<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    19. kolo | neděle 14/02/2021, 14:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Už ve čtvrté minutě domácí obrana dopřála v šestnáctce hodně volného prostoru Šulcovi a ten snadno umístil k tyči přihrávku, kterou z pravého křídla poslal Ba Loua. Pro dvacetiletého záložníka to byl první ligový gól v plzeňském dresu po lednovém návratu z hostování v Českých Budějovicích. V další šanci pak Šulc hlavičkoval těsně nad břevno.

    Plzeň brzy ztratila zraněného Ba Louu a ve 22. minutě i vedení. Po špatné rozehrávce a Brabcově zaváhání srovnal Ladra. To, že plzeňská obrana, v níž potrestaného Kašu nahradil poprvé v základní sestavě Míka, není úplně v pohodě, se ukázalo už chvíli před vyrovnáním. Naštěstí pro hosty Pech netrefil odkrytou branku.

    Chybami však nešetřili ani domácí. Dancák nabídl gólovou šanci Ondráškovi, brankář Diviš však včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal. Pak si slabší chvilku vybral i mladoboleslavský gólman, při rozehrávce trefil Ondráška, ale od něj se míč odrazil vedle branky.

    V 58. minutě vypálil Škoda tvrdě levačkou z hranice šestnáctky a trefil se přesně pod břevno. Hostující trenér Guľa zareagoval tím, že poslal na trávník dva čerstvé útočníky a Plzeň stupňovala tlak. Mihálikovu střelu z dálky ještě Diviš vytáhl nad břevno, ale v 86. minutě už byl bezmocný proti Matějkově hlavičce po Kayambově centru. I pro střídajícího Matějku to byl premiérový ligový gól v plzeňských barvách.

    Na radost z výhry tak bude muset čekat i záložník Skalák, který se v mladoboleslavském dresu objevil dvanáct minut před koncem poprvé po pěti letech v Anglii.

    Ohlasy:

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Do utkání jsme nevstoupili dobře, soupeři jsme nebezpečné situace nabídli sami špatnou rozehrávkou. Korunoval to vedoucí gól. Chvíli to vypadalo, že má mužstvo hlavu dole, ale otřepali jsme se z toho a začali hrát to, co jsme chtěli. Důležité bylo, že jsme vyrovnali ještě do poločasu. Po přestávce byl vstup lepší, dostali jsme se do vedení, ale pak jsme se nechali zatlačit. Přesto jsem věřil, že utkání zvládneme, ale bohužel se opakoval zápas s Olomoucí, kdy také soupeř v závěru vyrovnal. Dalo se z toho vytěžit víc. Tak dlouho čekat na výhru, to se mi ještě nestalo a už jsem z toho skoro frustrovaný."

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Byl to dobrý zápas, padly čtyři góly, ale stále máme velmi slabou produktivitu. Jdeme do vedení, máme čtyři pět dalších šancí rozhodnout a místo jasného vedení jdeme do kabin s remízovým stavem. V druhé části musíme zápas zase dohánět. Hrálo se v dobrém tempu, soupeř má hráče na rychlé brejky a díky tomu byl stále ve hře. Znovu jsme kvůli zraněním museli sahat do sestavy, ale přišli hráči, kteří s tím chtěli něco udělat. Remíza je pro nás málo, ale je to posun v tom, že se mužstvo nezlomilo a hrálo až do konce."

    FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

    Branky: 22. Ladra, 58. Škoda – 4. Šulc, 86. Matějka.
    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Flimmel – Hrubeš (video).
    ŽK: Dancák, Takács – Limberský, Šulc, Mihálik, Kayamba.
    Bez diváků.

    M. Boleslav: Diviš – Douděra (73. Jakub Klíma), Šimek, Křapka, Preisler – Dancák, Pech – Malínský, Ladra (81. Drchal), Zmrhal (78. Skalák) – Škoda (78. Takács). Trenér: Jarolím.

    Plzeň: Staněk – Havel, Brabec, Míka, Limberský (72. Matějka) – Bucha (66. Mihálik), Kalvach, Šulc – Ba Loua (18. Kayamba), Ondrášek (66. Beauguel), Falta. Trenér: Guľa.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.