<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 24/07/2021, 16:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 385 diváků (42 % z kapacity 5 690) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Ostravští začali na severu Čech aktivně. Hned ve druhé minutě se po rohu dostala k hlavičce jedna z letních posil Baníku Lischka, bývalý obránce Jablonce ale zamířil těsně vedle. Za chvíli se k zakončení protlačila další z nových posil Slezanů útočník Almási a domácí podržel brankář Hanuš.

    V osmé minutě výrazně zahrozili i Severočeši. Na Krobův rohový kop si na přední tyči naběhl Kratochvíl a jeho hlavička se snesla na břevno. Stejný hráč měl šanci i po rychlé kombinační akci v 23. minutě, kdy dobře zasáhl hostující gólman Laštůvka.

    Po změně stran brankář Baníku vytáhl střelu Malínského, hrajícího jubilejní 150. ligový duel, ale jinak byli v úvodu druhého dějství nebezpečnější hosté. V 55. minutě pomohla branková konstrukce i Severočechům poté, co si Martinec srazil míč na tyč při obranném skluzu.

    Po necelé hodině hry už Slezané dostali míč do sítě, ale Almásiho gól kvůli ofsajdu neplatil. Jablonec pak znovu podržel Hanuš. Nejprve v 66. minutě vytáhl Lischkovu hlavičku pod břevno a poté i střelu střídajícího Sora, hrajícího v den svých 21. narozenin.

    V 82. minutě nigerijský záložník potáhl míč středem hřiště, přihrál střídajícímu Klímovi, ale domácí opět zachránil Hanuš. Chvíli nato se pokusil na opačné straně patičkou zakončit Doležal, ale těsně minul.

    Agilní Sor poté znovu pozlobil domácí obrany, ani tentokrát však neskóroval a v 88. minutě za to hosty stihl trest. Po Pleštilově centru Pilař navzdory své subtilní postavě vyhrál hlavičkový souboj s Ndefem a hlavou zblízka rozhodl. Jablonec v lize bodoval ve 14 z posledních 15 utkání.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Chtěli jsme navázat na poslední přípravné utkání s Dynamem Moskva. Byl jsem už od rána nervózní, věděl jsem, že nás čeká hodně těžké utkání, že sem Baník přijede se sebevědomím. To se potvrdilo, prvních 10 minut byl lepší a měl jednu nebezpečnou šanci. My jsme byli trochu zaskočení. Pak jsme ale převzali otěže my. Měli jsme spoustu rohů, jedno břevno, pak Laštůvka chytil gól Kratochvílovi. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit stejně kvalitně, Baník byl ale aktivní a už to bylo vyrovnanější. V některých pasážích měl víc míč na svých kopačkách. Hráče jsme upozorňovali, že jedna dvě chyby mohou rozhodnout, aby byli ostražití, hráli až do konce. To se nám vyplatilo. Celý den jsem přemýšlel, zda postavit Vencu Pilaře od začátku. Ale měl určité problémy na začátku týdne. Šel na určitou pasáž, hodně nám pomohl a dal rozhodující branku. Na první kolo to bylo z obou stran kvalitní utkání. My jsme byli šťastnější a vítězství nad silným Baníkem si ceníme."

    Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale postupem první půle byl Jablonec lepší. Měl plno rohů, dostal nás pod tlak. Na to jsme reagovali o poločase a náš výkon se zlepšil. Byli jsme víc kompaktní, hra se vyrovnala. Dostávali jsme se do šancí. Myslím, že jsme měli nějakou dotáhnout a odjet minimálně s bodem, který by byl cenný. V 88. minutě musíme takovouhle situaci uhlídat, musíme být v bloku. Takový souboj musíme uhrát, uskákat, ani k tomu soupeře nepustit. Tahle prohra hodně mrzí, štve to. Jestli chceme být úspěšní a bodovat, musíme dávat góly. Neproměněná šance je stejná chyba, jako když gól dostanete."

    FK Jablonec – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)

    Branka: 88. Pilař.
    Rozhodčí: Pechanec – Hájek, Mokrusch – Franěk (video).
    ŽK: Krob, Pilař – Potočný, Buchta, Laštůvka, Fleišman.
    Diváci: 2385 (omezený počet).

    Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (90+1. Holík), Kubista, Kratochvíl (84. Smejkal), Malínský (73. Pilař) – Doležal. Trenér: Rada.

    Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Kaloč – De Azevedo (55. Potočný), Budínský (78. Pokorný), Kuzmanovič (70. Sor), Buchta – Almási (78. Klíma). Trenér: Galásek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.