<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 07/08/2021, 16:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 960 diváků (19 % z kapacity 5 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Rozhodčí: Z. Proske - R. Dresler, M. Leška (V. Zaoral) | VAR: J. Adam | AVAR: J. Kubr
    Video
    Reportáž

    První šanci měl v páté minutě domácí Vašulín, v těžké pozici na přední tyči ale minul. Liberečtí naopak z úvodní vážnější akce udeřili. Po centru Gembického z levé strany si zpracoval míč Rabušic, otočil se a s jemnou tečí bránícího Urmy poslal míč přesně k tyči. Slovan jako poslední z 16 účastníků této ligové sezony skóroval.

    V 19. minutě dostal po přímém kopu balon hlavou do sítě Klíma, z vyrovnání se ale neradoval dlouho, protože rozhodčí odpískali ofsajd. Po půlhodině sudí Proske udělil libereckému Havelkovi za ostrý zákrok nejdříve jen žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí situace ze záznamu ho vyloučil. Slovan podruhé za sebou dohrával v deseti, v minulém kole musel předčasně pod sprchy Gebre Selassie.

    Severočeši vystřídali Rabušice a stáhli hru na jednoho útočníka. Ve 39. minutě mohl srovnat Prekop, ale gólman Knobloch jeho ránu pod břevno vytáhl. Ještě blíže k brance měli "Votroci" ve 47. minutě. Nejprve Radova tečovaná střela skončila těsně vedle a po následném rohu srazil Dvořák pokus spoluhráče Prokopa na tyč.

    Východočechům poté vyšlo střídání. Král byl na trávníku asi čtyři minuty, když si našel Vlkanovův centr z rohového kopu a hlavou zblízka vyrovnal. Dvaadvacetiletý obránce se stylově na stadionu v Mladé Boleslavi, kde dříve působil, dočkal premiérového gólu v nejvyšší soutěži.

    Otočit stav už se "Votrokům" nepovedlo. Liberec sice po pěti vzájemných ligových zápasech inkasoval, ale v nejvyšší soutěži bodoval s Hradcem podeváté za sebou. Východočeši v součtu s přípravou neprohráli už 21 utkání.

    Ohlasy:

    Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Bylo nám jasné, že Liberec po dvou porážkách bude dělat vše pro to, aby nepříznivý vývoj zastavil. Nenechali jsme se uchlácholit, že prohráli 0:5 se Spartou. Nezačali jsme zápas dobře, pravděpodobně jsme měli v hlavách určitou obavu, cítil jsem to na mužstvu. Umožnili jsme jim ten vstup i vstřelení branky, byli jsme nedůslední. Byť to bylo tečované, trocha smůly, ale Liberec byl v úvodu lepší. Pak jsme dali branku, ale nebyla uznána, což byla další rána do naší psychiky. Potom nám pomohla červená karta, šli jsme do početní převahy. Od té chvíle jsme pochopitelně získali herní převahu a šli jsme tvrdě za vyrovnáním. To se nám podařilo až v druhé půli. Myslím, že jsme mohli i vyhrát, z šedesátiminutové přesilovky jsme mohli vytěžit ještě jednu branku. Je to zase bodík, každý má jinou hodnotu. Dnes bych ten bod viděl jako solidní, protože jsme prohrávali. Hrajeme o záchranu a sbíráme bodíky jako veverka oříšky před zimou. Snad jich nasbíráme dost."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Do zápasu jsme vstoupili slušně, s nějakým taktickým záměrem využívat dvojici útočníků. Podařilo se nám to brankou Rabušice. Bohužel poté přišlo zbytečné vyloučení Havelky, dojížděl balon z přemotivovanosti. Hrát 60 minut v deseti proti nabuzenému Hradci s hodně vysokými hráči bylo složité. V druhém poločase byl pro nás zápas velmi těžký. Hráči to odjezdili, odmakali a ubojovali jsme bod. Hráči ukázali srdce, charakter, v deseti musíme bod brát. Je to vyválčený bod. Hráči odvedli maximum, co mohli. Je to pro nás těžký začátek sezony, ale hlavně už tam není nula v kolonce branek a bodů."

    FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 1:1 (0:1)

    Branky: 67. Král – 9. Rabušic.
    Rozhodčí: Proske – Dresler, Leška – Adam (video).
    ŽK: Vašulín, Rada – Matoušek.
    ČK: 34. Havelka (Liberec).
    Diváci: 960.

    Hradec: Fendrich – Mejdr, Donát, Klíma (69. Kateřiňák), Urma – Kodeš, Rada (85. Soukeník) – Prekop, Dvořák (63. Král), Vlkanova – Vašulín (85. Kubala). Trenér: Koubek.

    Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala – Nečas (61. Mészáros), Havelka, Faško, Gembický (61. Matoušek) – Rabušic (41. Purzitidis), Rondič. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.