<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo | sobota 16/01/2021, 16:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Aktivněji vstoupili do duelu domácí hráči. V 11. minutě se na pravé straně uvolnil Reinberk a centrem hledal Kohúta, jemuž ale chybělo pár kroků k míči. O pět minut později se do brejku dostal veterán Petržela, ale střela mu nesedla a skončila v prázdném hledišti. Byla to jeho poslední vážnější akce, neboť pár minut po ní musel kvůli zranění střídat.

    Územní převaha Slovácka pokračovala i v dalším průběhu prvního poločasu. Svědíkův tým měl míč častěji na kopačkách, dopředu se dostával především po křídlech a hrozil centry. Žádný z nich však karvinskou branku neohrozil. Když to nešlo kombinací, zkusil to po náběhu ze 20 metrů Kliment, ale ani jeho projektil se mezi tři tyče nevešel.

    Hosté se dopředu moc nehrnuli, jedinou vážnější šancí měl Papadopulos ve 28. minutě, ale jeho střelu po centru Bartošáka kryl Nemrava, který také vyřešil ošemetnou standardní situaci v poslední minutě prvního poločasu.

    Po přestávce vstoupilo do hry video v momentě, kdy hra už byla na zcela opačné straně. Rozhodčí Hrubeš na pokyn kolegyně Adámkové vše vrátil a odpískal ruku Herce v pokutovém území. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Daníček a připsal si pátý gól v sezoně.

    Zatímco nad první brankou domácích mohla Karviná kroutit hlavou, za druhou si mohla sama. V 58. minutě míč po Sadílkově rohu trestuhodně propadl malým vápnem a Kliment jej poslal do sítě.

    Hosté se útočně osmělili až za nepříznivého stavu, zaváhání Nemravy ale Mikuš nevyužil. Těsně vedle mířila i Hercova střela a druhou střelu Mikuše chytil Nemrava.

    Zvýšená aktivita Karviné přinesla také hostům pokutový kop, když v šestnáctce zahrál pod tlakem rukou Havlík. Jenže Nemrava Papadopulosovu střelu k tyči v 73. minutě vystihl a vyrazil.

    Slovácký gólman tak odvrátil možnost dramatické koncovky, naopak jeho spoluhráč Kliment měl velkou šanci na další gól, ale z brejku mířil vedle. Slovácko tak porazilo Karvinou popáté v řadě a popáté výsledkem 2:0.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (Slovácko): "Tohle vítězství je hodně cenné, musím složit poklonu soupeři za to, jak hraje pod trenérem Jarábkem. Byl to jeden z nejlepších soupeřů, co tady byl. Vstoupili jsme do utkání aktivně, měli jsme brejky, ale mohli jsme některé šance lépe dohrát. Trochu nás srazil odchod Milana Petržely, dlouho jsme kombinovali, byl to na konci první půle z naší strany neefektivní fotbal. Rozhodl nástup do druhé půle, pak jsme zbytečně polevili a podržel nás Nemrava, chytil penaltu a působil jistým dojmem a zabránil nervóznímu konci."

    Juraj Jarábek (Karviná): "Těšili jsme se na tento zápas a věřili jsme, že doženeme ztrátu z konce podzimu, kdy jsme prohráli s Pardubicemi. Ale hráli jsme špatně dopředu, chyběla aktivita s míčem, ale v zadních řadách jsme domácí k ničemu vážnému nepustili. Za tuto fázi hry jsem zklamán. O přestávce jsem hráče nabádal, aby byli aktivnější a nehráli na 0:0, což by mohla být sebevražda. Prvnímu gólu pomohl domácím VAR, pak přišla chyba v defenzívě a druhá branka v naší síti. Klíčovým momentem byla naše neproměněná penalta, kdy jsem začínali hrát dobře. Kvalitní tým domácích si to pak pohlídal, ale bez gólu se nedá vyhrát."

    1. FC Slovácko – MFK Karviná 2:0 (0:0)

    Branky: 52. Daníček (pen.), 59. Kliment.
    Rozhodčí: Hrubeš – Hájek, Ratajová – Adámková (video).
    ŽK: Hofmann – Papadopulos, Šindelář, Bielan (asistent trenéra).
    Bez diváků.

    Slovácko: Nemrava – Reinberk, Hofmann, Kadlec – Petržela (25. Jurečka), Daníček, Sadílek (83. Šimko), Havlík – Kohút (68. Kalabiška), Kliment, Navrátil. Trenér: Svědík.

    Karviná: Neuman – Eduardo, Dramé, Šindelář, Twardzik – Herc (79. Tavares), Ostrák, Mangabeira (61. Mikuš), Smrž, Bartošák – Papadopulos. Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.