<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    32. kolo | neděle 16/05/2021, 17:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 286 diváků (6 % z kapacity 5 000) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Letenští v prvním poločase dvakrát vedli zásluhou Davida Moberga Karlssona a Tomáše Wiesnera, domácí útočník Michal Škoda ale pokaždé srovnal. Zkraje druhé půle dokonal zvrat Jaromír Zmrhal, ale hostující stoper Dávid Hancko v rozmezí 54. až 70. minuty obrátil skóre. První gól zaznamenal z pokutového kopu. V první minutě nastavení přidal pátý zásah Sparty střídající Matěj Polidar, konečný výsledek stanovil střídající Lukáš Budínský.

    Zraněného sparťanského stopera Čelůstku nahradil Vitík. Už po půlminutě hry se domácí málem ujali vedení. Brankář Nita při odkopu trefil útočníka Jiřího Klímu, od něhož se míč odrazil do tyče. Místo toho skórovala v deváté minutě Sparta. Hložek nahrávkou zahnal Karlssona, ale švédský záložník vrátil míč před branku na zakončujícího Wiesnera.

    Mladá Boleslav odpověděla za tři minuty. Škoda si po Zmrhalově přihrávce posunul míč hrudí do běhu, utekl obráncům Hanckovi a Hanouskovi a prudkou střelou překonal Nitu.

    Po další podobné situaci se do samostatného úniku dostal Jiří Klíma, ale na vyběhnutého rumunského gólmana nevyzrál. V 25. minutě se Matějovský v souboji kapitánů před šestnáctkou zbavil Dočkala a zamířil přesně k tyči. Rozhodčí Ginzel ale po zhlédnutí opakovaných záběrů branku neuznal, protože Škoda stál v momentě střely v ofsajdu a bránil sparťanskému brankáři ve výhledu.

    Ve 40. minutě si hosté vzali vedení zpátky. Sáček dostal míč ke Karlssonovi, který po otočce a střele do protipohybu nedal Šedovi šanci.

    Vzápětí Škoda po otočce ve vápně zakončil těsně vedle. Po Zmrhalově rohu na přední tyč se však už druhé branky v zápase dočkal, když ho neuhlídal Vitík a mladoboleslavský útočník zblízka srovnal.

    Tři minuty po změně stran obrátili Středočeši stav. Matějovský ukázkově našel Zmrhala, který si obehrál Nitu a z nelehké pozice dokázal přesně zakončit a překonat dobíhajícího brankáře Sparty.

    Také Letenští přispěchali s rychlou reakcí a o šest minuty později srovnali. Preisler v šestnáctce fauloval Wiesnera a Ginzel odpískal penaltu, kterou proměnil Hancko.

    Poté Šeda vyrazil Dočkalovu ránu na roh. Domácí převzali iniciativu, jenže v 70. minutě udeřili Pražané, když Karlssonův roh zužitkoval Hancko. Slovenský stoper poprvé v české lize zaznamenal v jednom utkání dvě trefy.

    V první minutě nastavení vstřelil vítězný gól po samostatném úniku Polidar, jelikož Karlsson rychle rozehrál míč. Branka platila i přes protesty domácích hráčů. Vzápětí mohl přidat šestou trefu hostů střídající Minčev, jenže velkou šanci nevyužil. Místo toho o tři minuty později snížil výstavními "nůžkami" Budínský. Na vyrovnání však už domácím nezbyl čas. Sparta venku v lize vyhrála po pěti zápasech.

    Ohlasy:

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Mám-li se vyjádřit k výkonu mužstva, tak si myslím, že až na pár drobností není do dodat, protože jsme odehráli velice kvalitní utkání. Bohužel to pro nás výsledkově nedopadlo tak, jak jsme si představovali, přestože jsme dali čtyři branky. Zápas pro oko diváka byl určitě oboustranně zajímavý. Obě mužstva chtěla vyhrát. Nikdy to nedělám, ale tentokrát si dovolím říct, že výsledek byl ovlivněný rozhodčím."

    Pavel Vrba (trenér Sparty): "Byla to hrozná divočina. Zápas byl hodně atraktivní, obě mužstva chtěla útočit. Z mého pohledu naše defenziva ne moc dobrá. Na to, že chceme hrát o nejvyšší příčky, tak určitě hodně špatná. Ofenziva byla hodně silná, dokázali jsme dát pět gólů, což je mimořádné. Výsledek mohl být ještě divočejší z obou stran. Dneska to doopravdy moc taktický boj nebyl."

    FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 4:5 (2:2)

    Branky: 12. a 43. Škoda, 48. Zmrhal, 90.+4 Budínský – 54. z pen. a 70. Hancko, 9. Wiesner, 40. Karlsson, 90.+1 Polidar.
    Rozhodčí: Ginzel – Vlček, Hájek – Marek (video).
    ŽK: Skalák, Douděra, Řezník, Šeda – Souček, Hanousek.
    Diváci: 286 (omezený počet).

    M. Boleslav: Šeda – Douděra, Řezník, Šimek, Preisler (80. Malínský) – Skalák, Dancák, Matějovský, Zmrhal – Škoda, Jiří Klíma (80. Budínský). Trenér: Jarolím.

    Sparta: Nita – Wiesner, Vitík (46. Souček), Hancko, Hanousek – Karlsson (90.+1 Minčev), Pavelka, Sáček (76. Polidar), Dočkal, Hložek – Juliš (64. Karabec). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.