<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo | sobota 12/12/2020, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    V osmé minutě hostující záložník Pachlopník obral o míč Solila a z hranice vápna napálil břevno. Pardubice nejčastěji hrozily díky Tischlerovi. Rakouský rodák ale poprvé vystřelil jen slabě a další dva jeho pokusy skončily mimo. Po více než půlhodině brněnský gólman Floder vyrazil Ewertonovu ránu zpoza vápna a vzápětí pouze přihlížel Čelůstkově nepovedené střele z hranice šestnáctky.

    Východočechům se výborně povedl vstup do druhého poločasu, v němž Brnu zasadili dva rychlé údery. V 52. minutě Huf po Tomlově přihrávce našel na zadní tyči Tischlera, který ve skluzu s pomocí odrazu od břevna otevřel skóre.

    O 90 vteřin později Pardubice přidaly druhý zásah. Tischler přihrál na značku pokutového kopu a Ewerton elegantní patičkou posunul balon na zakončujícího Hufa, který se trefil ve čtvrtém kole po sobě. Čtvrtou brankou v ligovém ročníku dorovnal v čele nejlepších střelců mužstva Tischlera.

    Zbrojovka zkorigovala stav v úvodní minutě nastavení. Hladík nastřelil tyčku, ale po zmatcích na málem vápně dostal míč do sítě Pachlopník. Další příležitost si však hosté nevypracovali.

    Pardubice bodovaly v šestém z posledních sedmi kol. Jako domácí tým neprohrály v Ďolíčku ani šestý ligový zápas a získaly tam 14 z celkových 18 bodů v této sezoně. Východočeši se v neúplné tabulce posunuli na páté místo před Plzeň. Brno má stejně bodů jako poslední Opava.

    Ohlasy:

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "V první řadě musíme poděkovat klukům za výborný výkon, bojovnost. Z utkání jsme měli respekt, protože soupeře známe z druhé ligy, kde jsme s ním v minulé sezoně uhráli jenom bod. Jsme velice šťastní, že to dneska takhle dopadlo a že jsme se dostali na 18 bodů. Věděli jsme, že to bude tvrdé, bojovné utkání. Na začátku jsme měli trochu štěstí, soupeř nastřelil břevno. Potom jsme hru ovládli, měli jsme tam několik pěkných akcí, ale gól se nám nepodařilo vstřelit. První poločas byl víceméně vyrovnaný. Ve úvodu druhého poločasu jsme dali dva krásné góly, takže jsme se zklidnili. Hru jsme potom měli pod kontrolou. V závěru jsme si to trochu zkomplikovali. Hlavně, že jsme to dotáhli do vítězného konce."

    Miloslav Machálek (trenér Brna): "Vcelku slušně jsme vstoupili do prvního poločasu. Měli jsme tam několik zajímavých situací, které jsme nedohráli do konce. Pak jsme vyklidili střed pole a hráli jsme hru, která domácím vyhovovala, mají velmi dobře poskládané presinkové bloky. Začali mít všechny odražené míče a dostali se do převahy. V prvním poločase byli domácí jednoznačně lepší. Udělali jsme nějaké změny. Vstoupili jsme aktivně do druhého poločasu. Problém je ten, že jsme udělali dvě nevynucené chyby. Bariš uklouzne a Šural nepokryje hráče na zadní tyčce, a pak jim Šural nachystá hřebík do rakve. Těžko se pak vracíte do utkání. Byli jsme potom aktivnější, vyšla nám střídání, Hladík s Růskem nám hru zvedli. Jenom jsme snížili a nestačili jsme vyrovnat. Domácí si za první poločas, v němž byli aktivnější, vítězství zasloužili."

    FK Pardubice – FC Zbrojovka Brno 2:1 (0:0)

    Branky: 52. Tischler, 54. Huf – 90.+1 Pachlopník.
    Rozhodčí: Pechanec – Mokrusch, Poživil.
    ŽK: Hlavatý, Cadu, Sláma – Sedlák, Bariš, Šural.
    Bez diváků.

    Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Tischler, Hlavatý (75. Cadu), Solil (90. Hušek), Ewerton (82. Sláma) – Huf (75. Petráň). Trenér: Novotný.

    Brno: Floder – Moravec (23. Bariš), Dreksa, Gajič, Šural – Vaněk (46. Růsek), Sedlák (46. Jambor), Pachlopník, Šumbera, Fousek (64. Hladík) – Přichystal (77. Čermák). Trenér: Machálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.