<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    18. kolo | středa 24/02/2021, 14:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Tým z Uherského Hradiště vyhrál poosmé z posledních devíti kol a na třetí příčce má před čtvrtým Jabloncem už čtyřbodový náskok. Na druhou Spartu ztrácí Slovácko čtyři body. Severočeši z posledních čtyř ligových duelů třikrát prohráli a jednou remizovali.

    Zápas se měl původně hrát 7. února, kvůli nezpůsobilému terénu byl ale odložen. Trávník na jabloneckém stadionu stále není v ideálním stavu a oběma týmům ztěžoval kombinace.

    Do základní sestavy Slovácka se vrátil uzdravený Daníček a v šesté minutě měl první náznak šance, jeho hlavička však šla mimo. Na opačné straně v 11. minutě zamířil hlavou nad Martinec.

    Na složitém terénu se zpočátku hrálo prakticky bez šancí. V 38. minutě napálil z dálky odražený balon domácí Považanec, ale brankář Nemrava s přehledem zasáhl.

    Když už se zdálo, že úvodní dějství skončí bez branek, narazil si po Kalabiškově centru Petržela s Jurečkou a sám před gólmanem Hanušem nezaváhal. Bývalý plzeňský záložník si připsal 49. branku v české lize.

    Jablonci zkomplikoval snahu o vyrovnání Jovovič, který v 53. minutě nešetrně zasáhl kopačkou do kolena Klimenta a sudí Hocek mu po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru udělil červenou kartu.

    Slovácko kontrolovalo průběh a v 68. minutě přidalo pojistku. Sadílek našel z levé strany volného Klimenta, který měl dost času zpracovat míč a po zemi jej poslal k tyči. Hostující útočník se trefil poosmé v ligové sezoně. Sadílek si připsal sedmou asistenci v ročníku.

    Jablonec, který v lize doma v předchozích pěti zápasech neprohrál, neměl na zdramatizování závěru v oslabení síly. Naopak v 79. minutě napřáhl těsně za vápnem Cicilia a ranou pod břevno překonal Hanuše. Slovácko venku podruhé za sebou zvítězilo o tři branky a v Jablonci, kde minule utrpělo debakl 0:6, vyhrálo po 16 zápasech a poprvé od března 2002.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Je to kruté, ale tahali jsme za kratší konec. Slovácko vyhrálo zaslouženě. V prvním poločase to bylo z naší strany špatné, ale bylo to bez šancí na obou stranách. Před přestávkou jsme zaspali. Říkáme si, že konce a začátky poločasů bychom měli být koncentrovaní a dostaneme zbytečnou branku. Nedostoupíme hráče. Do druhého poločasu jsme vystřídali dva hráče, chtěli jsme být aktivnější, ale zabrzdilo nás vyloučení Jovoviče. Tenhle moment asi hodně napověděl o výsledku. Pak jsme ještě chvíli byli aktivní, ale po zbytečné ztrátě balonu jsme dostali gól na 0:2 a v té chvíli bylo po zápase. Potom jsme inkasovali ještě potřetí. Komplikace to je, dvakrát jsme ztratili doma body. Teď jedeme ven, musíme se oklepat."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První půlhodinu jsme měli mírnou územní převahu, na těžkém terénu jsme dobře sbírali odražené balony. Žádná velká šance z toho ale nepramenila. Posledních 15 minut první půle měla být naše aktivita větší, ale závěr poločasu nám vyšel. Bylo hodně důležité, že jsme udělali pěknou akci a skórovali. I když vstup do druhého poločasu nám nevyšel úplně podle představ, přišlo vyloučení a od té doby jsme měli zápas ve své moci. Dali jsme na 2:0, přidali jsme ještě jednu branku. Za mě velká pochvala pro tým. Vítězství 3:0 v Jablonci se cení, nestává se to každý den. Poslední náš zápas tady dopadl katastrofálně 0:6, tohle jsme chtěli odčinit a trochu změnit historii. Chtěli jsme využít naší formy. Tabulka má nějaký vývoj a jestliže jsme nahoře, snažíme se každý zápas vyhrát. Budeme se snažit, abychom na těch místech zůstali. Budeme pro to dělat maximum."

    FK Jablonec – 1. FC Slovácko 0:3 (0:1)

    Branky: 45.+1 Petržela, 68. Kliment, 79. Cicilia.
    Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Hock – Berka (video).
    ŽK: Hofmann, Kadlec, Jurečka (všichni Slovácko).
    ČK: 53. Jovovič (Jablonec).
    Bez diváků.

    Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Kratochvíl (46. Pleštil), Schranz (80. Podaný), Kubista (46. R. Hrubý), Jovovič – Doležal. Trenér: Rada.

    Slovácko: Nemrava – Šimko, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček – Petržela (80. Rezek), Havlík (89. Kubala), Sadílek (70. Kohút), Jurečka (80. Reinberk) – Kliment (70. Cicilia). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.