<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo | neděle 25/04/2021, 14:00 | Městský fotbalový stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Zbrojovka se snažila tvořit hru, hosté spoléhali na brejky, kterými hledali Vukadinoviče. Srbský útočník jeden z nich v 17. minutě zakončil tvrdou střelou k zadní tyči a poprvé vyzkoušel Berkovce. Vzápětí se dostali na druhé straně Reiter a Hladík až před Grigara, ale gólman, který se vrátil do základní sestavy po 11 kolech, oba pokusy zblízka reflexivně vyrazil.

    Další šance přinesl až závěr prvního poločasu. Nejprve se Žitný pokusil přelobovat Berkovce, ale brněnský brankář se nachytat nenechal. Domácí Pachlopník pak ze dvou metrů minul branku. Ve 43. minutě Gabriel na hranici šestnáctky fauloval Hladíka, domácí se marně dožadovali penalty, ale určitou výhodu přece jen získali. Teplický stoper za zmařenou šanci uviděl červenou kartu.

    Brzy po přestávce rozšířil početnou teplickou marodku Žitný, který si bez cizího zavinění poranil koleno. Hra v početní převaze sice stupňovala brněnský tlak, ale k brance nevedla. Jediným výsledkem byly střely z dálky v podání Pernici a Čermáka, s nimiž si zkušený Grigar bez problémů poradil.

    Po hodině hry poslal trenér domácích Dostálek na hřiště dva čerstvé útočníky Fouska a Filu, ale blíž ke gólu měli hosté. Vukadinovič v 68. minutě v nadějné pozici přestřelil branku. Tepličtí sice mají spolu s Příbramí nejhorší obranu v lize, ale i v deseti čisté konto udrželi, což se jim povedlo naposledy v prosincovém zápase právě s Brnem.

    Trenér Dostálek se tříbodového dárku k pondělním 47. narozeninám nedočkal. Jeho tým po nedávném vyřazení z poháru nevyhrál v této sezoně nad Teplicemi ani na třetí pokus. V příštím kole bude navíc Zbrojovka postrádat obránce Hlavicu, který dostal počtvrté v ligovém ročníku žlutou kartu.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Potřebovali jsme získat tři body, to se nám nepodařilo, jsme zklamaní. Po vyloučení jsme měli 45 minut na to, abychom dali vítěznou branku. Proč se to nepovedlo, to je asi na větší rozbor. Věděli jsme, že Teplice budou hrát na protiútoky, což se jim dařilo, protože jsme vytvářeli malý tlak na jejich rozehrávku. Chybělo nám víc odvahy. Přitom máme hráče, kteří umí soupeře obejít, ale nervozita nám neskutečně svázala nohy. Bylo tam hodně nevynucených chyb. Hodně nám to ztížilo situaci, manko jsme nesmazali a vzájemným zápasem jsme si ublížili. O to těžší bude ve zbytku soutěže s tím něco udělat. Doma body rozdáváme celou sezonu, recept na to bohužel neznám."

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Věděli jsme, že domácí musí zápas zvládnout za každou cenu. Zaměřili jsme se na dobrý blok, abychom jim to ztížili. V prvním poločase měli domácí dvě velké šance. Vyloučení mohlo být zlomovým okamžikem. Po červené kartě je to vždy ošemetné, buď se mužstvo semkne, nebo ho to položí. My jsme ale druhý poločas zvládli perfektně, Brno nemělo další šanci, měli jsme k výhře dokonce blíž. Škoda, že jsme některé šance nedotáhli. Tři body by byly lepší, nám by se dýchalo líp, ale počítá se každý bod a vzájemný zápas, který teď máme lepší. Grigar svou šanci využil, uplatnil svou zkušenost a mužstvu hodně pomohl."

    FC Zbrojovka Brno – FK Teplice 0:0

    Rozhodčí: Franěk – Hájek, Dohnálek – Hrubeš (video).
    ŽK: Hlavica, Růsek – Jukl, Kodad, Mazuch, Grigar.
    ČK: 43. Gabriel (Teplice).
    Bez diváků.

    Brno: Berkovec – Hlavica, Dreksa, Pernica, Moravec – Čermák (75. Sedlák) – Reiter (69. Texl), Štepanovský (75. Bariš), Pachlopník – Hladík (61. Fila), Růsek (61. Fousek). Trenér: Dostálek.

    Teplice: Grigar – Hyčka, Gabriel, Knapík, Černý – Mareček, Jukl – Radosta (45. Mazuch), Žitný (53. Fortelný), Kodad – Vukadinovič (87. Vondrášek). Trenér: R. Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.