<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo | neděle 25/04/2021, 18:30 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slávisté nadále jako jediní drží neporazitelnost v ligové sezoně. Svou rekordní šňůru bez prohry v nejvyšší soutěži protáhli už na 41 utkání a překonali i nejlepší československou sérii v podání Sparty z let 1943 až 1946. Obhájce trofeje vede tabulku o 16 bodů před druhým Jabloncem, teoreticky předstihnout ho ale může už pouze třetí Sparta, která je o bod zpět, ale má jedno utkání k dobru. Bohemians neprohráli už devět kol po sobě.

    Oběma týmům scházelo několik hráčů základní sestavy. V brance Bohemians dostal před Le Giangem překvapivě přednost Bačkovský, který si připsal teprve třetí start v české lize. Do slávistické jedenáctky se po koronaviru vrátil stoper Deli.

    "Klokani" nastoupili s třemi stopery, v úvodu vysoko napadali a vůbec nepouštěli favorita do šancí. Slavia se zvedla až v druhé části úvodního dějství, ale stejně jako Bohemians za celou první půli nevystřelila mezi tyče.

    Ve 40. minutě Ševčík po přímém kopu přiťukl Stanciuovi, který z hranice vápna zamířil těsně nad domácí branku. "Klokani" už po půlhodině hry museli kvůli zranění vystřídat stopera Daniela Köstla, bratra asistenta trenéra Slavie Jaroslava Köstla.

    Šest minut po pauze měli hosté dosud největší šanci. Masopust postupoval sám na Bačkovského, ale domácí gólman výborně vyběhl a velkou šanci zneškodnil. V polovině druhého dějství pak střídající Van Buren ve výhodné pozici pouze trefil obránce Bohemians Krcha. Domácí kapitán pak zastavil i Masopustův pokus po závaru ve vápně.

    V 79. minutě po zákroku v pokutovém území upadl střídající Traoré, ale sudí Julínek penaltu pro favorita neodpískal. Následně Bačkovský vychytal střídajícího Kuchtu. Slávisté potvrdili, že se jim v Ďolíčku poslední dobou nedaří. Vloni tam s Bohemians prohráli 0:1 a v této sezoně tam remizovali v domácím azylu Pardubic 1:1.

    Ohlasy:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians 1905): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Dařilo se nám narušovat rozehrávku Slavie, vybojovat i plno balonů na útočné polovině. Bohužel potom přišlo zranění Dana Köstla a to nás trochu přibrzdilo. Slavia převzala aktivitu, nicméně do pauzy tam bylo z její strany pouze pár centrů. Ve druhém poločase Slavia vystupňovala tlak, ale kluci makali, padali do střel a podařilo se nám udržet čisté konto. V závěru jsme to chtěli zkusit zahrát na vítězství, ale už jsme na to neměli sílu v ofenzivě. Přesto jsme za bod rádi, je pro nás cenný. Jsme rádi, že se nám povedlo oddálit oslavy Slavie. Pro kluky to byla obrovská motivace. I když Slavii titul přeju, tým má nejlepší a zaslouží si to. Ale ať to oslaví až příští kolo."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Náročný zápas. Zaprvé byl složitý terén, zadruhé domácí měli výškovou a soubojovou převahu, hodně nás napadali. V první půli to byl z naší strany podprůměrný výkon. Ve druhém poločase jsme se zlepšili v mezihře, vytvořili jsme si nějaké šance, bohužel jsme je neproměnili. Šli jsme sami na bránu, gólman nám chytil jednu šanci, jednou nám zablokovali gólovou střelu. Do defenzivy slušné zvládnutý zápas, Bohemka snad neměla žádnou přímou střelu na branku. Ale do ofenzivy to bylo málo. Taková poloviční spokojenost. Každý zápas chceme vyhrát, mohli jsme mít splněno. Příští týden to teoreticky může dopadnout i bez nás, chtěli bychom titul udělat na hřišti. Na druhou stranu jsem rád, že jsme neprohráli. Málokdy to říkám, možná poprvé v lize ve Slavii, ale dnes bylo cílem neprohrát, abychom si udrželi neporazitelnost a rekord. Zadruhé jsme nechtěli prohrát před středečním pohárovým zápasem."

    Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Julínek – Mokrusch, Flimmel – Pechanec (video).
    ŽK: Krch, Bederka, Hronek – Hilál.
    Bez diváků.

    Bohemians: Bačkovský – Bederka, Köstl (31. Novák), Vondra – Dostál, Krch, Ljovin, Hronek, Schumacher (70. Osmančík) – Puškáč (70. Necid), Keita (86. Pulkrab). Trenér: Klusáček.

    Slavia: Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš – Ševčík, Hromada (61. Van Buren), Stanciu (61. Traoré), Oscar (86. Hilál) – Tecl (74. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.