<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    31. kolo | sobota 08/05/2021, 17:00 | Doosan Aréna | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 853 diváků (7 % z kapacity 11 597) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Už v úvodních 23 minutách se prosadili hostující Tomáš Pilík a Martin Nový. Těsně před pauzou snížil Jean-David Beauguel a po změně stran srovnal plzeňský kapitán Jakub Brabec. V první minutě nastavení otočil skóre střídající Zdeněk Ondrášek, ale po pěti minutách zařídil Příbrami bod Filip Zorvan.

    Domácí ve 14. minutě nabídli soupeři nečekaný vedoucí gól. Lubega snadno nacentroval do šestnáctky a volný Pilík hlavou překonal navrátilce Hruška. Plzeňský brankář nahradil zraněného Staňka a v lize nastoupil poprvé od lednového utkání v Příbrami.

    Viktoria následně přišla o zraněného beka Limberského a ve 23. minutě inkasovala už podruhé. Nový napřáhnul z velké dálky a umístěnou střelou k tyči překvapil Hrušku.

    Plzeňští se z nečekaného vývoje dlouho vzpamatovávali. První velkou šanci si vytvořili až pět minut před přestávkou, ale Havla zblízka vychytal Šiman. Až v páté minutě nastavení prvního poločasu po rohu propadl míč k Beauguelovi a ten po zaváhání příbramské obrany snížil. Francouzský útočník si připsal 12. ligový gól v sezoně a ztrácí jednu branku na čelo tabulky kanonýrů.

    Do druhého poločasu naskočil druhý domácí útočník Ondrášek, který si během pěti minut vytvořil tři velké příležitosti. Dvakrát však hlavičkoval nepřesně a jednou trefil Šimana.

    Další komplikace pro Plzeň přišla v 55. minutě, kdy ze zdravotních důvodů musel odstoupit také nejlepší týmový střelec Beauguel. Jeho náhradník Šulc střílenou přihrávkou Šimana nezaskočil. Jeho protějšek Hruška poté předvedl první těžší zákrok v zápase proti Vávrově ráně.

    V 71. minutě Západočeši vyrovnali. Kašova tečovaná hlavička po standardní situaci se odrazila od tyče k druhému stoperovi Brabcovi, který břichem poslal míč do příbramské branky.

    Plzeňští se poté nedokázali dostat do většího závěrečného tlaku a v 83. minutě mohli naopak udeřit hosté. Lubega však samostatný únik od poloviny hřiště zakončil jen střelou do Hrušky.

    V první minutě nastavení domácí přece jen otočili skóre. Kalvachovu tvrdou střelu neudržel Šiman a Ondrášek z bezprostřední blízkosti dorazil míč do sítě. Těsně před koncem ale Viktorii zmrazil Zorvan, když zpoza vápna přehodil nejistého Hrušku. Plzeň v lize neprohrála s Příbramí popatnácté za sebou, ale v obou vzájemných duelech této sezony jen remizovala.

    Ohlasy

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Slabá práce v defenzivní činnosti dostala soupeře po dvou střelách do dvoubrankového vedení. Mužstvo zareagovalo a otočilo zápas na 3:2. To, co jsme vymysleli v nastaveném čase, ani nepotřebuje komentář. Příbram hrála sympaticky, ale pro nás je to velká ztráta. Konečně dokážete otočit zápas, i když tam bylo dvoubrankové vedení soupeře. Vstřelíte tři góly a máte další obrovské šance, abyste to zvládli do vítězství a odrazili se právě tou otočkou. Místo toho inkasujeme na 3:3. Nezkušené mužstvo si může vybrat takovou chvíli, ale ne tak zkušení frajeři jako jsou u nás. Je to třeba uhrát úplně jiným stylem a způsobem."

    Jozef Valachovič (trenér Příbrami): "Za mě výborný ligový zápas. Jsem pyšný na chlapce, jak to odehráli. Celý týden jsme si říkali, že se hlavně nemůžeme bát toho, že Plzeň je velmi kvalitní mužstvo. Chtěli jsme zlepšit naši hru směrem do ofenzivy. V předcházejících a hlavně domácích zápasech jsme moc gólů nestříleli. Dnes je jen obrovská škoda, že když se nám podaří dát Plzni tři góly, není to nakonec za tři body. Ale my jsme pokorní a určitě si vážíme i tohoto jednoho bodu. Pevně věřím, že byl zasloužený po tom průběhu a výkonu, který jsme tady předvedli."

    FC Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 3:3 (1:2)

    Branky: 45.+5 Beauguel, 71. Brabec, 90.+1 Ondrášek - 14. Pilík, 23. Nový, 90.+6 Zorvan.
    Rozhodčí: Ginzel - Caletka, Melichar - Adam (video).
    ŽK: Brabec - Pilík, S. Kingue, Tregler, Valachovič (trenér).
    Diváci: omezený počet.

    Plzeň: Hruška - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (18. Falta) - Káčer (46. Ondrášek), Kalvach, Čermák - Ba Loua (84. Kayamba), Beauguel (55. Šulc), Kopic. Trenér: Guľa.

    Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Soldát, Tregler (90. Vilotič) - Pilík (76. Rezek), Zorvan, Vávra (72. Antwi) - Lubega (90. Voltr). Trenér: Valachovič.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.