<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 12/09/2021, 14:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 842 diváků (43 % z kapacity 6 681) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Budějovičtí, kteří nastoupili i s posilou Van Burenem v základní sestavě, byli v prvním poločase aktivnější a více kontrolovali míč, ale do větších příležitostí se nedostali. V 16. minutě vystřelil domácí záložník Hora, ale hradecký brankář Fendrich jeho pokus vyrazil. Stejní aktéři se spolu utkali i ve 23. minutě. Hora opět zkoušel Fendricha překonat, ale ani ve své druhé šanci neuspěl.

    Ve 30. minutě se protlačil mezi stopery hostů českobudějovický útočník Bassey, jehož střela však postrádala větší důraz, proto i v tomto případě Fendrich zasáhl.

    Hradec Králové byl v první části v útočné fázi nebezpečný hlavně při rozích. Po jednom z nich měl těsně před přestávkou velkou příležitost Vašulín, ale v nastaveném čase první půle hostující útočník hlavičkoval těsně vedle branky.

    Východočechy zřejmě šance nabudila a v druhé půli byli směrem dopředu mnohem odvážnější. A právě Vašulín vstřelil v 53. minutě gól, když v těžké pozici a prakticky zády k brance patičkou chytře tečoval Vlkanovovu přihrávku z pravé strany.

    Hosté navíc mohli v 66. minutě své vedení navýšit, když se v dobré pozici ocitl Vlkanova, ale jeho blokovaný pokus skončil vedle. České Budějovice sice ke konci zápasu více kontrolovaly hru, ovšem žádnou výraznější šanci si nevypracovaly. Výjimkou byla Mršičova střela v nastaveném čase, ale Fendrich byl opět na místě.

    Hradec v první lize porazil Budějovice po šesti zápasech a poprvé od března 2011. Na hřišti Dynama naplno bodoval poprvé od dubna 1996.

    Ohlasy

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Prohra doma nás hodně mrzí. V prvním poločase naše hra ještě snesla nějaké měřítko, měli jsme tam nějaké střely a možnosti. Ale ve druhé části to bylo z naší strany hodně špatné. Tam mi chybělo úplně všechno. Chyběly tam emoce, zápal, chuť něco s výsledkem udělat a myslím si, že jsme si nevytvořili ani soustavný tlak. Jestli chceme pomýšlet na to, abychom doma bodovali, tak musíme soupeře víc přimáčknout a dostat pod větší tlak. Prostě i takové zápasy jsou, že je musíte dotahovat, ale my měli hlavy dole. Chtěli jsme to změnit střídáním, ale ani to se nám nepovedlo. Čekal jsem od týmu mnohem víc, ale musíme si to rozebrat a pracovat dál."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Poměrně jsme překvapili v posledním kole s Plzní, kdy jsme vyhráli. Teď pro nás bylo docela významné, že jsme nečekané vítězství dnes dokázali zpodobnit do dalšího nečekaného vítězství na těžké půdě Českých Budějovic, které mají velice solidní mužstvo. Díky těm dvěma zápasům za šest bodů si můžeme na chvilku zhluboka vydechnout, protože předtím jsme byli v tabulce pod tlakem. Pro nás bylo důležité, abychom se takticky připravili na největší zbraně soupeře, což je v případě Českých Budějovic rychlý přechod do útoku. To se nám podařilo a dokázali jsme soupeře udržet na uzdě, i když jsme v některých pasážích byli pod tlakem. Líbilo by se mi, pokud bychom dokázali dát více než jednu branku, ale na druhou stranu musím uznat, že i domácí měli šance a podržel nás gólman. Nicméně je pravda, že produktivita nás trápí a musíme se tím dnes a denně zabývat."

    SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

    Branka: 53. Vašulín.
    Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Ratajová.
    ŽK: Talověrov - Mejdr.
    Diváci: 2842.

    Č. Budějovice: Vorel - Sladký (75. Tolno), Králik, Talověrov, Čolič - Čavoš (75. Vais), Hellebrand - Van Buren, Hora (80. Havel), Mihálik (57. Mršič) - Bassey (57. Škoda). Trenér: Horejš.

    Hradec: Fendrich - Donát, Král, Leibl (44. Čech) - Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný - Dvořák, Vlkanova (84. Prekop) - Vašulín (73. Kubala). Trenér: Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.