<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Základní část | neděle 15/08/2021, 16:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 5 723 diváků (38 % z kapacity 15 081) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Ostrava měla podle očekávání aktivní nástup, ale první pohrozili hosté zásluhou Černého, který po centru Cadua na zadní tyč hlavičkoval do boční sítě. Baník se pak tlačil do ofenzivy, podnikl několik nebezpečných akcí po křídlech a minimálně jedna volala po gólu. Kuzmanovič se ve 27. minutě s trochou štěstí na levé straně zbavil beka, odcentroval do vápna a Potočného pohotovu hlavičku k tyči vytáhl brankář Markovič.

    Skvělý moment si Markovič pět minut před přestávkou málem zbytečně pokazil. To když se mu pod nohami zamotal zbloudilý balon z pole a scházelo málo, aby Almási jeho chybu potrestal gólem, na poslední chvíli ale pardubický brankář pohromu zažehnal.

    Do druhé půle vstoupili s větší snahou hosté a první minuty se hrály na ostravské polovině. Jako by však Baník chtěl soupeře vytáhnout z obranné ulity. Stačil pak jeden brejk do otevřené obrany, Almási na pravé straně ustál těžký souboj s obráncem a po jeho přihrávce Tetour z první prostřelil Markoviče.

    Povzbuzený Baník měl další příležitosti. Obzvláště Sor, který šel po Almásiho kolmici sám na bránu, ale Markovič jej vychytal. Z následného rohu se však dostaly Pardubice do kontru, který po pár odrazech míče nakonec zdárně zakončil Kostka.

    Hosté si ale gólu dlouho neužili. Za několik desítek sekund totiž Ostrava opět udeřila: Kuzmanovič posadil nádherný balon na hlavu De Azeveda, který se zblízka snad ani nemohl mýlit.

    Ostrava nepolevovala v aktivitě a nedala soupeři mnoho prostoru. V 78. minutě ale po nedůrazu v jejím vlastním vápně se málem Pardubičtí opět dostali k vyrovnání, zaváhání Baníku však nevyužili.

    A tak přišla souhra dvou střídajících Ostravanů a po Granečného balonu za obranu vstřelil lobem třetí gól Klíma, pro kterého to byla první ligová trefa za Ostravu. Mohly být i dvě, ale v nastavení vysoký útočník hlavou trefil jen břevno.

    Ohlasy:

    Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Pardubice jsou možná trochu podceňované, věděli jsme, že si to musíme odpracovat. Dokázali jsme se tam přesto dostávat, prosadit, ale byly to takové nedotažené akce. Věděli jsme, že o poločase některé věci musíme změnit. Celkově jsme ten druhý poločas zlepšili pohyb, což vedlo k šancím a gólu. Ale místo abychom šli do vedení 2:0, dostaneme neuvěřitelný gól a měl jsem strach, že to s týmem zamává. Tým ale ukázal skvělou reakci. Okamžitě zápas urval pro sebe. Myslím, že druhý poločas jsme byli lepší. Pardubice už jsme až s výjimkou Beranovy šance do ničeho nepustili."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Nepouštěli jsme soupeře do šancí, i když jsme jich sami moc neměli. Do druhého poločasu jsme ale nevstoupili dobře. Přišel brejk, gól na 0:1. Pak jsme také po brejku dokázali vyrovnat, ale hned vzápětí jsme domácí nechali odcentrovat a samotný Azevedo dal na 2:1. Ale zápas se zlomil až pak, tou naší obrovskou šancí před prázdnou brankou, Beranovi to tam někam uteklo při zpracování. To byl podle mě zlomový moment. Kdybychom vyrovnali, už bychom to, myslím, dohráli. Po naší chybě přidali domácí třetí gól."

    FC Baník Ostrava – FK Pardubice 3:1 (0:0)

    Branky: 54. Tetour, 73. De Azevedo, 85. Klíma – 72. Kostka.
    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Pochylý – Zelinka (video).
    ŽK: Kaloč – Chytil, Čihák, Čelůstka.
    Diváci: 5723.

    Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Sor (75. Granečný), Kaloč, Kuzmanovič (88. Budínský), Tetour (88. Jánoš), Potočný (61. De Azevedo) – Almási (75. Klíma). Trenér: Galásek.

    Pardubice: Markovič – Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka (83. Lupač) – Solil, Červ – Kostka (76. Beran), Chytil, Tischler (68. Sláma) – Černý (68. Huf). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.