<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo | neděle 31/01/2021, 18:30 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Hráno bez diváků
    Rozhodčí: P. Orel - M. Vlček, R. Kotík (J. Petřík) | VAR: A. Denev | AVAR: J. Poživil
    Video
    Reportáž

    Slavia vyhrála osm kol po sobě a i počtvrté na jaře. Pražané jako jediní v ligové sezoně dál drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už 29 utkání za sebou. Jablonec prohrál poprvé po devíti kolech.

    Slavia doma v lize naposledy prohrála v srpnu 2018 právě s Jabloncem, dnes ale proti Severočechům překvapení nedopustila. Pražanům pomohlo i to, že soupeři kvůli dohodě klubů scházel stoper Zelený, místo něhož se zatáhl do obrany jinak defenzivní záložník kapitán Hübschman. Ve slávistické defenzivě nahradil zraněného Hovorku Zima.

    Červenobílí zahrozili už ve třetí minutě, ale Sima v dobré pozici špatně trefil míč. Poté pálil vedle také Kuchta. V 19. minutě už favorit vedl. Olayinka obloučkem poslal do úniku Simu, ten udělal kličku brankáři Hanušovi a otevřel skóre. Devatenáctiletý senegalský objev skóroval potřetí za sebou, ve 12 ligových duelech dal 10 branek a už pouze jediný gól mu chybí k nejlepšímu střelci soutěže sparťanu Julišovi.

    V polovině úvodního dějství byli hosté blízko k vyrovnání. Na Krobův roh si naskočil Doležal a Slavii zachránilo břevno. Na opačné straně podržel Jablonec při Olayinkově šanci brankář Hanuš, který v minulosti působil v Edenu.

    Ve 38. minutě už Pražané zvýšili. Po chybě v hostující rozehrávce zakončil brejk po Stanciuově přihrávce do odkryté branky Kuchta a připsal si devátý gól v ligové sezoně, z toho sedmý v jarní části.

    Slavia měla navrch i po pauze. Ve 49. minutě ještě Stanciu z přímého kopu trefil jen brankovou konstrukci, ale o devět minut později už Hanuš znovu inkasoval. Bývalý jablonecký hráč Holeš nacentroval a hostující Martinec si nešťastně obloukem srazil míč do vlastní sítě. Pražané dali v ligové sezoně už 51 branek a potvrdili, že mají nejlepší útok soutěže.

    Domácí pak mohli několikrát zvýšit. Sima však zblízka trefil Hanuše a Kuchta si poté míč příliš předkopl. V 80. minutě po povedené kombinační akci vychytal Bořila jablonecký brankář a následně se dvakrát neprosadil střídající Musa. V závěru nastavení na druhé straně nepřekonal Pleštil hlavičkou pod břevno Koláře, který vychytal desáté čisté konto v ligové sezoně.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zvládli jsme zápas výsledkově i herně. Neříkám to moc často, ale takový výkon bych si vždy představoval. Víme, že tam byly nějaké chyby, ke kterým nás Jablonec donutil. Trefil břevno a v závěru chytil gólovku Koli (Kolář). Pro mě obrovská škoda, že tu nebyli fanoušci. S nimi by to byl dokonalý zápas. Jsem rád, že výkon mužstva všechny zahřál. Jablonec hrál aktivně, chodil směrem dopředu, díky tomu z toho byl takový výkon. Jen škoda, že jsme neproměnili víc šancí, asi jsme si to vybrali ve Zlíně. Dnes jsme udělali důležitý krok k cíli, který máme. S druhým týmem tabulky jsme získali tři body. Ale soutěž je ještě dlouhá, zvlášť v téhle době se může stát spousta věcí."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Neodehráli jsme dobré utkání. První dvě branky jsme domácím darovali po našich chybách. Domácí měli i další šance, které nevyužili. Paradoxně po dvou situacích, které jsme měli vyřešit jinak, jsme inkasovali. Po první brance jsme měli šanci, ze standardky jsme dali břevno. Možná kdybychom vyrovnali, bylo by to vyrovnanější. Když se Slavia dostane do vedení 2:0, je to těžké. Víme, jak je silná. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivněji, ale Slavia si to nenechala vzít, celý zápas hrála aktivně. Třetí branku jsme inkasovali opět po naší chybě a ještě teči. Domácí dali tři branky po našich smolných situacích a šance, které měli a které měly skončit brankou, tak neskončily. Slavia byla lepší. Jsem zklamaný, že jsme v některých pasážích hráli ustrašeně. Tímhle zápasem ale nemůžeme shodit celou půlsezonu. Slavia je odskočená, dominuje naší lize. Je ve všem nejlepší. Má 30 vyrovnaných hráčů, rozpočet miliardu a půl. Má nejkvalitnější tým v lize."

    SK Slavia Praha – FK Jablonec 3:0 (2:0)

    Branky: 19. Sima, 38. Kuchta, 58. vlastní Martinec.
    Rozhodčí: Orel – Vlček, Kotík – Denev (video).
    ŽK: Holeš, Sima, Bah, Trpišovský (trenér, všichni Slavia).
    Bez diváků.

    Slavia: Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil – Holeš (77. Hromada), Provod (88. Oscar) – Sima (77. Traoré), Stanciu, Olayinka (84. Lingr) – Kuchta (77. Musa). Trenér: Trpišovský.

    Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Hübschman (62. Kubista), Krob (88. Smejkal) – Považanec – Schranz, R. Hrubý (46. Pleštil), Kratochvíl (88. Chramosta), Jovovič (78. Podaný) – Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.