<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | středa 27/10/2021, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 368 diváků (59 % z kapacity 19 370) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Rozhodčí: L. Szikszay - J. Kubr, J. Hurych (T. Klíma) | VAR: J. Adam | AVAR: T. Kocourek
    Video
    Reportáž

    Červenobílí vyhráli teprve podruhé z posledních šesti soutěžních duelů, doma v lize ale bodovali už v 55 zápasech po sobě. Olomouc utrpěla porážku potřetí z posledních čtyř utkání nejvyšší soutěže a v tabulce zůstala sedmá.

    V poslední době nejistého gólmana Koláře nahradil ve slávistické brance Mandous, který přišel do Edenu právě z Olomouce, moc práce ale v úvodu neměl. Pražané začali aktivně, k vedení jim výrazně pomohli sami hosté. Poulolo hlavičkou nedůrazně vracel míč na brankáře Macíka, což vystihl Olayinka a před gólmanem dloubl míč do sítě. Nigerijský křídelník skóroval ve třetím ligovém utkání po sobě.

    V 10. minutě doklepl míč do branky Kuchta, ale gól kvůli předchozímu ofsajdu neplatil. V polovině první půle musel autor vedoucí branky Olayinka pro zranění střídat a nahradil ho Lingr. Čerstvý záložník ve 28. minutě prostřelil Macíka, ale slávistům znovu zkazil radost předešlý těsný ofsajd. Ve 38. minutě v dobré pozici mířil mimo Kuchta.

    Nejlepší střelec minulé ligové sezony neuspěl ani dvě minuty po pauze, kdy zakončil samostatný únik těsně mimo. O 10 minut později sám před Macíkem zamířil nepřesně také další útočník Schranz.

    Po hodině hry znovu minul Kuchta. V polovině druhého dějství zahrozila i Sigma, Daňkovu ránu ale vyškrábl Mandous. Šest minut před koncem slávisté zahodili další dvě velké šance, olomouckého gólmana Macíka nepřekonal ani střídající Krmenčík. Domácí nakonec zahozené možnosti nemusely tolik mrzet, sedmou výhru z posledních osmi ligových zápasů s Olomoucí už udrželi.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, pomohl nám i rychlý gól. Po dlouhé době se nám povedlo z první situace vstřelit branku a dostat se rychle do vedení. Celkově náš výkon byl velice dobrý směrem do defenzivy. Mužem zápasu byl Aleš Mandous, který působil v bráně velice dobře. Do ofenzivy jsme si vytvořili spoustu šancí, ze kterých jsme mohli rozdílovým gólem zápas uklidnit. Šancí jsme si vytvořili opravdu hodně. Měli jsme pět šest vyložených šancí, naštěstí nás to nestálo body. Mínusem utkání jsou neproměněné šance, některé pasáže ve druhém poločase a některá drobnější zranění, která nás přinutila ke střídání. Jsem rád, že jsme to zvládli, že jsme vyhráli. Ale mrzí mě, že gólů nepadlo více. Vítězství mělo být o dva až tři góly."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Do utkání jsme šli s cílem být hodně aktivní a nedovolit soupeři skórovat v úvodu utkání. Bohužel základní cíl jsme nenaplnili a hodně lacinou brankou jsme pustili Slavii do vedení. To se pak dost projevilo na našem sebevědomí. Celý první poločas jsme nebyli dostatečně odvážní a Slavia dominovala. Do druhého poločasu byl od nás velký apel, abychom zvýšili aktivitu, odvahu v útočné činnosti, abychom se nebáli pracovat s míčem pod tlakem. To si myslím, že se podařilo. Úplně vyložené šance jsme asi neměli, ale byly tam nadějné situace, které jsme nedotáhli. Na druhou stranu musím uznat, že Slavia měla minimálně dvě stoprocentní situace a mohla utkání rozhodnout dříve. Slavia měla své šance, ale mrzí mě, že vyhrála brankou po naší obrovské chybě."

    SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

    Branka: 5. Olayinka.
    Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Hurych - Adam (video).
    ŽK: Hromada, Mandous - Jemelka, Hála.
    Diváci: 11.368.

    Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Hromada (71. Traoré), Samek (60. Stanciu) - Schranz (71. Masopust), Ševčík, Olayinka (23. Lingr) - Kuchta (71. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.

    Olomouc: Macík - Poulolo (86. Beneš), Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Breite (86. Zahradníček), Sedlák (61. González) - Matoušek (61. Šíp), Daněk, Hála - Zifčák (70. Růsek). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.