<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 12/09/2021, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 11 252 diváků (58 % z kapacity 19 370) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Vršovický obhájce titulu má k dobru odložený duel s Olomoucí a bodově dotáhl druhý tým tabulky Spartu. Na vedoucí Plzeň ztrácejí slávisté dva body. Slovácko, které vloni v březnu připravilo "červenobílým" dosud poslední ligovou porážku, nebodovalo po třech kolech a je páté.

    Při svém jubilejním 200. ligovém zápase v roli hlavního kouče postrádal několik hráčů, zároveň se mu ale některé opory po zdravotních problémech vrátily do sestavy. Při zranění brankářské jedničky Koláře si premiéru v dresu Pražanů odbyl gólman Mandous, zpočátku však moc práce neměl.

    Domácí začali náporem a hned ve čtvrté minutě otevřeli skóre. Ekpai ze strany vypálil do tyče a Samek pohotově napálil odražený míč do sítě. Teprve sedmnáctiletý záložník si při svém šestém ligovém startu připsal druhý gól.

    V 11. minutě Kuchta nepřekonal hostujícího brankáře Nguyena, v další velké šanci zastavil domácí ofsajd. Hosté poté trochu srovnali hru, ale hrozit začali až po přestávce. Nejprve pálil slávista Kuchta do boční sítě a v 50. minutě mělo dvě velké šanci Slovácko. Jurečkovu střelu ale zablokoval Bořil a domácí defenziva zastavila i Havlíkovu dorážku. Sudí Orel si ještě nechal prověřit, zda domácí kapitán nezahrál rukou, penaltu však nenařídil.

    Slavii pomohlo trojnásobné střídání a jeden z čerstvých hráčů v 68. minutě zvýšil. Bořil se probil přes obránce do vápna a připravil gól pro Tecla. Jednatřicetiletý reprezentační útočník prolomil své střelecké trápení z poslední doby a připsal si teprve druhou branku od dubna.

    Za pět minut hostující Reinberk odvrátil míč těsně před čárou a poté domácí Takács v krkolomné pozici nedokázal doklepnout do sítě. Zdálo se, že favorit bez potíží dotáhne zápas ke třem bodům, ale Slovácko závěr pořádně zdramatizovalo. V 90. minutě se po spolupráci dvou střídajících hráčů a přihrávce od Kalabišky nekompromisně trefil pod břevno mladík Vecheta a připsal si první ligový gól.

    Po minutě nastavení pak mohli hosté dokonce senzačně srovnat, střídající Navrátil ale hlavičkoval těsně mimo. Slávisté doma v lize neprohráli už 52 zápasů a úspěšně se naladili na čtvrteční úvodní duel skupiny Evropské konferenční ligy s Unionem Berlín.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Myslím, že celkově to byl hodně kvalitní zápas. Tři góly, dost šancí na obou stranách, dobré tempo hry. Těžký soupeř, Slovácko hrálo velmi dobře. Nám se povedlo dobře vstoupit do zápasu, dali jsme brzo gól a hráli jsme dobře. Postupem času jsme trochu ztratili střed hřiště a Slovácko se dostalo do hry. Špatně jsme vstoupili do druhého poločasu, Slovácko mělo lepší pohyb ve středu hřiště. Vytvořili si tlak, ze kterého měli dvě šance. My jsme příchodem střídajících hráčů tlak otupili. Podařilo se nám dát druhý gól a měli jsme dvě tři další příležitosti, které jsme neproměnili. V závěru jsme dostali zbytečný gól, naše chybné postavení a nezachycení hráče. Pak při výškové převaze, kterou Slovácko mělo po nuceném střídání Laca Takácse, byl pro nás závěr nepříjemný podobně jako minule v Karviné. Byl tam roh, ještě jeden centr do vápna. V nastavení jsme to s trochou štěstí dohráli na 2:1."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Upozorňovali jsme se, že na Slavii je důležité prvních 15 až 20 minut nedostat branku. Stalo se nám to tu už několikrát, přesto jsme zase špatně vstoupili do zápasu. Trochu jsme určili ráz utkání. Není jednoduché na Slavii hrát, když od čtvrté minuty prohráváte. První poločas nám někteří hráči nehráli, měli jsme přílišný respekt a zakončení bylo minimálně. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, než odešel Milan Petržela. Byly tam tři příležitosti, z nich jedna tisíciprocentní Jurečky. To se musí proměnit, to beru jako hrubou chybu. Když si vypracujete takovou šanci zvlášť tady na Slavii, musí to skončit brankou. Další faktor byla střídání. Když nám odešel Petržela, neměli jsme takovou kvalitu. Naopak Slavia tam poslala hráče, kteří to rozhodli. Pak jsme měli hluchou pasáž, střídalo se to. V závěru jsme dali branku a pak měli další šanci, bohužel jsme ji neproměnili. Slavia byla produktivnější."

    SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

    Branky: 4. Samek, 68. Tecl - 90. Vecheta.
    Rozhodčí: Orel - Hrabovský, Antoníček - Zelinka (video).
    ŽK: Petržela, Vecheta (oba Slovácko).
    Diváci: 11.252.

    Slavia: Mandous - Bah, Takács (89. Krmenčík), Holeš, Bořil - Samek (56. Traoré), Ševčík - Ekpai, Lingr (56. Stanciu), Masopust (64. Oscar) - Kuchta (56. Tecl). Trenér: Trpišovský.

    Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk (89. Šašinka), Mareček (46. Kalabiška), Kohút (61. Navrátil), Havlík - Petržela (66. Tomič), Jurečka (61. Vecheta), Sadílek. Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.