<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    25. kolo | neděle 04/04/2021, 18:30 | Městský fotbalový stadión | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Karty

    • Bez karet

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Červenobílí jako jediní v ligové sezoně dál drží neporazitelnost a vedou tabulku o 14 bodů před druhou Spartou, která má dvě utkání k dobru. V příštím kole slávisty čeká s letenským rivalem domácí derby, ještě předtím odehrají ve čtvrtek úvodní duel čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu.

    Brněnský nováček jako první tým v sezoně dokázal červenobílé obrat o body v obou vzájemných zápasech, na podzim remizoval v Edenu 1:1. Zbrojovka ale už osm kol nevyhrála a na první sestupové příčce ztrácí čtyři body na patnáctou Mladou Boleslav.

    Slávistický trenér Trpišovský udělal před zápasem v Londýně několik změn v sestavě. Po návratu z reprezentace dostal volno Bořil, chyběl i další obránce Kúdela, který má zraněný nos a vysoké horečky. Disciplinární trest nepustil do utkání Simu a jen na lavičce začal Stanciu.

    Slavia, která s Brnem utrpěla jednu z pouhých čtyř bodových ztrát v předchozím průběhu ligové sezony, měla první velkou šanci v deváté minutě. Bah chtěl přihrát před prázdnou branku Kuchtovi, ale míč odvrátil vracející se Hlavica.

    Ve slávistické brance nastoupil při zranění jedničky Koláře potřetí k soutěžnímu utkání osmnáctiletý Vágner, ale mezi tyčemi vydržel jen 18 minut. Mimo pokutové území srazil unikajícího Hladíka a sudí Orel ho po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace vyloučil. Červenobílí stejně jako v minulém kole s Opavou museli už v úvodní části první půle do deseti.

    Místo Vágnera se mezi tyče poprvé v sezoně postavil pětatřicetiletý veterán Kovář a v 27. minutě měl štěstí, když Hladík místo odkryté branky trefil jen obránce. Na druhé straně protáhl bývalého slávistického gólmana Berkovce Provod.

    V 31. minutě se až před Kováře protáhl Pachlopník, ale hostující brankář mu dobře zmenšil úhel. Domácí záložník byl při zakončení postrčen, ale penalta se nepískala. Sudí Orel nenařídil pokutový kop ani 10 minut po pauze, kdy Hladík upadl po souboji s Kačarabou.

    V 57. minutě se dostal na trávník uzdravený slávista Ševčík, jenž v lize nastoupil poprvé od prosince. Po necelé hodině hry napřáhl zpoza vápna Čermák a hostující gólman Kovář balon vyškrábl na roh.

    V 73. minutě zasáhl domácí Čermák ve vlastním vápně do oblasti obličeje Zimu, ale sudí Orel ani po přezkoumání situace ze záznamu penaltu neodpískal. Pokutový kop nenařídil také v 89. minutě po průniku domácího Fily. Slavia poprvé v ligové sezoně neskórovala, i tak vylepšila rekord v neporazitelnosti z let 2016 až 2017, na který dosáhla ještě pod předchozím trenérem Šilhavým.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Získat se Slavií bod je samozřejmě potěšující okolnost. Po většinu zápasu jsme hráli v početní převaze, spousta lidí asi očekávala, že to zvládneme za tři body. My jsme taky chtěli tři body, ale po velmi dobrém výkonu našich hráčů bod bereme. Kdyby to byla jen žlutá karta, Slavia by asi byla dominantnější na balonu. Nahrálo nám to do karet, ale Slavia byla ve zbytku zápasu i v deseti v některých fázích nebezpečná. Nejblíž gólu jsme byli asi při šanci Pachlopníka. Obešel gólmana, ale neměl odvahu to dávat levou do brány. Chtěli jsme to zvládnout i proti Slavii, která by byla v plném počtu. Šli jsme do utkání hodně sebevědomě. Asi nikdy nebudeme se Slavií blíž k vítězství než v dnešním zápase. Hráči ale zaslouží pochvalu. Body jsme neztratili, bod jsme získali."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Měli jsme zajímavé akce, jednu gólovku. Červená karta z toho pak udělala jiný zápas, zvlášť takováhle brzká. Museli jsme sahat do středu hřiště. I v deseti jsme měli zajímavé věci směrem dopředu, Berky (Berkovec) předvedl minimálně dva skvělé zákroky. Na druhou stranu v defenzivě jsme soupeře pustili do věcí, které by se nám stávat neměly. Zápas po velkých šancích na obou stranách paradoxně skončil 0:0. V závěru chtěly oba týmy vyhrát. Brno hrálo proti deseti, my naopak cítili, že i v deseti můžeme nějakou branku dát. Myslím, že je to nakonec spravedlivá remíza, škoda, že 0:0. Dlouho si nepamatuji, kdy jsme v sezoně nějaký tým neporazili. Je to vždy shoda okolností. V obou zápasech bylo dost změn v sestavě, plus vždy dobrý výkon Brna."

    FC Zbrojovka Brno – SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Orel – Blažej, Dobrovolný – Proske (video).
    ŽK: Bah, Olayinka (oba Slavia).
    ČK: 18. Vágner (Slavia).
    Bez diváků.

    Brno: Berkovec – Moravec, Hlavica, Pernica, Záhumenský – Pachlopník (80. Reiter), Čermák, Gajič, Texl – Hladík (64. Fousek), Růsek (80. Fila). Trenér: Dostálek.

    Slavia: Vágner – Bah, Kačaraba, Zima, Masopust – Holeš – Van Buren (57. Ševčík), Hromada (19. Kovář), Provod, Olayinka – Kuchta (57. Lingr). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.