<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo | úterý 15/12/2020, 14:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Baník byl od úvodu první půle aktivnější a lépe kombinoval. V osmé minutě pálil z dálky jen kousek nad hostující Stronati, který v minulosti hrával za Boleslav. Na druhé straně se dostal do šance Fulnek a Laštůvka měl s jeho zakončením plno práce.

    Po půlhodině hry aktivnější hosté otevřeli skóre. Tetour přihrál do strany na De Azeveda, který si zasekl míč a přízemní střelou na zadní tyč překonal Mikulce. Brazilský ofenzivní hráč skóroval počtvrté v ligové sezoně.

    Čtyři minuty před pauzou Baník zvýšil po pěkné kombinační akci svůj náskok. Po centru na zadní tyč si tentokrát De Azevedo s Tetourem vyměnili role a brazilský křídelník zpětnou hlavičkou připravil pro spoluhráče snadný gól. Tetour se trefil v lize za Slezany vůbec poprvé od letního příchodu z Dukly.

    Domácí trenér Jarolím před druhým poločasem hned třikrát střídal a poslal na trávník čerstvé Graiciara, Douděru a Túlia. Mladoboleslavští se brzy dostali zpět do utkání. Mazáň v 51. minutě nacentroval do vápna a hlavičkující Jiří Klíma procpal míč přes Laštůvku za čáru. Domácí útočník navázal na dva góly z minulého kola, jimiž zajistil remízu 2:2 v Opavě.

    V 73. minutě mohl vyrovnat Douděra, ale Laštůvka jeho tvrdou ránu ze strany vyrazil. Na opačné straně mohl Baníku pojistit náskok Tetour, ve velké šanci však Mikulce nepřekonal.

    Pojistku tak přidal až v první minutě nastavení střelou na zadní tyč střídající Buchta, který se v nejvyšší soutěži prosadil podruhé. Baník porazil Boleslav poprvé od září 2014 a po deseti ligových zápasech.

    Ohlasy:

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "První poločas jsme byli totálně mimo hru, připadal jsem si jak v Jiříkově vidění. Dá se říct, že jsme zaostávali ve všem. Byli jsme daleko od hráčů Ostravy, nebyli jsme si schopni třikrát přihrát balon. Navíc jsme ještě dvakrát inkasovali po našich hloupých ztrátách, u druhé branky jsme nedohráli situaci v šestnáctce. První poločas byl pro mě zklamání. Do druhého poločasu jsme udělali nějaké změny na základě toho, co jsme viděli. Chtěli jsme naši hru oživit. Myslím, že druhý poločas snesl trochu přísnější měřítko. Podařilo se nám celkem brzy vstřelit kontaktní branku, věřil jsem, že ještě něco můžeme s výsledkem udělat. Bohužel se to nepodařilo a rozhodl třetí gól po naivní ztráta podobně jako při tom prvním. Na nás teď je, abychom mužstvo připravili tak, abychom na to, co bylo nevydařené, zapomněli."

    Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Dosáhli jsme cenného vítězství venku, myslím, že zaslouženého. Dnes musíme být spokojeni i s výkonem. První půle byla trochu výš než ta druhá, ale nedalo se asi předpokládat, že celou dobu budeme tak dominantní. První poločas jsme měli výborný pohyb. Byli jsme agresivní, kvalitní v kombinaci a dali jsme dva krásné góly. V poločase jsme říkali, abychom od toho neustoupili, byli dál aktivní. To se nám ne úplně dařilo, i když domácí neměli žádný velký tlak. Ale poměrně laciný gól je vrátil do hry. Pak šli za vyrovnáním, ale my jsme nebránili úplně špatně. Měli jsme tutovku Tetourem, mohli jsme to rozhodnout dříve. Nakonec se nám to podařilo v 90. minutě, za což jsme rádi. Asi budeme muset na zápasy lítat častěji, protože podle výkonu v první půli to bylo dobré. Jsme rádi, že se nám teď daří. Je to hodně o psychice. Po těch třech vítězstvích to bylo vidět na sebevědomí."

    FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava 1:3 (0:2)

    Branky: 51. Jiří Klíma – 30. De Azevedo, 41. Tetour, 90.+2 Buchta.
    Rozhodčí: Hocek – Melichar, Novák.
    ŽK: Túlio (Boleslav).
    Bez diváků.

    M. Boleslav: Mikulec – Jakub Klíma, Tatajev, Křapka – Zahustel (46. Douděra), Kulhánek (46. Túlio), Budínský, Janošek (67. Ikaunieks), Mazáň – Jiří Klíma, Fulnek (46. Graiciar). Trenér: Jarolím.

    Ostrava: Laštůvka – Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman – De Azevedo (80. Buchta), Jánoš, Tetour (80. Kuzmanovič), Kaloč, Potočný (90. Šašinka) – Zajíc (74. Holzer, 90. Pokorný). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.