<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo | sobota 23/01/2021, 16:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Zlínští začali výrazně aktivněji. Během úvodních dvacet minut si vypracovali řadu slibných možností, kterým ale chyběl důraz v koncovce, především pak opakovaně Poznarovi. Ten v deváté minutě nedosáhl před prázdnou brankou na křížnou přihrávku, v 18. minutě pálil v šestnáctce nad břevno. Neujala se ani rána Jawa po hrubce Kaloče o chvíli později.

    Baník se rozjížděl zvolna, jeho hře chyběl nápad. Ale hned první vydařená rychlá kombinace po pravé straně ve 24. minutě vedle k jeho vedení. Tetour hledal spoluhráče v pokutovém území a dezorientovaný stoper Petr Buchta míč poslal do vlastní branky.

    Domácí inkasovaná branka trochu zastavila v aktivitě. Ve 33. minutě se málem dostali k penaltě po faulu Davida Buchty, jenže sudí rozhodli, že k přestupku došlo mimo šestnáctku. Nakonec se ale Zlín pokutového kopu přece jen dočkal a po faulu Filla na Fantiše ve 44. minutě vyrovnal Poznar. Bývalý ostravský útočník zaznamenal šestý gól v ligové sezoně.

    Baník se po pauze zvedl, zpřesnil kombinaci a byl stále častěji na polovině soupeře. Hra se vyrovnala a výrazně ubylo zajímavých situací na obou stranách hřiště. Zápas se změnil v boj, hráči nedokázali najít způsob, jak přelstít defenzivu soupeře, zvrat nepřinesla ani řada střídání v obou týmech.

    Ostrava tak protáhla sérii bez porážky ve Zlíně na čtyři ligové zápasy. Nic na tom nezměnily ani nadějné situace, do kterých se dostali v závěru domácí Dramé a Vraštil, na druhé straně se jako jediný pokusil o zakončení Tijani.

    Ohlasy:

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Dobře jsme začali, ve vysokém tempu, byli jsme aktivní. Myslím, že jsme měli čtyři výborné situace na to, abychom dali nějaký gól. Paradoxně jsme šli po rychlé akci do 0:1, dokopli jsme si to tam sami. Nakonec jsme aspoň do poločasu srovnali. Penaltu nebudu komentovat, viděl jsem to z 80 metrů. Důležité je, že Poznar zachoval klid a proměnil to. Ve druhé půli tam Baník dal kvalitnější hráče, kteří hru obrovsky oživili. Už se to stalo vyrovnaným. Kdo by dal gól, ten by vyhrál. Nakonec ho nedal nikdo. V první půli jsme mohli odskočit, ale bohužel neodskočili, proto ta remíza. S Teplicemi jsme tu taky měli na vítězství a nakonec jsme nebrali ani bod. Takže bod dobrý. Těší mě hlavně hra v první půli."

    Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Domácí měli dobrý vstup do zápasu, hráli agresivně a jednoduše a vyhrávali osobní souboje. Zatlačili nás a hrálo se spíše na naší půlce. Nicméně jsme z toho dokázali vytěžit maximum a dali jsme branku, která nám určitě pomohla. Vyrovnání asi ve vzduchu viselo, ale inkasovali jsme z vymyšlené penalty, což mě mrzí. Druhý poločas byl lepší. Pomohla nám střídání a byli jsme kvalitnější na míči i na tom těžkém terénu. Domácí byli nebezpeční z brejkových situací, remíza asi odpovídá obrazu hry."

    FC Fastav Zlín - FC Baník Ostrava 1:1 (1:1)

    Branky: 44. Poznar z pen. - 24. vlastní P. Buchta.
    Rozhodčí: Machálek - Vlček, Lakomý - Klíma (video).
    ŽK: Poznar, Kolář, Conde - Potočný, D. Buchta, Fleišman.
    Bez diváků.

    Zlín: Dostál - Vraštil, P. Buchta, Kolář - Cedidla, Conde, Hlinka, Fantiš - Janetzký (90. Simerský), Poznar (87. Jiráček), Jawo (73. Dramé). Trenér: Páník.

    Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman - D. Buchta (46. Ndefe), Mena (46. Azevedo), Tetour, Kaloč (64. Jánoš), Potočný (75. Zajíc) - Kuzmanovič (85. Tijani). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.