<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    22. kolo | neděle 07/03/2021, 14:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Karvinští potvrdili, že se jim proti Brnu v posledních letech daří a už v 11. minutě šli do vedení. Zmatků v hostující obraně využil Tavares pohotovou střelou k pravé tyči Floderovy branky. Pro brazilského záložníka šlo o třetí gól v této ligové sezoně.

    Netrvalo dlouho a Zbrojovka mohla vyrovnat, když se do dobré střelecké pozice dostal Růsek. Svou ranou však trefil jen spoluhráče Hladíka a proti dorážejícímu Pernicovi zasáhl dobře brankář Bolek.

    Ze strany Brna, které mělo s 16 brankami před zápasem druhý nejhorší útok ligy, šlo však v první půli o jednu z mála příležitostí. Trenér Dostálek proto své hráče hlasitě pobízel, aby zrychlili přesun do útoku a zkoušeli pozornou domácí obranu dostal více pod tlak.

    Pět minut před koncem prvního poločasu se ještě dostal k nebezpečné ráně na hranici pokutového území Štěpanovský, ale Bolek míč pohotově vyrazil.

    Třiatřicetiletý záložník patřil k nejaktivnějším hráčům Brna i po přestávce. Nejprve si po pádu v pokutovém území žádal odpískání penalty a v 59. minutě se dostal do další nadějné pozice. Jeho střelu zablokoval Bartošák.

    Karviná se snažila o rychlé protiútoky a po jednom z nich se až k Floderovi dostal Herc. Nicméně neuspěl a hosté se dočkali vyrovnání. Závar před karvinskou bránou sice ještě Růsek s Přichystalem nevyužili, ale po následném na krátko zahraném rohu skvěle odcentroval Pachlopník a Pernica v 66. minutě přesnou hlavičkou nedal Bolkovi šanci.

    Brněnští pak mohli dokonat obrat minutu před koncem, kdy se po přihrávce Fila dostal ke střele Růsek, ale těsně minul. Zbrojovka tak včetně domácího poháru nevyhrála šestý soutěžní zápas po sobě.

    Ohlasy:

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Těžký zápas pro oba týmy. Na hřišti to byl boj o každý centimetr. Ujali jsme se vedení po pěkné akci, kdy se prosadil Tavares. Brno bylo se svým systémem 3-5-2 dál aktivní. My jsme se za stavu 1:0 stáhli, ale nechtěli jsme až tak hluboko. Soupeř tam měl nějaké náznaky, ustáli jsme to a do druhého poločasu si řekli, že chceme Brno výše napadat, což se nám dařilo. Ač se nehraje na kdyby, škoda naší brejkové situace, kdy jsme šli díky Hercovi a Tavaresovi dva na jednoho. To se mělo vyřešit lépe. Zápas bychom zavřeli a byli bychom veselejší. Bohužel jsme však museli střídat Mikuše a při standartce tam trochu zaspal Sinjavskij rozehrávku na krátko a neuhlídaný Pernica vyrovnal. Bylo vidět, že oba týmy chtěly vyhrát, měli jsme nějaké náznaky, své šance mělo i Brno, takže si nakonec myslím, že je to zasloužená remíza. Tento bod musíme brát."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Se vstupem do utkání jsem nebyl spokojen. Prvních deset dvanáct minut byl balon na těžkém terénu hodně ve vzduchu, byl to samý souboj a my jsme neměli dobře pokrytý střed pole, abychom sbírali odražené míče. To nás asi nejvíc brzdilo, abychom šli do protiútoku. Postupem času se však náš výkon začal zvedat a soupeře jsme přehráli. Myslím, že jsme měli více příležitostí ke vstřelení branky. Fotbal se ale hraje na góly a my dnes dali jen jeden, takže si odvážíme pouze bod. Beru tento zápas jako ztrátu, protože jsme ukázali sílu a soupeře přehráli. Bohužel jsme ale doplatili na menší efektivitu."

    MFK Karviná – FC Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)

    Branky: 11. Tavares – 66. Pernica.
    Rozhodčí: Franěk – Horák, Vodrážka – Orel (video).
    ŽK: Jursa, Mangabeira – Hlavica, Fila.
    Bez diváků.

    Karviná: Bolek – Jursa, Santos, Šindelář, Bartošák – Smrž (74. Qose), Mangabeira – Mikuš (47. Sinjavskij), Herc (90.+2 Kokovas), Tavares (74. Haša) – Papadopulos (90.+2 Janečka). Trenér: Jarábek.

    Brno: Floder – Šural, Hlavica (46. Dreksa), Pernica – Bariš (64. Přichystal), Sedlák - Štěpanovský (64. Reiter), Pachlopník, Moravec – Růsek, Hladík (46. Fila). Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.