<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    27. kolo | sobota 17/04/2021, 16:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Sigma se dostala do vedení hned ve čtvrté minutě po povedeném signálu z rohového kopu. Zmrzlý po sklepnutí míče od Housky nacentroval přesně na Zifčáka, který usměrnil míč mezi tři tyče. Připsal si svůj druhý ligový gól.

    Střelec úvodní branky se dostal k hlavičce také v 11. minutě po dlouhém nákopu Hubníka. V těžké pozici zády k bráně míč šikovně prodloužil a hostující gólman Čtvrtečka musel předvést dobrý zákrok.

    V následujících 20 minutách se hra odehrávala zejména ve středu pole. Hosté se k první vážnější šanci dostali po půlhodině, Moulis však zpoza vápna zamířil nad. Hned o minutu později vypálil z podobné pozice domácí Chytil, jehož přízemní střela se odrazila od tyče a podél celé brankové čáry doskákala kolem druhé tyče do zámezí.

    Houska vzápětí z levé strany zamířil vedle. V nastaveném čase prvního poločasu nasadil Látal na pravé straně "housle" Moulisovi a centrem na přední tyč našel Chytila, který v těžké pozici zamířil jen těsně vedle.

    Vstup do druhého poločasu se více povedl Teplicím. Vukadinovič v 50. minutě za hranicí vápna napřáhl ke střele, míč se otřel o Beneše a zamířil mimo dosah brankáře Mandouse. Srbský útočník skóroval v české lize poprvé od července 2018. Tepličtí dali v Olomouci gól po pěti zápasech.

    Vrátit vedení mohl vzápětí Olomouci González, jehož povedený pokus prolétl kousek kolem horního rohu. Aktivní španělský záložník vypálil také v 55. minutě, kdy Čtvrtečka jeho ránu k bližší tyči vytěsnil na roh. Po něm hlavičkoval Beneš, hrající 250. ligový duel, míč však po teči bránícího hráče skončil vedle.

    Stejně jako v úvodním dějství se hra po šancích na začátku poločasu srovnala a další větší možnosti nepřicházely. Až v 84. minutě přihrál Mihalík míč uvnitř vápna střídajícímu Slaměnovi, ale ten nastřelil jen hostujícího obránce. Vzájemný zápas skončil remízou potřetí za sebou, Teplice v lize Sigmu neporazily už 11 utkání.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Nastoupili jsme na tři obránce a chtěli jsme soupeře dostat pod tlak presinkem. První poločas byl celkem solidní. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme brzkou branku a měli jsme i další šance. Možná nás ale ten brzký gól až moc uspokojil. Ve druhém poločase jsme to stáhli na čtyři obránce, protože nám hořela levá strana. Soupeř nás pak potrestal z jedné chyby na pravé straně, kde jsme ztratili míč. Pak už jsem nebyli schopni to zvrátit, protože nám docházely síly. Nemáme teď hráče, kterými bychom to v závěru prostřídali. Pro nás je ta marodka momentálně šílená, tak tak jsme poskládali sestavu. Je to pro nás smolný zápas, protože jsme inkasovali z jediné střely na branku."

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Chtěli jsme vyztužit prostor před stopery, proto jsme posunuli Knapíka více dopředu a Kučeru na stopera. Všechny plány ale naboural brzký inkasovaný gól. První minuty jsme nezachytili, veškerá taktika se nám zbortila. V prvním poločase jsme nepůsobili dobrým dojmem a Knapíka s Kučerou jsme pak zase přehodili zpátky. V poločase jsme si řekli, že ještě nic není ztraceno a co bychom chtěli hrát. Šťastným gólem jsme vyrovnali, ale náš výkon nebyl úplně optimální. Během zápasu jsme moc příležitostí neměli, naštěstí jsme proměnili naši jedinou střelu na bránu. Vzhledem k okolnostem jsme rádi za bod, který může být v závěru velmi cenný."

    SK Sigma Olomouc – FK Teplice 1:1 (1:0)

    Branky: 4. Zifčák – 50. Vukadinovič.
    Rozhodčí: Ginzel – Vodrážka, Poživil – Lerch (video).
    ŽK: Sladký, Zmrzlý, Houska – Droehnle, Gabriel, Kodad, Fortelný.
    Bez diváků.

    Olomouc: Mandous – Sladký (72. Slaměna), Hubník, Beneš – Radek Látal, Breite, Houska, González, Zmrzlý – Zifčák (78. Radič), Chytil (72. Mihalík). Trenér: Radoslav Látal.

    Teplice: Čtvrtečka – Hyčka, Knapík, Gabriel, Droehnle (38. Černý) – Kodad (85. Trubač), Jukl, T. Kučera, Žitný (85. Ljevakovič), Moulis (75. Radosta) – Vukadinovič (75. Fortelný). Trenér: R. Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.