<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo | sobota 20/03/2021, 14:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Pětačtyřicetiletý Slovák Valachovič nahradil v pondělí odvolaného Horvátha, který skončil po debaklech na Spartě (0:4) a v Ostravě (0:5). Trenérská změna však na domácích nebyla v prvním poločase příliš znát.

    "Trochu je to pro nás rozčarování, zápas jsme chtěli zvládnout lépe. Jenže na hráčích byl v prvním poločase vidět následek několika posledních porážek," řekl na on-line tiskové konferenci Valachovič, který v minulosti dvakrát působil v Příbrami jako asistent.

    V 17. minutě dostali hosté po Pachlopníkově trefě míč do příbramské branky. Téměř pětiminutové zkoumání u videa však odhalilo, že gólu předcházel ofsajd, a proto nemohl být uznán.

    O 11 minut později přišel Pachlopníkův trestný kop z levé strany a příbramský obránce Nový, který nastoupil do 100. ligového duelu, ho hlavou nešťastně prodloužil na zadní tyč na zakončujícího Texla. Záložník Zbrojovky se trefil v lize poprvé od října 2018.

    Až poté se domácí přece jen trochu zvedli, v závěru poločasu se několikrát pokusili ohrozit brněnskou branku, ale chyběla důraznější koncovka.

    Po přestávce se ukázala jiná Příbram a výsledkem bylo v 55. minutě vyrovnání. Pilíkův roh přizvedl hlavou Nový a z bezprostřední blízkosti se prosadil Voltr. Domácí skórovali v lize po 343 minutách.

    "Do poločasu to nebylo dobré, nechávali jsme soupeři hodně prostoru, ale po pauze se to změnilo. Najednou to byl fotbal, jakým bychom se chtěli prezentovat," uvedl Valachovič.

    O devět minut později mohli domácí dokonat obrat, jenže skvělou Cmiljanovičovu ránu bez přípravy dokázal brankář Berkovec vyrazit na roh.

    Oba týmy se po zbytek zápasu při vědomí tabulkového postavení vrhly do útočení a na obou stranách přišly slibné šance, ale gólmani kralovali. Příbramský Šiman vyrazil dvě rány Reitera, který si rovněž připsal 100. ligový start, a jednu Moravce. Vzápětí se řítil sám na branku Antwi, ale Berkovec se překvapit nenechal.

    Hosté mohli v závěru rozhodnout, ale dvě velké šance neproměnili. Rozhodnutí měl na hlavě minutu před koncem Růsek, ale střídající brněnský útočník ve výborné pozici branku minul. V nastavení pak Šiman vytáhl na roh Endlovu střelu. "Těch akcí v závěru bylo tolik, že jsem ani nestačil sledovat čas a byl překvapen, že už je konec utkání," konstatoval Šiman.

    Zbrojovka nepodlehla Příbrami v nejvyšší soutěži pošesté za sebou. "Body jsme dnes ztratili hlavně proto, že jsme nedokázali hrát po celých 90 minut stejně soustředěně. Upozorňovali jsme hráče, že po změně trenéra přijde do týmu soupeře impulz, ale naším největším problémem dnes stejně jako v jiných zápasech bylo spíše neproměňování šancí," řekl brněnský kouč Richard Dostálek.

    Ohlasy:

    Jozef Valachovič (trenér Příbrami): "Trochu je to pro nás rozčarování, zápas jsme chtěli zvládnout lépe. Jenže na hráčích byl v prvním poločase vidět následek několika posledních porážek. Museli jsme jim o přestávce připomenout, aby byli stejně živí, jak nám předváděli v tréninku. Samozřejmě za tři dny jsme toho nemohli společně moc natrénovat, na to budeme mít nyní dva týdny během reprezentační přestávky. Do poločasu to nebylo dobré, nechávali jsme soupeři hodně prostoru, ale po pauze se to změnilo a najednou to byl fotbal, jakým bychom se chtěli prezentovat. Ale je pravda, že v defenzivě jsme měli ještě řadu chyb. Po vyrovnání jsme mohli vstřelit druhý gól, ale šance měl i soupeř. I proto je konečný výsledek zasloužený."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Body jsme dnes ztratili hlavně proto, že jsme nedokázali hrát po celých 90 minut stejně soustředěně. V prvním poločase jsme soupeře přehráli. Už před přestávkou jsme měli možnosti přidat další gól stejně jako v závěru zápasu. Ve druhém poločase jsme se nechali zbytečně zatlačit, udělali jsme hloupou chybu. Upozorňovali jsme hráče, že po změně trenéra přijde do týmu soupeře impulz, ale naším největším problémem dnes stejně jako v jiných zápasech bylo spíše neproměňování šancí."

    1. FK Příbram – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

    Branky: 56. Voltr – 28. Texl.
    Rozhodčí: Ginzel – Vlček, Antoníček – Hrubeš (video).
    ŽK: Rezek, O. Kingue, Nový – Záhumenský.
    Bez diváků.

    Příbram: Šiman – Nový, Kvída, O. Kingue, Cmiljanovič – Tregler – Pilík, Zorvan (86. S. Kingue), Rezek, Antwi (80. Vávra) – Voltr (86. Dočekal). Trenér: Valachovič.

    Brno: Berkovec – Endl, Pernica, Gajič – Moravec, Pachlopník (82. Hladík), Bariš, Texl, Záhumenský – Fila (67. Růsek), Fousek (67. Reiter). Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.