<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    32. kolo | pátek 14/05/2021, 20:00 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 850 diváků (9 % z kapacity 9 900) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slovan před zápasem uvedl do klubové dvorany slávy bývalého reprezentanta Josefa Šurala. Někdejší liberecký hráč před dvěma lety zahynul při dopravní nehodě mikrobusu během angažmá v Turecku.

    Severočeši vstoupili do utkání lépe a ve třetí minutě měli první gólovou šanci. Pešek našel přízemním centrem z levé strany Rabušice, ale ten z hranice malého vápna sám před brankářem Berkovcem selhal a zamířil vedle.

    Hosté ve zbytku poločasu drželi v poli s favoritem krok. V 16. minutě Hladíkovu střelu zblokoval bránící Chaluš, chvíli nato Štepanovský v dobré pozici ve vápně vystřelil jen slabě do gólmana Knoblocha. Tři minuty před pauzou znovu zahrozili Severočeši, Rabušic však ve velké šanci pálil mimo, byť měl před brankou úplně volného spoluhráče.

    Hned dvě minuty po změně stran dostal po standardce z dorážky míč do sítě brněnský Hladík, ale rozhodčí branku neuznali kvůli tomu, že podle nich přihrávající Růsek hlavičkoval z ofsajdu. Na opačné straně ve 49. minutě podržel Zbrojovku Berkovec, který vyškrábl Rabušicovu takřka gólovou hlavičku po Fukalově centru.

    V 64. minutě měli domácí k vedení ještě blíž. Sudí Lerch nařídil k velkému údivu hostů po zákroku Reitera, který po odehrání míče zasáhl Fukalu, penaltu, ale Maru z pokutového kopu vychytal brankář Berkovec.

    O 10 minut později zachránila Zbrojovku tyč po stříleném centru od Koscelníka. Severočeši po prostřídání stupňovali tlak a v 77. minutě už vedli. Jeden z čerstvých hráčů Mosquera si naskočil na Peškův centr z pravé strany a hlavou obloučkem překonal Berkovce. Kolumbijský křídelník skóroval poprvé od lednového vítězství 3:0 v Brně.

    Poté nevyužil šanci na zvýšení po samostatném brejku Pešek a domácí to mrzelo. V poslední minutě nastavení nacentroval Přichystal a úplně nepokrytý Růsek hlavou využil laxního bránění domácích stoperů.

    Ohlasy:

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Myslím, že jsme viděli hodně vyrovnaný první poločas. Soupeř měl jednu velmi dobrou šanci, my měli hned v úvodu tutovku Rabušice a potom ještě dvě věci. Ve druhém poločase jsme postupně přitlačili soupeře, moc jsme ho nepouštěli na naši půlku. Vytvářeli jsme si šance, kopali jsme penaltu, pak jsme dali branku. Na vedení jsme se strašně moc natrápili a stejně nám to nestačí. V poslední minutě soupeř z ojedinělé akce využil záběhu hráče ze středu pole a vyrovnal na 1:1. Smutný příběh. Počítat umí každý, vzhledem k inkasovanému gólu v poslední minutě je bod málo. Zase jsme nevyužili možnost dostat Plzeň pod výrazný tlak. Ale nic nebalíme, vyvíjet se to ještě může všelijak."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "V prvním poločase jsme pracovali velmi dobře a zodpovědně do defenzivy. Naše situace jsme nedokázali využít, protože jsme neměli dostatečný počet hráčů v pokutovém území. Měli jsme výbornou příležitost Štepanovským, kterou jsme neproměnili. Ve druhém poločase jsme posunuli blok malinko níž. Soupeř nás přitlačil, vytvořil si nebezpečné příležitosti, neproměnil penaltu. Situace před inkasovaným gólem mě mrzí, protože jsme měli balon v držení my. Místo nákopu za obranu jsme se dostali zpět pod tlak, prohráli jsme hlavičkový souboj a byl z toho gól. Těší mě, že to hráči nezabalili, vydali maximum sil a byli za to náležitě odměněni vyrovnáním. Martin Berkovec nám dnes vychytal remízu. Nejen penaltou, ale i organizací celé defenzivy. Všichni nás už nás poslali do druhé ligy, ale dnes hráči ukázali, že mužstvo má kvalitu a charakter. Jestli ještě věřím v záchranu? Ještě jsme nesestoupili."

    FC Slovan Liberec – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

    Branky: 77. Mosquera – 90.+3 Růsek.
    Rozhodčí: Lerch – Dobrovolný, Šimáček – Hrubeš (video).
    ŽK: Pernica (Brno).
    Diváci: 850 (omezený počet).

    Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Jugas (46. Purzitidis), Mikula – Faško (58. Mosquera), Mara (76. Matoušek) – Koscelník, Sadílek, Pešek (90.+2 Michal) - Rabušic (58. Rondič). Trenér: Hoftych.

    Brno: Berkovec – Bariš, Hlavica, Pernica, Moravec – Čermák – Štepanovský (82. Fousek), Růsek, Texl (75. Fila), Reiter (68. Přichystal) – Hladík. Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.