<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | neděle 19/09/2021, 19:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 5 485 diváků (87 % z kapacity 6 300) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Rozhodčí: O. Berka - J. Paták, M. Vlček (L. Raplík) | VAR: J. Adam | AVAR: J. Hurych
    Video
    Reportáž

    Slávisté protáhli rekordní sérii bez ligové porážky na 53 utkání a zůstali jediným týmem této sezony nejvyšší soutěže, který ještě neprohrál. "Červenobílí" mají k dobru odložený duel s Olomoucí a z druhého místa tabulky ztrácejí dva body na vedoucí Plzeň. Bohemians nebodovali po dvou výhrách za sebou a jsou osmí.

    Trenér Slavie Trpišovský udělal po čtvrteční výhře 3:1 nad Unionem Berlín v úvodním utkání skupiny Evropské konferenční ligy hned sedm změn v základní sestavě, do níž se vrátily některé opory včetně kapitána Bořila.

    Hosté zahrozili jako první, Schranzovu střelu ale v poslední chvíli zblokoval Köstl. V 17. minutě pak Stanciuovu ránu z velkého úhlu vyrazil brankář Le Giang.

    Za pět minut otevřeli skóre Bohemians, kteří využili krátkou přesilovku po zranění Takácse. Ousou odvrátil Květův centr jen k Fulnekovi, po jehož zblokované střele se dostal k dorážce Chramosta a zamířil pohotově k přední tyči. Třicetiletý útočník, jenž v Ďolíčku hostuje z Jablonce, skóroval potřetí v ligové sezoně.

    Další Chramostův pokus vzápětí zblokovala obrana na roh. Favorit mohl srovnat v 37. minutě, Kuchta a Bořil ale netrefili míč po Bahově přízemním centru. Těsně před přestávkou z dobré pozici vypálil nad Samek.

    Trpišovský o poločase dvakrát vystřídal a jeho svěřenci brzy vyrovnali. Poté, co po Köstlově zákroku upadl ve vápně Bořil, sudí Berka po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil penaltu a Stanciu v 56. minutě nezaváhal. Rumunský záložník se trefil poprvé v ligovém ročníku.

    Bohemians po pauze vůbec nestíhali a za dalších šest minut už prohrávali. Po centru z levé strany se dostal míč ke střídajícímu Lingrovi a ten přes Le Giangovy prsty protlačil balon za čáru. Dvě minuty nato vyrazil domácí brankář Schranzovu nepříliš důraznou hlavičku jen před sebe a nabíhající Kuchta zblízka zvýšil.

    Slávisté naprosto dominovali a v 72. minutě vedli už 4:1. Köstl se ve vlastním vápně dopustil dalšího faulu a střídající Krmenčík z penalty s přehledem zavěsil. Skóroval poprvé po příchodu do Edenu. Reprezentační útočník poté přiťukl hlavou Schranzovi a slovenský útočník napálil míč pod břevno. Připsal si šestý gól v ligové sezoně a dotáhl nejlepšího střelce olomouckého Hálu.

    Slávisté dali v samostatné ligové historii v zápase proti Bohemians poprvé pět branek. Snížit mohl střídající Kovařík, mířil však jen do břevna. V nastavení pak Bederku ve velké šanci vychytal Mandous.

    Ohlasy:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Zápas jsme měli rozehraný na to, abychom ukončili sérii Slavie. Nicméně ve druhém poločase přišlo příliš mnoho chyb a to Slavia při její kvalitě potrestala. Penaltový zákrok nechci zpochybňovat. Pokud to zkoumají na videu, tak asi byla. Spíš byly hloupé ty chyby, které tomu předcházely. Zbytečný aut. Za stavu 1:1 jsme ještě připravovali střídání a než jsme stihli vystřídat, bylo to 1:3. Na začátku druhého poločasu jsme byli pasivní, nechtěli jsme hrát. I když jsme vedli, dopředu jsme měli hrozit víc."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsme rádi, že jsme vyhráli. Byl to těžký zápas, výsledek vypadá jednoznačně, ale tak to nebylo. Bohemka hrála velmi dobře. Výborná byla i kulisa, byl to hodně náročný duel. Ve druhé půli rozhodl týmový výkon. Všichni hráči na hřišti i ti na střídačce tým povzbudili, pomohli mu. Přidali jsme v rychlosti v ofenzivě a rozhodli. Mrzí mě konec utkání, kdy Bohemka měla dvě nebo tři příležitosti."

    Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha 1:5 (1:0)

    Branky: 22. Chramosta – 56. Stanciu z pen., 63. Lingr, 65. Kuchta, 72. Krmenčík z pen., 76. Schranz.
    Rozhodčí: Berka – Paták, Vlček – Adam (video).
    ŽK: Vondra, Hronek – Kuchta.
    Diváci: 5485.

    Bohemians: Le Giang – Köstl (78. Bederka), Krch, Vondra – Dostál, Květ (68. Nový), Ljovin, Hronek, Fulnek (68. Kovařík) – Keita (68. Koubek), Chramosta (68. Necid). Trenér: Klusáček.

    Slavia: Mandous – Masopust (46. Lingr), Takács (22. Ševčík), Ousou, Bořil – Holeš, Samek (46. Krmenčík) – Bah, Stanciu, Schranz (86. Ekpai) – Kuchta (77. Traoré). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.