<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | neděle 08/08/2021, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 922 diváků (15 % z kapacity 6 300) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Pardubice, které hrají i v této sezoně domácí ligové zápasy ve vršovickém Ďolíčku, nastoupily poprvé v nejvyšší soutěži s dvacetiletým gólmanem Markovičem. Ten nahradil dosavadní jedničku Letáčka, jenž v úvodních dvou kolech inkasoval pět gólů.

    Východočeši sice přečkali oproti minulým utkáním úvodní desetiminutovku bez inkasované branky, byl to však jejich soupeř, který byl zpočátku aktivnější. Po čtvrthodině si naběhl do nadějné příležitosti osmnáctiletý útočník Fila, Markovič však proti jeho střele pohotově zasáhl. O chvíli později se dostal po dravém průniku do pokutového území i Preisler, ale přestřelil.

    Pardubice začaly být nebezpečné směrem dopředu až po půlhodině hry a sedm minut před přestávkou se dočkaly vedoucí branky. Beran našel za obranou naběhnutého Kostku, jenž prostřelil brankáře Šedu. Kostka zaznamenal druhý gól v nejvyšší soutěži. Východočeši se dostali do vedení poprvé v této sezoně.

    Boleslav se ve druhé půli vrhla za vyrovnáním a blízko branky byl v 59. minutě po Dancákově hlavičkovém přiťuknutí Škoda, jeho střela se však odrazila jen od tyče.

    Domácí se snažili hrozit z rychlých protiútoků a hned dvakrát mohl jejich vedení zvýšit znovu Kostka, nicméně ani v jednom případě nezakončil přesně. Středočeši se 15 minut před koncem dočkali vyrovnání. Po centru z pravé strany vrátil míč před branku hlavičkující Lukáš Mašek a Skalák se po 12 minutách na hřišti z bezprostřední blízkosti nemýlil.

    Boleslav navíc vycítila příležitost odvést si z Ďolíčku tři body a pokračovala v závěru v tlaku. Škoda však při další střelecké příležitosti nezamířil přesně a Markovičovu branku následně netrefil ani tvrdě pálící Preisler. Pardubice nezvítězily v lize počtvrté za sebou.

    Ohlasy:

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "V utkání se nám podařilo dát po krásné akci první branku a do druhého poločasu jsme šli s tím, že bychom chtěli v nastolené hře pokračovat. Snažili jsme se být důrazní a blízko u hráčů soupeře. Hosté později prostřídali a dali tam vysokou kvalitu. I když ale dominovali na míči, dokázali jsme si vypracovat několik příležitostí jako třeba v případě Kostky nebo Cadua. Soupeř ale pokračoval v tlaku, dával tam centry a po jednom z nich přišel vrácený míč před branku, po němž nakonec hosté vyrovnali. Bod je ale pro nás po takovémto zápase dobrý. Má pro nás velkou cenu, protože Boleslav bude hrát nahoře."

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Byl to zápas, v němž nám kromě vyrovnávacího gólu chyběla kvalita při útoku do šestnáctky. Centry nebyly dobré, nebo jsme při nich trefovali prvního bránícího hráče. To byl hlavní problém. Při inkasované brance jsme bohužel nechali hodně odkrytý střed hřiště a Beran tam měl mraky prostoru, aby to potáhl a prostrčil směrem ke Kostkovi. I když se ale utkání nevyvíjelo v náš prospěch, chtěli jsme s tím něco udělat. To se podařilo i díky střídání, protože dva střídající hráči se podíleli na vyrovnávací brance. Měli jsme tam i další možnosti, Škoda ale trefil tyč a Preislerův přímý kop šel těsně vedle. Pardubice na nás však byly připravené, dobře vyplňovaly prostor a nebylo jednoduché to tam tou houštinou provléknout. Musíme přijmout, jak to je. I když jsme chtěli tři body, dopadlo to tak, že máme každý po bodu. Pocity jsou sice trochu rozpačité, ale vzhledem k vývoji zápasu jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat."

    FK Pardubice – FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

    Branky: 38. Kostka – 75. Skalák.
    Rozhodčí: Ginzel – Mokrusch, Kubr – Zelinka (video).
    ŽK: Cadu, Toml, Tischler – Dancák, Suchý.
    Diváci: 922.

    Pardubice: Markovič – Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka – Solil, Červ (72. Sláma) – Kostka (86. Halász), Beran (86. Huf), Tischler – Černý (57. Chytil). Trenér: Novotný.

    M. Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler – Ladra (76. Stránský), Matějovský (76. Smrž), Dancák, Ewerton (63. Skalák) – Škoda, Fila (63. L. Mašek). Trenér: Jarolím.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.