<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo | sobota 03/04/2021, 18:30 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Sedm branek v jednom utkání vstřelila Sparta v samostatné lize počtvrté a poprvé od září 1999 a výhry 7:0 nad Českými Budějovicemi. O pět branek zvítězila v nejvyšší soutěži naposledy v květnu 2016 s Jihlavou. Pražané neprohráli v lize pod trenérem Pavlem Vrbem ani šesté utkání a ztrácí 13 bodů na vedoucí Slavii, navíc mají o zápas méně. Teplice nevyhrály tři kola po sobě a zůstaly čtrnácté.

    Sparta se ujala vedení už po necelých třech minutách. Hložek vystihl před vápnem přízemní rozehrávku gólmana Němečka a pohotově zamířil do poloodkryté branky.

    O 10 minut později kapitán Dočkal nacentroval do vápna a Krejčí mladší hlavičkou k tyči nedal teplickému brankáři šanci. Poté Pavelka předložil Hložkovi míč za hostující obranu, sparťanský útočník však únik zakončil střelou vedle.

    Ve 21. minutě Teplice snížily. Kučera našel před brankou volného Jukla, který překonal Nitu. Dvaadvacetiletý záložník se při 18. ligovém startu dočkal premiérové trefy.

    Letenští si za tři minuty vzali dvoubrankový náskok zpět, když si na Plavšičův centr před branku naskočil Krejčí mladší. V 29. minutě dovršil účastník březnového Eura jednadvacítek hattrick. Jukl srazil ve vápně Wiesnera a rozhodčí Machálek odpískal pokutový kop, který Krejčí bez problémů proměnil.

    Sparta i ve třetím domácím ligovém utkání pod Vrbou dala minimálně čtyři góly. V 39. minutě trefil Pavelka zpoza vápna břevno a v nastavení Krejčí mladší ve výhodné pozici v šestnáctce nevyužil příležitost vsítit čtvrtou branku.

    Do druhého poločasu nahradil teplického Němečka mezi tyčemi Grigar, který poprvé inkasoval v 53. minutě. Plavšič přihrál před branku na Hložka, jehož zakončení usměrnil do vlastní sítě Knapík. Po hodině hry se prosadil Polidar, který střelou na bližší tyč z vápna překonal Grigara a za Spartu se trefil poprvé v lize.

    Vzápětí se mezi střelce zapsal Wiesner. Obehrál si teplického brankáře a v 28. ligovém utkání se radoval z prvního gólu. V 81. minutě se kličkou zbavil protihráče střídající Žitný a snížil.

    Sparta v lize porazila Teplice potřetí za sebou. Ve středu čeká oba týmy čtvrtfinále domácího poháru. Sparta se doma utká s Jabloncem, Teplice přivítají Mladou Boleslaví.

    Ohlasy:

    Pavel Vrba (trenér Sparty): "Myslím si, že to byl fotbal, který pravděpodobně sparťanské fanoušky bavil. Jsem rád, že jsme dali sedm gólů a zápas jsme měli kromě inkasované branky na 2:1 pod kontrolou. Co se týká ofenzivy, naše hra snesla parametry, které bychom chtěli předvádět. Čekají nás teď dva zápasy s Jabloncem, hrajeme se Slavií, s Plzní. Jsou to zápasy, kterou pro nás budou hodně důležité a ukážou, jak na tom doopravdy jsme. Z tohoto pohledu jsem rád, že jsme zápas s Teplicemi zvládli dobře. Doufám, že jsme se dobře naladili na tuhle těžkou sérii, která nás teď čeká."

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Špatně jsme vstoupili do zápasu a lehce jsme inkasovali. Když jsme snížili na 2:1, byla tam maličká kapka naděje. Doufal jsem, že jsme se z toho probrali. V defenzivě jsme ale dnes působili doopravdy hodně špatně. Nefungovalo nám vůbec nic, všude jsme byli pozdě. Navíc když v defenzivě působíte laxně a dostanete ze všeho gól, Spartě narůstají křídla. Sami sebe jsme dostávali pod tlak tím, že jsme byli všude pozdě a nic nám nevycházelo. Bylo to o vstupu do utkání, odpovědnosti a přístupu k němu. Když tohle uděláte, potrestá vás to. Už se nám to stalo několikrát. Hráčům do hlav nevidím, ale tohle je nepřípustné. Vůbec tomu nerozumím."

    AC Sparta Praha – FK Teplice 7:2 (4:1)

    Branky: 13., 24. a 29. z pen. Ladislav Krejčí II, 3. Hložek, 53. vlastní Knapík, 60. Polidar, 61. Wiesner – 21. Jukl, 81. Žitný.
    Rozhodčí: Machálek – Horák, Kubr – Klíma (video).
    ŽK: Jukl (Teplice).
    Bez diváků.

    Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka (75. Vindheim), Polidar – Wiesner, Pavelka, Ladislav Krejčí II (66. Trávník), Dočkal (61. Karabec), Plavšič (61. Karlsson) – Hložek (66. Novotný). Trenér: Vrba.

    Teplice: Němeček (46. Grigar) – Hyčka (38. Černý), Mazuch (38. Gabriel), Knapík, Droehnle – T. Kučera (71. Žitný), Mareček (85. Ljevakovič) – Kodad, Jukl, Moulis – Vukadinovič. Trenér: R. Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.