<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo | neděle 14/03/2021, 16:00 | Městský fotbalový stadión | O2 TV Sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Jablonec nastoupil do soutěžního duelu po dvoutýdenní pauze, minulý víkend se Spartou nehrál kvůli karanténě pražského soupeře. V základní sestavě tentokrát Severočechům chyběl kapitán Hübschman.

    Hosté přesto začali aktivněji a už v šesté minutě se po rohovém kopu prosadil nejlepší týmový střelec Schranz. Jeho trefu však rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. O čtyři minuty později se už ale Jablonečtí dočkali regulérní branky. Po dalším rohu skončila tečovaná střela Holíka na břevnu, míč se však odrazil k Pleštilovi a ten svým prvním gólem v ligové sezoně otevřel skóre.

    Zvýšit vedení Severočechů mohl následně znovu Schranz, ale proti jeho dalšímu pokusu zasáhl skvěle brankář Floder. Brno se stejně jako v minulém utkání s Karvinou začalo osmělovat až po úvodní čtvrthodině, jenže proti pozorné obraně soupeře si nevytvářelo mnoho příležitostí. Nejblíže brance tak byl jen po překvapivém pokusu z pravé strany Přichystal, ale při svém 50. ligovém startu trefil břevno.

    Domácí do druhé půle nachystali trojnásobné střídání a začali být nebezpečnější. Po hodině hry si na Moravcův centr naskočil Růsek, ale hlavičkoval jen do náruče Hrubého.

    V 73. minutě se však prosadil znovu Jablonec. Po centru z levé strany se Zelený dostal před Flodera, ten jeho střelu ještě vyrazil, proti dorážce Schranze však už byl bezmocný. Slovenský útočník skóroval posedmé v ligovém ročníku.

    Zbrojovka se v závěru pokusila ještě o snížení, ale po promarněných příležitostech Hladíka se dočkala až v první minutě nastavení zásluhou střídajícího Fily, který si připsal premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

    Moravané tak sice prolomili sérii čtyř domácích zápasů bez vstřeleného gólu, z posledních pěti zápasů na Srbské však získali jen bod a zůstávají nejhorším domácím týmem ligy.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Nevstoupili jsme do utkání dobře. Prvních 15 minut jsme prohrávali osobní souboje, neměli odražené balony a byli pro Jablonec odevzdaným soupeřem. Ti nás pak dokázali ztrestat v podobě gólu po standardní situaci, která neměla být, protože jsme tu malou domů předtím měli zahrát jinak. Věděli jsme, jak je soupeř při standardkách silný a nechtěli jsme jim je nabízet. Poločas už jsme dohrávali pod dekou, protože hráči nenašli odvahu se soupeři postavit. Ve druhé půli přišlo drobné zlepšení, byli jsme vyrovnaným soupeřem a vypracovali si brankové příležitosti, ale je to zase jak ze špatného snu nebo filmu, který se opakuje. A když uděláme chybu, tak nás soupeř potrestá. Dostali jsme tedy druhý gól a naše brankové příležitosti jsme nedokázali proměnit. Zase tedy prohra a zase o gól."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Čtrnáct dní jsme nehráli a v úvodu jsme čekali, co to s námi udělá. V první půli jsme byli aktivní, prakticky jsme domácí do ničeho nepustili až na zřejmě jeden nepovedený centr, který se otřel o břevno. Sami jsme se dostal do vedení a následně měli další velkou šanci Schranze, který nás možná mohl uklidnit. První poločas byl hodně kvalitní, v tom druhém to už ale nebylo ono. Domácí vystřídali tři hráče a hru si zjednodušili dlouhými nákopy. Z toho ohledu se dostali do menšího tlaku a měli tam situace, které Vlasta Hrubý dobře vyřešil. Za stavu 2:0 jsme měli brejkové situace, ale dostali jsme v nastavení branku na 2:1, která byla zbytečná. V tu chvíli se mi už v hlavě zase trochu honila Karviná, kde jsme také vedli a v závěru dostali dvě branky. Domácí pak měli ještě jeden závar, ale nakonec jsme to uhráli. Tohoto vítězství si ceníme. Vrátili jsme Brnu porážku z loňského roku, která mě stála hodně sil, protože jsem byl v covidu, takže jsem za to rád."

    FC Zbrojovka Brno – FK Jablonec 1:2 (0:1)

    Branky: 90.+1 Fila – 10. Pleštil, 73. Schranz.
    Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Pečenka – Dorušák (video).
    ŽK: Dreksa, Pachlopník – Kratochvíl.
    Bez diváků.

    Brno: Floder – Šural (31. Hlavica), Dreksa, Pernica – Bariš (46. Fousek), Sedlák – Štepanovský (46. Reiter), Pachlopník (72. Hladík), Moravec – Růsek, Přichystal (46. Fila). Trenér: Dostálek.

    Jablonec: V. Hrubý – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (70. Haitl), Považanec, Kratochvíl (88. Hübschman), Podaný (82. Smejkal) – Doležal, Schranz (88. R. Hrubý). Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.