<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    31. kolo | neděle 09/05/2021, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 287 diváků (6 % z kapacity 4 833) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slovácko prohrálo čtyři z pěti posledních ligových zápasů, ale dnes začalo drtivým náporem a deset minut prakticky nepustilo domácí za polovinu hřiště. Vytěžilo z toho čtyři rohové kopy, první velkou šanci i penaltu. Signál dal hned v úvodu Hofmann, když po Divíškově centru protáhl hlavičkou brankáře Ciupu.

    V desáté minutě stopeři Santos a Šindelář v šestnáctce doslova zalehli nabíhajícího Klimenta a tým z Uherského Hradiště dostal potřinácté v sezoně šanci zahrát pokutový kop. Tolik penalt nikdo jiný na kontě nemá a všechny skončily gólem. Zkušený exekutor Daníček se ani při svém sedmém pokusu nemýlil a s jistotou poslal míč pod břevno.

    Inkasovaný gól domácí probudil a vyrovnali alespoň obraz hry, když už ne skóre. Blíž ke změně výsledku měli ale znovu hosté. Tři minuty před přestávkou ukončil závar před vlastní brankou až Papadopulos, který vykopl míč z brankové čáry.

    Trenér domácích Jozef Weber reagoval o přestávce dvojnásobným střídáním a zvláště Brazilec Tavares hru oživil. Hned po restartu měla Karviná velkou šanci. Čmelíkovu střelu brankář Bajza jen lehce tečoval, ale to stačilo, aby na něj dobíhající Papadopulos nedosáhl.

    Hosté se na rozdíl od prvního poločasu nechali zatlačit a spoléhali jen na brejky. Při jednom z nich nebezpečně vypálil z dálky Navrátil, ale brankář Ciupa si poradil a to i s následnou Klimentovou dorážkou z úhlu.

    Karviná na vyrovnání nedosáhla a jen se štěstím přežila bez úhony další šance hostí. Petržela byl sám před brankářem a při Jurečkově střele domácí zachránila tyč. Šest minut před koncem ale zkušený Petržela druhou nabídku nepromarnil a načal druhou padesátku svých ligových gólů. Slovácko udrželo s Karvinou ligovou nulu v devátém z deseti utkání.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Potvrdili jsme statistiku, že doma nehrajeme dobře. Myslel jsem, že se to po Plzni a Budějovicích zlepšilo, ale poslední dva zápasy nás vrátily do reality. Vyhrál soupeř, který má dobrou organizaci hry. Slovácko bylo lepší, obdivuji jejich chuť vyhrát a agresivitu. Dvacet minut vyhrávali všechny osobní souboje, nám naopak chybí agresivita, máme "pomaluzážehové" hráče, kteří než naskočí do hry, tak to chvíli trvá, a to se pak nemusí dohnat. Nějaké šance tam byly, ale nezasloužili jsme si bod. Někteří hráči si zpočátku mysleli, že to bude zápas na pohodu. Potřebujeme hráče, kteří budou chtít pořád vyhrávat."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Utkání bylo důležité pro pohárovou Evropu, ale hlavně pro psychiku hráčů. Po nepodařených zápasech a výkonech i na tréninku bylo vidět, že mužstvo není v optimální pohodě. Někteří hráči, co přišli po covidu, nemají formu. Chtěli jsme to zlomit vůlí a týmovým výkonem. Začali jsme od první minuty mnohem líp, vyústil z toho pokutový kop. Pak jsme zbytečně ztráceli míče, ale Karvinou jsme nepouštěli do nějakého tlaku. Druhý poločas jsme špatně začali, byly tam dva momenty, kdy to letělo těsně kolem tyče, ale pak už nás Karviná neohrožovala. Měli jsme šance, které jsme měli proměnit, naštěstí druhý gól padl. Jsem rád, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu. Čeká nás Bohemka, která jedenáct zápasů neprohrála, to je další výzva."

    MFK Karviná – 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

    Branky: 11. Daníček z pen., 84. Petržela.
    Rozhodčí: Pechanec – Hock, Leška – Proske (video).
    ŽK: Mikuš, Čmelík – Divíšek.
    Diváci: 287 (omezený počet).

    Karviná: Ciupa – Mikuš, Šindelář (46. Tavares), Santos, Bartošák – Smrž (70. Haša), Mangabeira – Čmelík, Qose (46. Jursa), Herc – Papadopulos. Trenér: Weber.

    Slovácko: Bajza – Tomič (77. Srubek), Hofmann, Kadlec, Divíšek – Daníček, Mareček (68. Šimko) – Petržela (88. Rezek), Sadílek, Navrátil (77. Jurečka) – Kliment (77. Cicilia). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.