<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo | pátek 15/01/2021, 18:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Jarní část prvoligové sezony odstartovala rekordně brzy už v polovině ledna kvůli neplánované měsíční koronavirové pauze v průběhu podzimu. Kvůli trvajícím omezením proti covidu-19 stále nemohou do hlediště fanoušci.

    Tepličtí vstoupili do severočeského souboje lépe a hned v první minutě pokusil o zakončení Žitný. Jenže to bylo ze strany domácích vše. Hosté vzápětí kontrovali ránou Kratochvíla a naznačili směr, kterým se bude utkání vyvíjet. Teplice nedokázaly zachytávat kontry, Jablonečtí byli důraznější a na těžkém terénu i pohyblivější.

    Dvakrát se nedokázal v šestnáctce prosadit v dobrých situacích Jovovič, ale ve 22. minutě už hosté vedli. Po tečovaném centru z levé straně Doležal sklepl míč k Považancovi a ten zblízka nezaváhal.

    V neustávajícím sněžení měli Jablonečtí výrazně více ze hry a dokázali využít každé zaváhání soupeře. Ve 34. minutě po přihrávce Pilaře k Doležalovi, který přebíral míč na hranici ofsajdu, se sice při střele jabloneckého kanonýra vytáhnul gólman Grigar, ale Jovovič už poté dorážel míč do opuštěné branky.

    Třetí trefu přidali hosté ve 39. minutě. Kratochvíl, který se vrací do sestavy po zranění, využil hrubé chyby Žitného při rozehrávce před vlastní šestnáctkou a zamířil k zadní tyči.

    Domácí trenér Kučera reagoval o poločase trojím střídáním, ale hře jeho týmu to nepomohlo. Jablonečtí dál kontrolovali průběh a v 56. minutě se radovali počtvrté. Krob do opuštěné branky doklepl balon vyražený brankářem Grigarem a skóroval proti svému někdejšímu klubu.

    Domácímu gólmanovi Grigarovi pořádně zhořknul jubilejní 300. ligový zápas. V 88. minutě inkasoval ještě jednou, když ho po Považancově přihrávce nekompromisně pod břevno překonal střídající Hrubý.

    Jablonec si v lize připsal nejvyšší výhru od předloňského července. Naopak Teplice utrpěly druhý debakl pod trenérem Kučerou, v prosinci prohrály v Plzni 0:7.

    Ohlasy:

    Radim Kučera (trenér Teplic): "Musím přiznat, že jsme byli Jablonci soupeřem jen do první branky. Od té chvíle jsme působili špatným dojmem. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme se nedokázali zvednout alespoň k čestné prohře, byli jsme všude pozdě. Na hráče stále apeluji, ať hrajeme pořád nahoru, ale dva góly padly poté, co jsme byli jsme otočeni ke své brance. Hostům pak narostla křídla. Vycházelo jim, na co sáhli a potvrdili formu ze závěru podzimu, ne z přípravných utkání. Jablonec byl agresivnější, lépe nachystán, nám nevyšla ani střídání. Hráči si dnešní přístup v týdnu slíznou na tréninku."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jsem spokojen, hráči odvedli kvalitní a sebevědomý výkon. Rozhodla druhá branka, pro domácí to bylo pak už složité. My měli otěže zápasu ve svých rukou a hráči se po třetím gólu definitivně uklidnili. Přesto jsme je o přestávce nabádali, aby nepolevili. Nikdo jsme netušili, co nás po té krátké pauze čeká. Navíc v posledním týdnu to všem týmům zkomplikoval sníh, my trénovali jen na umělce. Ale kondice nám vydržela. Na hráčích jsem viděl v týdnu natěšení a když máme vyhřívané trávníky, nevidím důvod, proč nehrát. Samozřejmě ale mně i hráčům chybí diváci, už aby ten virus zmizel. Zda jsme se přihlásili do boje o titul? Slavie je se svým miliardovým rozpočtem dominantní, my chceme dělat lidem i sobě radost. Jaro bude ale ještě hodně dlouhé."

    FK Teplice – FK Jablonec 0:5 (0:3)

    Branky: 22. Považanec, 34. Jovovič, 39. Kratochvíl, 56. Krob, 89. R. Hrubý.
    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Poživil – Adam (video).
    ŽK: Gabriel – Kratochvíl.
    Bez diváků.

    Teplice: Grigar – Gabriel, Mazuch, Droehnle (69. Vondrášek) – Černý, Mareček (46. Jukl), T. Kučera, Žitný (69. Macej), Radosta (46. Moulis) – Vukadinovič (46. Mareš), Řezníček. Trenér: R. Kučera.

    Jablonec: Hanuš – Holík, Štěpánek, Zelený, Krob (84. Haitl) – Hübschman – Jovovič (72. Pleštil), Považanec, Kratochvíl (80. R. Hrubý), Pilař (84. Podaný) – Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.