<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 12/09/2021, 16:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 468 diváků (43 % z kapacity 5 690) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Karvinští se museli v utkání obejít bez potrestaného trenéra Webera, jehož nahradil na lavičce asistent Baránek. Do utkání však měli lepší vstup a ve čtvrté minutě se mohl po chybné přihrávce Považance prosadit Bartošák, v nadějné pozici ale přestřelil.

    Ve 20. minutě se už hostům podařilo dostat míč zásluhou Túlia do sítě, sudí Batík však po konzultaci s videorozhodčím branku pro ofsajd neuznal. Karviná následně neuspěla ani o chvíli později, kdy Buchta hlavičkoval po centru Túlia do břevna.

    Když už se tak zdálo, že se oba týmy rozejdou do poločasové přestávky smírně, naskočil si ve třetí minutě nastaveného času jablonecký Pleštil na centr Holíka a jeho hlavičku usměrnil do sítě z bezprostřední blízkosti Malínský. Třicetiletý záložník vstřelil svůj 15. ligový gól v kariéře a premiérový v tomto ročníku.

    Domácí převzali ve druhé části tempo hry a po odvráceném rohovém kopu se mohl trefit znovu Malínský, brankář Bolek však tentokrát jeho povedený pokus vytáhl nad břevno. Vzápětí se po průniku jabloneckého Holíka neprosadil ani Kratochvíl.

    Oboustranně bojovné a tvrdé utkání nedohrál domácí útočník Doležal, jenž se po hodině hry zranil po souboji se Stropkem a hřiště opustil na nosítkách. Karvinský záložník viděl za svůj zákrok žlutou kartu.

    Severočeši přesto dál nepouštěli soupeře do tlaku a sami mohli jít několikrát do dvougólového vedení. V 69. minutě byl například blízko branky Zelený, jenže jeho pohotovou ránu tečoval bránící Papadopulos na břevno.

    Naději hostů na remízu poté držel především brankář Bolek, který zasáhl jak dvakrát proti šancím střídajícího Vaníčka, tak včas zneškodnil i další pokus Zeleného, jenž chtěl karvinského gólmana zaskočit dalekonosným pokusem z vlastní půlky hřiště.

    Karviná se naopak k výrazné šanci v závěru nedostala a navíc musela dohrávat i bez zraněného obránce Buchty, jenž utržil po souboji se Surzynem krvavé zranění. Slezané tak prohráli v Jablonci i šestý ligový zápas.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Je to pro nás důležité vítězství v situaci, v jaké jsme byli. Byl jsem překvapený, že Karviná přijela s pěti vzadu a silným středem, nechali podobné rozestavení jako v zápase se Slavií. V prvním poločase jsme tam něco vyřešili blbě. Hosté měli břevno, my jsme tam byli nedůrazní. Zachránila nás tak i ofsajdová past. Dostali jsme se do vedení v nastavení první půle, což se nám stalo prvně. Gól do šatny nás uklidnil. Chtěli jsme být po změně stran ještě více aktivní. Pak se hrálo na soupeřově půlce, šance jsme měli, ale nic jsme nedotáhli do konce. Malínský, Zelený, Vaníček, mohlo být 2:0 a nás by to více uklidnilo. S první půlí nejsem tak spokojen, s druhou ano."

    Jan Baránek (asistent trenéra Karviné): "Byl to pro nás smolný zápas, protože jsme si vytvořili více nebezpečnějších situací, gól nám nebyl uznán, pak jsme tam měli ještě břevno. Hlavně ale budeme hráčům vyčítat ztrátu ve středu hřiště při rozhodující brance, tam jsme to měli uhrát jinak. Druhý poločas byl Jablonec už více v klidu a ten poločas už nebyl z naší strany tak kvalitní směrem dopředu. Nebyli jsme prostě už tak nebezpeční. Naše série bez vítězství je nepříjemná, ale hráli jsme doposud se všemi čtyřmi účastníky evropských pohárů. Klíčový pro nás bude následující domácí zápas s Teplicemi."

    FK Jablonec - MFK Karviná 1:0 (1:0)

    Branka: 45.+3 Malínský.
    Rozhodčí: Batík - Kubr, Dohnálek - Hocek (video).
    ŽK: Holík, Martinec - Papadopulos, Stropek, Buchta, Túlio, Qose, Bartošák.
    Diváci: 2468.

    Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec - Pleštil (78. Vaníček), Houska, Kratochvíl (84. Surzyn), Malínský (78. Martinec) - Doležal (60. Nešpor). Trenér: Rada.

    Karviná: Bolek - Santos, Buchta (90.+2 Šindelář), Dramé (78. Svoboda), Křapka - Stropek (78. Zych) - Bartošák, Qose, Túlio, Šehič (67. Bartl) - Papadopulos. Trenér: Baránek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.