrůzostrašných 13 minut. Paradoxně jsme šli do vedení, dali jsme krásný gól. Místo, aby nás to uklidnilo... Stává se nám to opakovaně, není to náhoda, spíš nedisciplinovanost hráčů. Není přece normální, abychom čtyřikrát v sezoně vedli a během několika minut soupeř vyrovnal. Měli jsme pak jen platonický tlak, nebyli jsme schopni jít s takovou agresivitou po gólu jako domácí. Byli sebevědomější a důraznější, takže vyhráli zaslouženě. Máme problém v defenzivě, někteří hráč si jdou jen zahrát. Nechci vynášet soudy, ale nikdo neudělá ten rozhodující půlkrok navíc."

    SK Dynamo České Budějovice – MFK Karviná 3:1 (2:1)

    Branky: 28. Van Buren, 35. Hora, 60. Mihálik – 26. Křapka.
    Rozhodčí: Szikszay – Podaný, Šimáček – Kocourek (video).
    ŽK: Novák, Čavoš – Qose.
    Diváci: 1673.

    České Budějovice: Vorel – Sladký, Talověrov, Králik, Novák – Čavoš, Hellebrand (78. Škoda) – Van Buren, Hora (78. Javorek), Mršič (89. Brandner) – Bassey (57. Mihálik). Trenér: Horejš.

    Karviná: Bolek – Mikuš, Santos, Šindelář, Křapka, Šehič – Stropek (79. Zych), Túlio (63. Qose) – Čmelík (30. Bartl), Bartošák (63. Sinjavskij) – Papadopulos. Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.