<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | neděle 08/08/2021, 19:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 6 118 diváků (53 % z kapacity 11 597) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Svěřenci trenéra Michala Bílka se tak dobře naladili na čtvrteční domácí odvetu 3. předkola Evropské konferenční ligy, ve které budou proti velšskému týmu The New Saints dohánět překvapivou úvodní ztrátu 2:4.

    V základní sestavě udělal šest změn oproti čtvrtečnímu prohranému zápasu v Cardiffu. Po zranění se vrátil pravý bek Havel, záložník Mosquera nastoupil na levém kraji obrany, v útoku od začátku nastoupil Chorý.

    Po úvodní opatrnější čtvrthodině jako první zahrozili domácí. Faltovu střelu z dobré pozice zblokovala obrana Slovácka, Buchovu ránu zase vyrazil brankář Nguyen.

    Hosté ve 23. minutě z jediné větší šance otevřeli skóre. Bývalý plzeňský záložník Petržela snadno prošel okolo Falty a připravil ideální střeleckou pozici pro volného Jurečku, který zblízka nezaváhal. Petržela z úcty k bývalému klubu neslavil ani asistenci.

    Plzeňští sevřeli soupeře a sahali po vyrovnání. Ba Loua však trefil tyčku a po dalším závaru jistý Nguyen znovu vychytal Buchu. Slovácko si v závěru první půle zkomplikovalo situaci. Hofmann trefil podrážkou kopačky Ba Louu do stehna a dostal žlutou kartu, kterou však sudí Julínek po zásahu videorozhodčího Hocka a kontrole u monitoru zrušil a ve 44. minutě udělil stoperovi hostů červenou. V nastavení ještě Bucha těsně minul.

    V úvodu druhého dějství několik příležitostí nevyužil Chorý, kterého také dvakrát vychytal Nguyen. Jeho branku znovu minul aktivní Bucha. V 67. minutě ale už dominantní Plzeň vyrovnala. Ba Loua nacentroval do šestnáctky na Buchu, ten našel Beauguela a francouzský útočník ve skluzu zaznamenal svůj jubilejní 50. gól v české nejvyšší soutěži.

    Čtvrt hodiny před koncem mohl Beauguel otočit skóre, ale jeho hlavičku vytáhnul Nguyen. V 83. minutě už se Plzeň dočkala. Po rohu Pernica posunul hlavou míč před branku a tam se nejlépe zorientoval Mosquera. Kolumbijská letní posila si připsala premiérovou soutěžní trefu v Plzni. V závěru ještě dvě velké domácí možnosti zahodil Šulc.

    Podle statistik Plzeň vyprodukovala 25 střel, z toho deset na branku, zatímco tým z Uherského Hradiště jedinou. Viktoria na svém stadionu v lize neprohrála podesáté za sebou. Slovácko v nejvyšší soutěži venku přerušilo sérii tří výher bez inkasované branky a v Plzni zvítězilo v jediném z posledních 14 ligových duelů.

    Ohlasy:

    Michal Bílek (trenér Plzně): "V první půli se soupeř dostal přes naší levou stranu do jednoho protiútoku a hnedka udeřil. Byla to pro nás nepříjemná rána, ale vzchopili jsme se. I v první půli jsme dobře kombinovali a měli situace, které byly nebezpečné pro soupeře. Bohužel jsme branku nedali. Pak přišlo vyloučení a ve druhé půli už to bylo na jednu bránu. Dneska jsme podali týmový výkon. Kluci potřebují pochválit. Po té ráně ve Walesu nebylo úplně jednoduché se zvednout. Udělali jsme poměrně dost změn v základní sestavě, a to se osvědčilo. Na klucích, kteří třeba dlouho nehráli, nebylo vidět, že nemají herní praxi a odvedli velmi solidní výkon. Můžeme být spokojení. Ale ne každý zápas si vytvoříme tolik situací, kdy můžeme dát gól. Je potřeba v koncovce zachovat chladnou hlavu a víc situací proměňovat."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Plzeň jednoznačně lepší. Už od prvního rozehrání jsem nebyl spokojený s naší hrou. Nefungovalo nám skoro vůbec nic. V ofenzivě jsme nepodrželi balony a ztráceli je. Co se týká defenzivy, měli jsme slabý tlak na balon, nedostupovali jsme, špatně jsme presovali, neměli dostatečnou agresivitu a rychlost dostupování. Plzeň dobře otáčela těžiště hry, létaly nám tam centry a z toho pramenily šance. V obranné i útočné fázi jsme pracovali velice špatně. Po vyloučení mužstvo hrálo, na co mělo. Zápas se otočil. Je těžké Plzni odolávat, hrála dneska dobře, pak tam ještě dala dva vysoké útočníky. Ani tlak jsme nevydrželi, zase jsme udělali nějaké chyby. Nezasloužili jsme si vyhrát, Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě."

    FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)

    Branky: 67. Beauguel, 83. Mosquera – 23. Jurečka.
    Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný – Hocek (video).
    ŽK: Chorý, Horváth (asisten trenéra), Šulc – Jurečka, Nguyen, Reinberk, Divíšek.
    ČK: 43. Hofmann (Slovácko).
    Diváci: 6118.

    Plzeň: Hruška – Havel (76. Řezník), Pernica, Brabec, Mosquera – Ndiaye (76. Janošek) – Ba Loua (83. Kayamba), Bucha, Šulc, Falta (58. Beauguel) – Chorý. Trenér: Bílek.

    Slovácko: Nguyen – Tomič (60. Mareček), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (60. Divíšek), Sadílek, Kohút (46. Reinberk) – Jurečka (68. Vecheta). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.