<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    18. kolo | sobota 06/02/2021, 18:30 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Plzeňští byli od začátku aktivnější a nebezpečnější. Kaša z rohu hlavičkoval vedle, v 15. minutě Bucha z dálky napálil tyč. Domácí většinu času kontrolovali hru, ale dostávali se do zakončení jen zpoza šestnáctky. Kalvachovu střelu si pohlídal brankář Nguyen a Ba Loua mířil nepřesně.

    Velká komplikace pro Viktoria přišla v závěru první půle. Kaša za podražení Sadílka nejprve dostal žlutou kartu, ale rozhodčí Zelinka situaci překontroloval u videa a plzeňského stopera ve 42. minutě vyloučil. Přitom hostující Koscelník byl za předchozí podobný zákrok na Limberského potrestán pouze žlutou kartu.

    Liberec ze standardní situace okamžitě mohl poslat do vedení Jugas, ale brankář Staněk jeho střelu k tyči výtečně vyrazil. Zraněný Sadílek musel ještě před pauzou vystřídat.

    Slovan dobře vstoupil do druhého poločasu a v 52. minutě otevřel skóre. Míč po Karafiátově standardce Chaluš hlavou přizvedl k Peškovi, který před brankou našel Rondiče a bosenský útočník z pozice na hraně ofsajdu zblízka překonal Staňka. Plzeň inkasovala poprvé po třech kolech.

    Krátce poté mohl zvýšil Koscelník, jenže sám před gólmanem Viktorie přestřelil. Liberečtí dobře bránili a domácí téměř nepouštěli ke své šestnáctce. V 80. minutě ale hosté měli i štěstí, protože Rabušic po rohu tečoval míč na tyč vlastní branky.

    Ve třetí minutě nastavení na plzeňský rohový kop vyběhl pomoci i Staněk, toho využil Pešek a střelou z vlastní poloviny hřiště trefil opuštěnou branku.

    Severočeši zdolali Viktorii i ve druhém utkání této ligové sezony. Na plzeňském stadionu zvítězili v nejvyšší soutěži po osmi zápasech a poprvé od května 2013.

    Ohlasy:

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Velmi solidní vstup z naší strany. Tyčka po Buchově střele a ještě dvě další možnosti, ale soupeře jsme neotevřeli. Dalším momentem bylo Kašovo vyloučení. Jindra (Staněk) měl do poločasu výborný zákrok po standardce a cítili jsme z hráčů, že jsou připraveni to zvládnout. Trochu nás pak rozhodil gól ze standardky. Nebyli jsme úplně pozorní a z hraniční situace inkasovali. Ale naši chlapci dnes šli nadoraz, na dno svých sil, pohybově. I o jednoho méně jsme byli lepším mužstvem. Klobouk dolů, že to Liberec takticky uhrál a zvládnul jako vyspělé mužstvo. Ale chlapcům nemám z mého pohledu co vytknout."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Soupeř měl v prvním poločase jednu dvě možnosti, po kterých nás mohl dotlačit do koncovky a dát branku. Nedal. Potom přišlo Kašovo vyloučení. Ještě jsme udělali výměnu Rabušice, abychom měli možnost hrát na dva útočníky. Dali jsme branku Rondičem a přidali závěrečnou třešničku na dortu po Peškově gólu do prázdné branky. Vyhráli jsme 2:0, hezký pocit. Dnešní výhra je o to cennější, že je na půdě kvalitního soupeře, kde Liberec dlouho nevyhrál. Dnes tam byl VAR (videorozhodčí) ve více situacích. Jsme rádi, že to dopadlo tak, že Kašův zákrok byl posouzený jako červená a Koscelníkův nebyl. Já myslím, že to bylo správně posouzené."

    FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 0:2 (0:0)

    Branky: 52. Rondič, 90.+3 Pešek.
    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Horák – Hocek (video).
    ŽK: Ba Loua, Ondrášek – Koscelník, Mara, Karafiát, Fukala.
    ČK: 42. Kaša (Plzeň).
    Bez diváků.

    Plzeň: Staněk – Limberský (84. Matějka), Kaša, Brabec, Falta – Bucha, Kalvach, Šulc – Kayamba (46. Míka), Ondrášek (75. Beauguel), Ba Loua (75. Mihálik). Trenér: Guľa.

    Liberec: Nguyen – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula – Koscelník, Purzitidis (62. Mara), Sadílek (44. Rabušic), Karafiát, Pešek – Rondič. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.