<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    32. kolo | neděle 16/05/2021, 19:30 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 1 415 diváků (7 % z kapacity 19 370) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Slávisté teprve posedmé v ligové sezoně ztratili po remíze body, přesto jako jediní v tomto ročníku nejvyšší soutěže drží neporazitelnost. Ve čtvrtek Pražany čeká finále domácího poháru v Plzni, kde mohou dosáhnout na double. Slezané, kteří už mají jistou záchranu, v pátém ligovém utkání na Slavii poprvé bodovali a v tabulce jsou dvanáctí.

    Karviné kvůli zranění vypadl útočník Papadopulos a Slezané nastoupili netradičně s pěti obránci. Domácí poprvé překonali hostující defenzivu už ve čtvrté minutě, kdy se sám před brankářem Neumanem ocitl Kuchta a sudí Petřík po zákroku karvinského gólmana nařídil penaltu.

    Exekuce se ujal sám faulovaný, ale nechal jen vyniknout Neumana. Kuchta neproměnil ani čtvrtý pokutový kop v české lize, předtím se jednou prosadil aspoň z dorážky. Nejlepší střelec této sezony nejvyšší soutěže nepřidal 15. gól a tabulku kanonýrů stále vede jen o jednu branku.

    Slávisté měli v první půli trvalou převahu a v 40. minutě otevřeli skóre. Odražený míč se dostal k Holešovi a ten jen z hranice vápna poslal přesně k tyči. Defenzivní univerzál se prosadil pošesté v ligové sezoně.

    Závěr poločasu odehráli Pražané až příliš lehkovážně a dvakrát je zachránil brankář Kolář. Ve 42. minutě nejprve vychytal Čmelíka a poté vytáhl Bartošákovu střelu. Hosté museli už do přestávky dvakrát střídat zraněné Tavarese a Pereiru.

    Kuchta se proti Neumanovi neprosadil ani v 55. minutě, kdy karvinský brankář chytil jeho hlavičku. Po prostřídání pak slávisté zvolnili a hosté se znovu dostali do velkých šancí.

    Herc však v 69. minutě nejprve trefil hlavičkou u tyče obránce Baha a vzápětí jeho gól po centru neplatil kvůli ofsajdu. V 85. minutě už ale Slezané slavili. Po Deliho chybě se dostal do úniku Čmelík a zakončil přesně k tyči. V české lize skóroval poprvé. Slavia i tak protáhla domácí sérii v nejvyšší soutěži bez porážky na 49 zápasů.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do zápasu jsme špatně vstoupili, protože jsme hned na začátku neproměnili penaltu. Karviná svědomitě bránila a těžce jsme se tam prokousávali. Naštěstí jsme potom dali gól. Ale dokázali jsme se moc prosadit ve finální fázi, naopak Karviná měla šance. V první půli nás dvakrát podržel Ondra Kolář, chytil dva góly. Ve druhé půli jsme měli hru trochu víc pod kontrolou, ale nebyli jsme už tolik nebezpeční ve vápně. Potom nám propadl míč přes celé hřiště na Čmelíka, který šel sám na bránu a po zásluze vyrovnal. Z naší strany podprůměrný, špatný výkon. Po odchodu Nica Stanciua jsme nebyli schopni se dostat do finální fáze. Velmi málo nadstandardních výkonů, v podstatě jen Ondra Kolář a oba krajní beci, kteří snesli měřítko do útočných akcí."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Myslím, že to bylo docela útočné utkání z obou stran. Vstup do utkání z naší strany ustrašený, penalta, ztráty. Pak jsme se dostali do zápasu a byli jsme aktivní. V závěru první půle jsme měli dvě šance. Za druhou půli musím mužstvo pochválit. Hráli jsme dostatečně aktivně i kombinačně líp než v první půli. Přestože je Slavia vynikající, myslím, že jsme si ten bod zasloužili. Mám radost. Jestli jsme chtěli uspět, gól přišel v pravý čas. Kdybychom vyrovnali dřív, je otázka, jak by Slavia zareagovala. Buďme realisté a rádi za to, jak to nakonec dopadlo."

    SK Slavia Praha – MFK Karviná 1:1 (1:0)

    Branky: 40. Holeš – 85. Čmelík.
    Rozhodčí: Petřík – Hrabovský, Nádvorník – Machálek (video).
    ŽK: Kačaraba, Deli – Neuman, Bartošák, Sinjavskij, Santos, Šindelář.
    Diváci: 1415 (omezený počet).

    Slavia: Kolář – Bah, Kačaraba (87. Zima), Deli, Bořil – Holeš (58. Beran) – Sima, Stanciu (58. Lingr), Ševčík (58. Traoré), Olayinka – Kuchta (68. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

    Karviná: Neuman – Pereira (45. Sinjavskij), Santos, Šindelář, Dramé, Bartošák – Čmelík, Mangabeira (79. Jursa), Herc, Mikuš (79. Zych) – Tavares (31. Qose). Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.