<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo | středa 27/01/2021, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    V brance Bohemians nastoupil Bačkovský, který si v jedenadvaceti letech odbyl ligový debut. Na hrotu útoku vedle Pulkraba naskočil místo Necida bývalý hráč Slezanů Puškáč. Opavě kvůli červené kartě z minulého duelu chyběl Tiéhi, útok zase vedle Čvančary doplnil Holík. Hosté znovu kvůli koronaviru postrádali trenérské duo Skácel, Kováč, které nahradili kouč B-týmu Černín a jeho asistent Mikula.

    Opava měla v úvodním dějství střeleckou převahu, kterou však nepřetavila v branku. V páté minutě hlavičkoval Čvančara pouze do Bačkovského náruče. Poté zase domácí gólman kryl jeho přízemní střelu k tyči. Na druhé straně opavská obrana zblokovala Květovu ránu na roh. Poté zahrozili opět Slezané, Bačkovský ale Mondekovo zakončení vyrazil a Holík se k dorážce nedostal.

    V závěru prvního poločasu hostující gólman Fendrich vytáhl Hůlkovu hlavičku. V nastavení se neprosadil Vacek a po něm ani Dostál. Místo toho málem udeřila Opava, Žídek ale zblízka hlavičkoval těsně vedle. Slezané potvrdili, že s 11 vstřelenými brankami mají nejhorší útok v lize.

    Ve druhé půli šancí ubylo. V 67. minutě Květ překonal Fendricha. Rozhodčí Cieslar situaci dlouho konzultoval s videorozhodčím. Gólu předcházel Puškáčův zákrok na Hellebranda, který kvůli tomu přišel o míč. Branka však paradoxně neplatila kvůli Puškáčově ofsajdu. V 89. minutě se střídající záložník Bohemians Novák ocitl ve velké příležitosti, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo.

    Pražané v lize od června 1997 neprohráli 10 vzájemných zápasů po sobě a v devíti z nich neinkasovali. Opava od července 2019 venku v nejvyšší soutěži nevyhrála ve 24. duelu v řadě.

    Ohlasy:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Bod je pro nás určitě málo. Chtěli jsme hrát na vítězství, ale je potřeba říct, že příležitostí jsme neměli tolik, abych řekl, že remíza je nezasloužená. Hlavně v prvním poločase jsme se prakticky nedostali k vážnějšímu ohrožení branky. Ve druhém poločase už tam bylo pár závarů a příležitostí, nicméně naše řešení mi přišlo hektické. Taková hektika nám zabránila tomu, abychom se dostali do vyložených příležitostí. Když už jedna dopadla, posoudil ji rozhodčí jako ofsajd."

    Lukáš Černín (trenér Opavy): "V první řadě jsme získali bod. Je pro nás určitě cenný, plusový ze hřiště soupeře. Bod odsud bereme. Doufám, že se od něj odpíchneme dál. Už teď jsme si s kluky řekli, že na něj budeme chtít navázat v zápase s Brnem. Pokud ho doma potvrdíme, bod z Bohemky pro nás bude mít velkou cenu. Věděli jsme, že postupem času bude terén velmi těžký a bude nám váznout kombinace. I přes těžký terén jsme se připravovali na to, že budeme chtít kombinovat. V prvním poločase byl soupeř trošku víc na balonu, ale vytvořili jsme si víc brankových příležitostí. Kdyby se nám podařilo v prvním poločase dát gól, soupeř by to měl ve druhém těžké. Potom už to byl boj. Ve druhém poločase jsme výraznější šanci neměli, byly to spíš náznaky. Naopak v naší šestnáctce byla spousta závarů, které jsme se štěstím odvrátili. Trošku nám zatrnulo při neuznaném gólu, rozhodčí ale odpískal ofsajd."

    Bohemians Praha 1905 – SFC Opava 0:0

    Rozhodčí: Cieslar – Mokrusch, Podaný – Adam (video).
    ŽK: Vacek – Juřena, Fendrich.
    Bez diváků.

    Bohemians: Bačkovský – Dostál, Hůlka, Krch, Jindřišek – Vaníček (90. Hronek), Ljovin, Vacek (90. Necid), Květ (80. Novák) – Pulkrab (73. Vodháněl), Puškáč. Trenér: Klusáček.

    Opava: Fendrich – Březina, Didiba, Žídek – Mondek (90.+4 Helešic), Nešický, Schaffartzik, Hellebrand, Kania – Holík (90.+1 Večerka), Čvančara (75. Juřena). Trenér: Černín.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.